PGT Trucking Именуван во најдобрите флоти за возење во 2023 година за Top 20

Aliquippa, PA , 1 февруари 2023 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, го обезбеди своето прво признание Best Fleets to Drive For ® Top 20 од Truckload Carriers Association и CarriersEdge.

Лансирана во 2008 година, Best Fleets to Drive For е единствената годишна програма посветена на откривање на најдобрите работни места на север
Американска камионска индустрија. Оваа престижна награда им оддава признание на врвните камионски компании за изнајмување кои обезбедуваат извонредни работни средини за нивните професионални возачи на камиони. Вкупните победници во категориите на голема и мала флота ќе бидат именувани за време на годишната TCA конвенција во март.

“ PGT Trucking Основните вредности на луѓето, раководството, интегритетот, извонредноста и иновацијата се суштински компоненти на нашата силна култура“, рече претседателот на PGT, Грег Тројан. „Повеќе од 40 години, нашиот извршен директор Пат Галагер се залагаше дека сме во бизнисот со луѓе и дека тоа што сме ние како организација е многу повеќе од транспорт со камиони. Ние инвестираме во нашите вработени во
сите нивоа – тие се најголемото богатство на PGT – и платформите како Best Fleets to Drive For ни даваат можност постојано да ги прегледуваме нашите програми, да правиме подобрувања и да ја развиваме нашата индустрија“.

За да бидат земени предвид за програмата „Најдобри флоти“, компаниите требаше да бидат номинирани од еден од нивните професионални возачи и да поминат низ процес на темелна евалуација што се состои од детален прашалник, интервјуа со лидерите и анкети на возачите. Возните флоти беа оценувани по неколку категории, вклучувајќи го целокупниот надоместок, здравствените придобивки, безбедносните програми, управувањето со перформансите, професионалниот развој, можностите за кариера и многу повеќе. Оваа година беа номинирани над 165 флоти, со рекордни 95 флоти именувани како финалисти.

„Оваа награда ја признава посветеноста на PGT да обезбеди безбеден и наградувачки начин на живот за нашите горди професионални возачи“, додаде Тројан. „Ние ќе продолжиме да се фокусираме на развивање иновативни програми и користење на најнапредната технологија и опрема за да ја водиме Future of Flatbed ® , продолжувајќи ја нашата цел да го подобриме балансот помеѓу работата и животот на нашите возачи.

За PGT Trucking :
PGT Trucking , Inc. е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата, надминувајќи ги очекувањата на клиентите со силен фокус на Future of Flatbed Flatbed® . Во PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. Посетете www.pgttrucking.com .