Терминален центар: Запознајте го PGT Aliquippa

Обезбедување работни места во транспортот и логистиката во регионот на Питсбург

PGT Trucking е основана од Патрик Галагер во 1981 година во Индустри, Пенсилванија. Во 1990 година, седиштето на PGT се пресели во Монака, PA, а од 2016 година, нашето сегашно седиште е во Аликипа, ПС. Додека PGT порасна на преку 30 терминални локации низ Соединетите Држави, нашата компанија остана вкоренета во округот Бивер, кој е дел од метрополитенската област Питсбург. Терминалот Aliquippa на PGT поддржува над 100 корпоративни вработени и 150 возачи на камиони, обезбедувајќи квалитетни транспортни работни места во Западна PA и околината.

PGT Aliquippa е ново реновиран објект кој може да се пофали со отворен концепт канцелариско опкружување, дизајнирано да поттикне соработка и комуникација помеѓу одделенијата.

Поголемиот дел од персоналот за поддршка на PGT работи во PGT Aliquippa, вклучувајќи операции , развој на бизнис, безбедност , IT , платен список , сметководство, регрутирање , применета технологија и многу повеќе. Нашето корпоративно седиште ја вклучува и War Room, центар за логистичко планирање и операции на PGT и Nexus, иновативниот центар за технологија и развој на софтвер на PGT. Членовите на PGT Senior Leadership имаат силно присуство во канцеларијата, помагајќи да се постави тонот за безбедносната и семејна ориентирана култура на PGT низ целата организација.

Нашите посетители ќе бидат сведоци на транспортот во акција, стекнување на извонредно искуство на раздвижена активност, постојана комуникација и виртуелни табли за пораки. Историјата на PGT е детално опишана преку интерактивна изложба на временска линија, вклучувајќи листа на PGT милиони милји и безбедни возачи и врвни професионалци, елитните членови на флотата на PGT. Нашите приспособени ѕидни мурали ги истакнуваат луѓето и камионите на PGT, делувајќи како визуелен потсетник за нашите возачи на камиони на патот.

Гордите професионални возачи на PGT се секогаш добредојдени да застанат и да се поздрават, состанувајќи се со мажите и жените кои секојдневно ги поддржуваат од канцеларијата. Ја цениме секоја интеракција со нашите возачи на камиони и се грижиме тие да се чувствуваат како дома во PGT Aliquippa.

Вкоренети во квалитет

Западниот PA е познат по својот индустриски придонес и силните културни традиции, а неговата мрежа од реки, железници и автопати го прават централизиран округ за преместување стоки низ Америка. Историски гледано, областа има богата позадина со челик, а Аликипа е дом на една од продуктивните мелници на J & L Steel од 1905-1984 година. Регионот Питсбург продолжува да биде под влијание на неговите челични корени, а PGT гарантира дека оваа вредна стока безбедно и ефикасно се транспортира до целата земја. PGT е главен превозник за US Steel, уште еден бизнис со седиште во Питсбург, повеќе од четири децении, а производите од челик сочинуваат приближно 70% од товарот влечен од Midwest Operations на PGT, кој го вклучува и регионот Питсбург.

Од 1981 година, PGT е ценет член на заедницата, обезбедувајќи стабилни работни места во основната индустрија која континуирано се развива.

„Работната етика и квалитетот на трудот во округот Бивер беа феноменални“, рече Пат Галагер. PGT Trucking Главен извршен директор. „Ние сме благословени што овие вредни поединци го водат нашиот бизнис во изминатите 40 години.

Погодно лоциран за основни клиенти на PGT

PGT Aliquippa е стратешки позициониран во близина на реката Охајо, Меѓународниот аеродром Питсбург, Меѓудржавен 376 и други големи автопати и железници, обезбедувајќи удобен пристап до неколку од најголемите клиенти на PGT за челик и градежни материјали. Возачите со седиште надвор од PGT Aliquippa имаат пристап до изобилство на директен товарен товар на клиентите , со бројни ленти кои се упатуваат западно до Илиноис, исток кон Балтимор, јужно до Ларедо или северно до Нова Англија. Преку нашиот главен терминал, PGT поддржува челик, градежни материјали, машини, нафта и гас, суровини, алуминиум и автомобилска индустрија, од кои многу имаат силно оперативно присуство во областа. Персоналот на PGT исто така ги посетува клиентите и локациите за испорака во областа, зацврстувајќи ја посветеноста на PGT за обезбедување квалитетна услуга за клиентите.

Поддршка на локалните заедници

PGT има изградено односи со организации со седиште во Западна PA, вклучувајќи го Универзитетот во Питсбург , Midland Innovation + Technology Charter School , NVI Blairsville и други бројни организации и високообразовни институции, обезбедувајќи услуги и поддршка за зајакнување на транспортната индустрија во нашиот регион. PGT, исто така, одржува програма за летна практикантска работа , давајќи им можност на студентите на колеџ да учат вештини од реалниот свет во динамична работна средина и ја поддржува програмата Pittsburgh Fellows , програма за локално младинско лидерство фокусирана на развој и менторство на следната генерација. Една од основните вредности на PGT е раководството, а компанијата го поттикнува растот и развојот на населбите околу нас.

Водени од иновации

Слично како Питсбург, PGT гледа кон иднината, соработувајќи со иновативни компании за да обезбеди одржливи решенија за испорака за нашите клиенти и да го подобри балансот помеѓу работата и животот за нашите возачи. Камионската индустрија е суштинска за успехот на Америка, транспортирајќи ги стоките и материјалите што ни се потребни и ги користиме секој ден. Додека САД работат на обнова на економијата и поправка на проблеми со синџирот на снабдување, побарувачката за камионската индустрија никогаш не била поголема. Треба да пренесуваме повеќе товари на еколошки чист начин додека одржуваме безбедна и доверлива услуга. PGT е посветена на унапредување на транспортот преку Future of Flatbed ® , и тоа започнува токму тука во PGT Aliquippa. PGT го трансформира начинот на кој работиме, користејќи пристап базиран на податоци за да ја зголеми нашата ефикасност и искористеност и да ги намали емисиите на јаглерод. Нашите возачи и персонал го предводат патот, помагајќи да се развие и имплементира напредната опрема и технологија што ќе го револуционизира транспортот со рамно лежиште.

Придружете се на PGT во Аликипа, ПА!

PGT Aliquippa ја прикажува историјата, основните вредности и неверојатните луѓе на PGT, а ние сме посветени да ги поддржуваме нашите горди професионални возачи секој ден. Нашето корпоративно седиште дава пример за нашата компанија и ние сме горди на нашето наследство на Западна PA. Ако сте заинтересирани за транспортна работа во ваша близина, размислете за PGT Aliquippa.

PGT нуди конкурентни бенефиции, опции 401(k), здравствена заштита, плата за одмор и годишен одмор и многу повеќе. Имаме на располагање различни канцелариски и возачки позиции на камиони. Искористете ја оваа суштинска индустрија и започнете ја вашата транспортна и логистичка кариера денес!

PGT Trucking , Најдобрите флоти за возење за ® Топ 20 компанија од 2023 година , има достапни позиции за возач на компанијата, оператор за набавка на закуп и позиции на сопственик-оператор. Аплицирај сега !

За список на нашите канцелариски позиции, посетете ги нашите корпоративни кариери .

Направете обиколка на PGT Aliquippa