За PGT Trucking

Иновативни транспортни решенија

PGT Trucking , Inc. е компанија за транспорт со повеќе услуги што нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги во индустријата за челик, градежни материјали, машини, нафта и гас, суровини, алуминиум и автомобилска индустрија. Со повеќе од 30 терминали низ целата земја, PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата. PGT работи повеќе од 1.000 енергетски единици и преку 1.500 приколки, надминувајќи ги очекувањата на клиентите со силен фокус на Future of Flatbed ® .

КОРЕНИ ВО КВАЛИТЕТ

Воспоставен Пет Галагер PGT Trucking во 1981 година на принципите на супериорни транспортни услуги со рамен кревет и лични односи. Повеќе од 43 години, PGT останува посветена на овие основни вредности и се фокусира на паметен и стратешки раст преку развивање квалитетни партнерства со нашите клиенти и продавачи.

Сервисирање на Северна Америка

PGT Holdings може да ги поддржи вашите барања за испорака. Преку нашите подружници и филијали, имаме способност и искуство да транспортираме која било стока. Ние опслужуваме различни крајни пазари низ Северна Америка и нудиме приспособени програми за да одговараат на вашите различни транспортни потреби.

PGT Trucking

~list-start~Aliquippa, PA~Incorporated in 1981~850 Power Units~Специјализиран за транспорт со рамно лежиште~Asset-Base Model~Служува Соединетите Американски Држави, Мексико, Канада~list-end~

Southern Pines Trucking

~list-start~Wampum, PA~Incorporated in 2003~100 Power Units~Asset-Base Model~Специјализиран за транспорт на тешки дестинации и криогенски танкер~list-end~

Liedtka Logistics

~list-start~Burlington, NJ~Incorporated in 2013~50 Power Units~Asset-Base Model~Специјализиран за регионален транспорт со рамен кревет во Њујорк~список-крај~

PGT Services

~list-start~ Rochester, PA~Incorporated in 2020~Brokerage and менаџирани услуги специјализирани за транспорт со рамен кревет~list-end~

Нашата мисија

  • СЕКОГАШ да управувате и да работите на безбеден и усогласен начин
  • Да ја почитуваме нашата планета и животна средина
  • Да се воспостави и да се поттикнат долготрајни односи со клиентите и продавачите
  • Да му обезбедиме на секој вработен и соработник сигурна и просперитетна можност
  • Да се биде профитабилен ентитет
  • Да бидеме почитуван член на заедниците во кои живееме и работиме

Високо раководство на PGT

PGT Trucking е водена од искусни индустриски професионалци посветени на обезбедување квалитетни транспортни услуги. Високото раководство на PGT ги отелотворува нашите основни вредности на луѓе, раководство, интегритет, извонредност и иновации, поставувајќи преседан за нашата култура водена од безбедноста. Под нивно раководство, PGT продолжува да ја води индустријата за камиони со одржливи решенија за испорака.

Главен извршен директор

претседател

Главен оперативен директор

Главен административен директор

Главен финансиски директор

Потпретседател, Одржливост

Потпретседател, безбедност и обука

Потпретседател, управувани проекти

Потпретседател, Операции на терминал

Потпретседател, ризик и осигурување

Потпретседател, регрутирање

Потпретседател, Одржување

PGT е лидер во иновативни транспортни решенија. Нашиот тим од директори, корпоративен персонал и професионални возачи се фокусирани на користење на пристап базиран на податоци за подобрување на нашата ефикасност, намалување на емисиите на CO2 и подобрување на рамнотежата работа/живот. Ако барате брза кариера која користи прогресивна технологија, револуционерна опрема и современи методи, тогаш PGT е местото за вас.

PGT Trucking Продавница на компанијата

Купувајте избор на приспособена PGT облека за целото семејство! Од кошули и капи до чизми и долна облека, можете да го претставувате PGT каде и да одите!
Последни вести

PGT Trucking , Inc., најави лансирање на два нови капацитети во Гент, Кентаки и Спартанбург, Јужна Каролина, проширувајќи го оперативниот опсег на компанијата на југоисток.

CIGNA: ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО ПОВЕЌЕЊЕТО

~list-start~[[a href="https://www.cigna.com/legal/compliance/machine-readable-files" target="_blank"]]Датотеки што се читаат со машини[[/a]]~Овој линк води до машински читливи датотеки кои се достапни како одговор на федералното Правило за транспарентност во покриеноста и ги вклучува договорените стапки на услуги и дозволените износи надвор од мрежата помеѓу здравствените планови и давателите на здравствени услуги. Машински читливите датотеки се форматирани за да им овозможат на истражувачите, регулаторите и развивачите на апликации полесно да пристапуваат и да ги анализираат податоците.~list-end~