Решенија за испорака на САД / Мексико

сеопфатен прекуграничен транспорт

PGT Trucking има понуда за испорака со целосна услуга во и надвор од Мексико. Нашите терминални и канцелариски локации во Ларедо, Тексас и Монтереј Нуево Леон, Мексико, ни овозможуваат да се справиме со сложеноста на мултинационалниот превоз. Со повеќе од 5.300 товари кои се префрлаат преку границата годишно, PGT е водечки снабдувач со рамно лежиште, одржувајќи ја безбедноста, услугата и решенијата во првите редови на меѓународниот транспорт.

Нов оперативен центар Ларедо отворен во 2024 година.

Вашиот искусен партнер за испорака во Мексико

Во 1998 година, PGT стратешки ја разви нашата локација во Ларедо, Тексас, за да ги поддржи нашите возачи и клиенти кои имаат потреби кон север и југ во Мексико. Со повеќе од 30 терминали низ САД, PGT е добро опремен да се справи со какви било потреби за превоз. За да ги задоволи растечките барања за прекугранична испорака на нашите клиенти, PGT ќе отвори нов објект во Ларедо во 2024 година! Овој обичај, најсовремен терминал се наоѓа на помалку од 13 милји од трите главни мостови на границата меѓу САД и Мексико.

На PGT Trucking Предност

Услуги за приколки со рамно лежиште

[div][strong]Through-Trailer Service [/strong][/div] [div style="margin-top: 10px;"]Приколката натоварена на местото на потекло е истата приколка што ја врши испораката. Со елиминирање на претовар на границата, PGT ги минимизира ризиците поврзани со преносот на пратката. [/div] [div style="margin-top: 10px;"][strong]Transload Service [/strong] [/div] [div style="margin-top: 10px;"]Пратката натоварена на потекло ќе биде префрлен во излезна приколка во Laredo TX пред да го продолжи своето патување до крајната дестинација. Овој метод обично собира дополнителен капацитет и може да бара складирање ако прозорците за испорака се флексибилни или не се достапни. [/div]

Проект Карго

[a href="/transportation-project/"]Дивизијата за управување со карго на проекти[/a] на PGT има искуство и способности да го поддржи вашиот следен проект во Мексико. Нашиот целосно двојазичен Project Cargo тим може да управува со вашиот проект од А до Ш.

Забрзани прекугранични пратки

Расчистувањето на товарот за граничен премин може да одземе многу време. [div style="margin-top: 10px;"] PGT проактивно работи со сите засегнати страни за да подготви документација за граничниот премин пред да пристигне товарот на граница. [/div] [div style="margin-top: 10px;"] PGT директно комуницира со шпедитерите, испраќачите и крајните клиенти за да ги забрза пратките и да ги исполни роковите. [/div] [div style="margin-top: 10px;"] Нашата услуга преку приколка е идеална за пратки со строги рокови. [/div]

Заштита на карго

[div][strong]Карго придружба [/strong][/div] [div style="margin-top: 10px;"]Придружниците за товар со висока вредност се достапни за клиентите на PGT на барање. Оваа услуга обезбедува дополнително ниво на безбедност за вашиот товар.[/div] [div style="margin-top: 10px;"][strong]Осигурување карго[/strong] [/div] [div style="margin-top : 10 px;"]Осигурувањето на товарот обезбедува покритие од неочекувани загуби или штети за време на транспортот и може да ги опфати и вкупните и делумните ризици поврзани со пратката. За клиентите кои сакаат да добијат дополнително осигурување на карго за мексикански пратки, PGT може да обезбеди дополнителни цени. [/div]

Двојазична поддршка

Ефективната комуникација е основата на силните култури на работното место што поддржува безбедност, задржување на возачот, продуктивност и задоволство на клиентите. Искусните двојазични претставници на ПГТ помагаат да се насочи комуникацијата и да се ублажат културните предизвици. PGT има двојазичен персонал на наше високо раководно ниво, на многу од нашите терминали низ земјата и во Мексико.

Следење на оптоварување

100% од нашите средства се следат преку GPS. Известувањата за следење и испорака преку сателит во реално време се достапни деноноќно. Персоналот за вечерен мониторинг активно ги следи товарите за време на транзитот, обезбедувајќи безбеден и брз транзит до дестинацијата.

Подобрена обука за возачи

[a href="/the-power-of-partnership-with-pgt-trucking-spotlight-on-gasa-transportation/"]Нашите мексикански даватели на услуги[/a] играат клучна улога во нашиот успех. [div style="margin-top: 10px;"]Тие се избираат внимателно и се чуваат според стандардите на PGT за да се транспортира вашиот товар. Ние сме домаќини на годишни состаноци за безбедност во САД и Мексико, каде ги покриваме основните техники за обезбедување и цедење. [div style="margin-top: 10px;"]Нашиот двојазичен персонал за поддршка е лесно достапен за патување до и од Мексико за да ја обезбеди потребната обука. [/div]

Партнерства за складирање

Непредвидените околности може неизбежно да ги одложат пратките на граница. Можеме да ги намалиме трошоците и да го минимизираме ризикот преку нашите партнерства во складиштето кои обезбедуваат безбедно складирање на вашите материјали.

CTPAT сертифициран

Како посветен член на програмата Царинско трговско партнерство против тероризмот, ПГТ работи со Царината и граничната заштита на САД и сите засегнати страни во синџирот на снабдување за да ги идентификува безбедносните празнини и да имплементира конкретни безбедносни мерки и најдобри практики.

Испорака кон југ до Мексико

За клиентите кои испраќаат од САД до Мексико, PGT обезбедува услуга од врата до врата, минимизирајќи ги ризиците поврзани со трансферите на пратката. Приколката со рамно лежиште натоварена на местото на потекло во САД е истата приколка што ја врши испораката во Мексико. Персоналот на PGT е достапен за нашите клиенти 24/7, обезбедувајќи редовно ажурирање на пратката со следење на опремата во реално време.

Испорака од север до САД

При испорака од Мексико до САД, вашиот товар безбедно се транспортира со доверлива опрема од доцниот модел. Нашиот тим од возачи Б1 може да подигне и достави товар што патува во текот на меѓународната трговија, елиминирајќи ја потребата од претовар или чекање дополнителни возачи на границата. Нашите комерцијални сојузи во Мексико учествуваат во програмата CTPAT, обезбедувајќи дополнителен слој на безбедност на товарот. На клиентите им се обезбедуваат континуирани ажурирања за пратката преку следење на сателитска опрема во реално време.

Внесени обични стоки

Градежни производи

Челик

Нафта и гас

Алуминиум

Огноотпорни

Автомобилство

Машини

Квалитетна опрема

Преку услуга:

Рамни кревети

Чекор палуби

Претовар:

Лоубојс

Чекор палуби

Рамни кревети

Конестогас

ВАЖНИ ВЕСТИ И АЖУРИРАЊА

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Серхио Виљареал
Директор, Мексико операции
Хавиер Рамос
Менаџер, Мексико операции