Мажи кои работат со камион и облека со висока видливост.

Моќта на партнерството со PGT Trucking : Рефлектор на ГАСА транспорт

Во светот на логистиката и транспортот со рамен кревет, партнерствата се столбот на иновациите и напредокот. Овие соработки имаат моќ да ја трансформираат индустријата, што доведува до поефикасни процеси, подобрена услуга за клиенти и поширок досег. PGT Trucking Стратешкиот сојуз на GASA Transportation ја прикажува силата на партнерството во транспортот на камиони, нудејќи беспрекорни решенија за прекуграничен транспорт со рамен кревет за да се задоволат потребите на нашите клиенти кои се развиваат.

 

Повеќе од две децении, PGT Trucking е водечки снабдувач на транспорт со рамен кревет до и од Мексико. Со мрежа од повеќе од 30 терминали низ Соединетите Држави, нашата локација во Ларедо, Тексас беше стратешки основана во 1998 година за да ги поддржи нашите возачи и клиенти со рамно лежиште со потреби за прекугранична испорака.

 

Со разновидна база на клиенти и нивните постојано променливи барања за транспорт, PGT препозна можност да ги прошири услугите надвор од границата во Мексико. Пред повеќе од една деценија, PGT воспостави партнерство со GASA Transportation , семејна компанија за транспорт на камиони основана во 1981 година. GASA има локации во Монтереј, Нуево Ларедо; Сан Луис Потоси, Мексико; и Ларедо, Тексас, што ги прави природно погодни за помош со нашите прекугранични понуди.

 

GASA Transportation е мулти-секторска компанија за камиони со флота од над 200 трактори и моментално се справува со поголемиот дел од мексиканските операции на PGT. Нашето партнерство со GASA е пример за соработка во транспортната индустрија, комбинирајќи ги силните страни за создавање беспрекорни логистички решенија од крај до крај. Клиентите не избираат за нивните меѓународни пратки од различни причини , вклучувајќи:

 

  • Услуга од врата до врата: Ние обезбедуваме услуга од врата до врата, осигурувајќи дека приколката со рамно лежиште натоварена на местото на потекло останува иста во текот на патувањето, елиминирајќи ги ризиците поврзани со преносот на пратката на границата.
  • Двојазичен персонал: Нашите искусни двојазични претставници ја олеснуваат комуникацијата, обезбедувајќи непречено работење и справување со сите предизвици што може да се појават.
  • Партнерства за складирање: Непредвидените доцнења од страна на Царината може да ги нарушат пратките. Нашите магацински партнерства нудат економични решенија за складирање за да се минимизираат одложувањата.
  • Карго осигурување: Факултативното осигурување на карго во Мексико обезбедува дополнителен мир на нашите клиенти.
  • Известувања: Известувањата за сателитско следење и испорака во реално време ги информираат клиентите во текот на процесот на испорака, а персоналот за вечерните операции е достапен за помош.
  • Царинење: PGT работи директно со шпедитерите за да ги забрза пратките и да обезбеди прелиминарни информации за царинење, намалувајќи ги доцнењата на граничните премини.

Клиентите на двете компании имаат корист од проширен опсег на услуги. Способностите за рамно лежиште на PGT ги надополнуваат силните страни на GASA, што резултира со сеопфатен пакет решенија за меѓународен транспорт. Нашето партнерство ја направи безбедноста и безбедноста на најважни. Ги споделивме најдобрите практики и обезбедуваме постојана обука на возачите за да обезбедиме безбедно доставување на товари со рамно лежиште. Работејќи заеднички, споделуваме идеи и создаваме синергија, при што GASA лесно ги прифаќа новите протоколи и регулативи, беспрекорно интегрирајќи ги во нивните операции.

 

Експертизата на GASA во навигацијата низ сложеноста на прекуграничниот транспорт е непроценлива. Тие поседуваат длабинско разбирање на документацијата, царинските процедури и прописите, обезбедувајќи дека прекуграничните испораки се непречени и ефикасни. Основата на партнерството PGT-GASA е довербата и транспарентноста.

 

„Клиентите ценат колку е рационализиран нашиот процес“, рече Серхио Виљареал, директор на Мексико Операции за PGT Trucking . „Со текот на годините, PGT и GASA научија многу еден од друг, и ние сме посветени на континуирано развивање на решенија за испорака што ги надминуваат очекувањата на нашите клиенти.

 

Надвор од подобрувањето на логистиката, нашето партнерство со ГАСА ја збогати нашата културна размена. Се гордееме со она што го постигнавме заедно и се радуваме на уште многу успешни години. Со текот на годините, научивме еден од друг, зголемувајќи ја нашата способност да им служиме на клиентите уште подобро. Оваа соработка значително го зголеми обемот на товари префрлени од САД во Мексико, што е доказ за моќта на партнерството. Годишно, PGT Trucking испорачува повеќе од 4.000 товари во и надвор од Мексико. GASA носи уникатна перспектива на начинот на кој ги транспортираме меѓународните пратки, земајќи ги предвид факторите што би можеле да се занемарат при домашните пратки, со безбедноста и безбедноста во првите редови.

 

Партнерството помеѓу PGT Trucking и GASA Transport ја одразува постојано развивачката природа на транспортната индустрија. Служи како светол пример за тоа како соработката може да создаде нови можности и да биде во чекор со растот на пазарот. Пејзажот на меѓународната трговија во Мексико се развива со извонредно темпо, поттикнат од ескалацијата на производствените напори насочени кон одржување на синџирот на снабдување во САД. Овој проектиран раст прикажува светла и ветувачка иднина за мексиканското производство. Како што се поголем број на бизниси размислуваат за предностите од приближувањето на нивните операции, тие природно ќе ги бараат врвните превозници како PGT Trucking и ГАСА да го олеснат нивниот меѓународен товар .

 

„Работиме со PGT повеќе од една деценија и тоа беше неверојатно патување“, рече Овидио Гонзалес Виљареал, оперативен административен асистент за GASA Transportation and Cargo Carriers, LLC. „Нивниот фокус на безбедноста, професионализмот и отворената комуникација не само што нè направи подобри, туку ги постави стандардите во индустријата. Заедно, постигнуваме извонреден успех преку границите“.

 

PGT Trucking Партнерството на GASA Transportation е доказ за тоа како две компании можат да се здружат за да обезбедат подобрени услуги, да го прошират својот дофат и да понудат иновативни решенија. Ова партнерство има корист не само за вклучените компании, туку и за клиентите кои се потпираат на нас за нивните транспортни потреби.

Месец на шпанско наследство

Како што завршува месецот на шпанското наследство , сакаме да ја изразиме нашата благодарност и благодарност за нашите неверојатни шпански партнери, како што е GASA Transportation. Нивното богато културно наследство и единствената перспектива не само што го збогатија нашиот бизнис, туку и животот на нашите вработени. Овој месец беше прослава на различноста, единството и непроценливиот придонес на шпанската заедница за нашето општество. PGT Trucking Чест е да соработува со нашите шпанско партнери низ целата земја и сме благодарни за значајните врски и можности што ги добивме.

 

Партнер со превозникот кој може да ги поддржи вашите барања за испорака

PGT Trucking има знаење, ресурси, партнерства и искуство за транспорт на која било стока низ Северна Америка, а ние нудиме приспособени, иновативни решенија за да одговараат на вашите различни транспортни потреби.

Брод со PGT Tucking