Терминален центар: Запознајте го PGT Laredo

Обезбедување работни места во транспортот и логистиката низ Југозапад

PGT Trucking го отвори нашиот прв терминал во Ларедо, Тексас, во 1995 година, успешно работејќи на југозапад повеќе од 25 години. Обезбедувајќи регионална база за повеќе од 70 возачи на камиони со рамно лежиште, PGT Laredo има салон за возачи, оперативен центар и целосен објект за одржување напојуван од Penske Truck Leasing . Нашата канцеларија се наоѓа на само три милји од границата САД-Мексико и само неколку минути од I-35, што ја прави централен центар за какви било меѓународни пратки.

Ларедо е основана во 1755 година и брзо се зголеми за да ги поддржи зголемените трговски барања до и од Мексико. Во 2023 година, Ларедо повторно беше прогласен за пристаниште број еден за меѓународна трговија во САД, со проценети вкупно 24,6 милијарди долари

трговија што минува низ градот. Ларедо се наоѓа на северниот брег на реката Рио Гранде, директно спроти Нуево Ларедо, Мексико. Со четири меѓународни мостови, еден железнички мост и предложениот петти мост, градот е раздвижен центар за трговија. Ларедо е исто така познат по своето богато шпанско влијание.

PGT Laredo е една од нашите најпрометни локации, а нашите горди професионални возачи на камиони со рамно лежиште често се гледаат на терминалот како ги вршат своите прегледи пред патувањето, поминуваат низ безбедносни проверки и се поздравуваат со нивниот посветен оперативен тим.

Услуги за меѓународен транспорт

PGT Laredo ја поддржува нашата флота од возачи на камиони B1, квалификувани професионалци кои поседуваат визи Б1, овозможувајќи им да ги транспортираат своите товари од клиент до примач без да менуваат возачи или опрема на граница. Со елиминирање на ова претоварување, PGT го намалува ризикот поврзан со меѓународните пратки, помагајќи ни да обезбедиме безбедна и безбедна услуга за нашите клиенти. Нашите возачи на камиони со рамно лежиште превезуваат околу 4.000 прекугранични товари годишно, што го прави PGT лидер во меѓународните транспортни услуги. Со нашата експертиза, клиентите можат да се потпрат на ажурирања за сателитско следење во реално време, забрзано царинење и партнерства за складирање за безбедно да го преместат својот товар.

Двојазична поддршка

Како и градот Ларедо, PGT има културно богато шпанско потекло . PGT Laredo е целосно двојазичен терминал, кој комуницира на англиски и шпански за да ги поддржи нашите возачи на камиони со рамно лежиште. Знаеме дека ефективната комуникација се заснова на разбирање и почит, а сите пораки на компанијата се споделуваат на повеќе јазици.

PGT Laredo со гордост придонесува и за локалната заедница, учествувајќи во настани во текот на целата година за подигање на свеста, развивање односи и поддршка на бројни каузи.

Разновидни опции за товар

Возачите на камиони со рамно лежиште на PGT имаат разновиден товар за транспорт, вклучувајќи челични намотки и лимови, градежни конструкции, графитни електроди, цевки и цевки, бетонски плочи и многу повеќе. Со нашата централизирана локација во Ларедо, PGT може да ги опслужува нашите клиенти низ повеќе региони во САД PGT Laredo има ленти кои одат во сите правци, обезбедувајќи транспорт на товар до места како Чикаго, Ил, Питсбург, Пенсилванија, Њујорк Сити и Џексонвил, Флорида.

Раст во Ларедо

Ларедо порасна за 42% од 2000 година, станувајќи еден од најбрзо растечките градови во САД Меѓународната трговија продолжува да напредува, при што Ларедо забележа раст од 12% од година во година во вкупната трговија. PGT е подготвена да расте со градот, купувајќи земјиште во 2022 година за да изгради сопствен логистички центар. Оваа нова локација ќе вклучува објект за целосна услуга, модерни удобности за возачот и продавница за одржување камиони. PGT се проби на локацијата од 7,73 хектари во мај 2023 година, која се наоѓа во рамките на Центарот за индустрија Pinnacle. Нашата инвестиција во имот ја покажува посветеноста на PGT кон заедницата Ларедо и се радуваме на нашиот долгорочен успех во областа.

Придружете се на PGT во Ларедо, Тексас!

PGT Laredo е витален центар за меѓународни пратки и возачи на камиони со рамно лежиште на југозапад, прикажувајќи ја богатата разновидност на PGT. Возбудени сме што ќе продолжиме со нашиот раст во Ларедо, градејќи најсовремен терминал за подобра поддршка на нашите клиенти и возачи. Ако сте заинтересирани за работа за транспорт во ваша близина, размислете за PGT Laredo.

PGT нуди конкурентни бенефиции, опции 401(k), здравствена заштита, платени празници, време за одмор и многу повеќе. Имаме на располагање различни канцелариски и возачки позиции на камиони. Искористете ја оваа суштинска индустрија и започнете ја вашата транспортна и логистичка кариера денес!

PGT Trucking , Најдобри флоти за возење во 2023 година за® Топ 20 компанија , има достапни позиции за возач на компанија, оператор за набавка на закуп и позиции на сопственик-оператор. Аплицирај сега !

За список на нашите канцелариски позиции, посетете ги нашите корпоративни кариери .

Направете обиколка на PGT Laredo

¡Español!