Пет начини на кои возачите на камиони имаат корист од договорните стапки

Камионската индустрија е добро позната по своите наизменични периоди на бум и пад, со велосипед низ пазарните промени на секои три до четири години. Може да биде тешко за новите возачи на камиони ефикасно да управуваат со економските високи и падови за да постигнат долгорочен успех во индустријата. Кога стапките се високи, возачите на камиони можат лесно да ги искористат предностите на самото место на пазарот, но кога стапките се намалуваат, како можат истите тие возачи да продолжат да заработуваат квалитетна плата? На PGT Trucking , нашите возачи на камиони со рамно лежиште имаат корист од нашиот директен превоз со клиенти по договорени цени, обезбедувајќи го нивниот потенцијал за приход без оглед на какви било промени на пазарот.

Место стапки наспроти договорни стапки

Точките стапки се цитирани во рок од неколку дена од планираната испорака, со оглед на моменталниот капацитет, цените и побарувачката на пазарот. За време на периоди на мал капацитет и зголемена побарувачка, стапките на самото место ќе бидат високи, зголемувајќи го потенцијалот за заработка на возачот на камионот. Кога пазарот се врти и побарувачката паѓа, стапките на самото место паѓаат, ограничувајќи го профитот на возачот, особено кога оперативните трошоци остануваат високи. Стапките на самото место може да се менуваат секојдневно, што им отежнува на превозниците и возачите на камиони финансиски да планираат за месеците што следат. Според националниот индекс на товар на камиони на FreightWaves, стапките на самото место се намалија за 27,6% од почетокот на 2022 година, со прогнозирање на континуиран пад на стапките во 2023 година.

За разлика од цените на самото место, договорните стапки се поставуваат пред повеќекратни пратки, наведувајќи ја должината на услугата, обемот на товарот и цената на транспортот договорени од превозникот и клиентот. Може да се додаде доплата за гориво на договорената цена, при што се пресметуваат какви било промени во цената на дизел горивото во моментот на вистинската испорака. Повеќето договорни стапки се валидни за текот на целиот проект или се поставени на годишно ниво, и бидејќи цените на договорите варираат поретко од цените на самото место, превозниците, возачите на камиони и клиентите додадоа стабилност.

Моќта на односите

Со договорните стапки, превозниците, како PGT, развиваат силни односи со своите клиенти, помагајќи им на нивните возачи на камиони да имаат корист од подобра комуникација, зголемена ефикасност и подобрена контрола на квалитетот. Оперативниот менаџмент на PGT обезбедува доследна, безбедна и сигурна услуга за нашите клиенти, што резултира со постојана, стабилна работа за нашите возачи. Многу возачи на камиони PGT поминуваат по истите ленти секоја недела, развивајќи свои односи со нашите клиенти за да ги зајакнат деловните врски на PGT. Овие заемно корисни партнерства се подобруваат со текот на времето, а испорачувачите имаат поголема веројатност да контактираат со нивните најдоверливи превозници за да се справат со какви било приоритетни пратки, вредни товари или зголемен обем на товар.

Со цените на самото место, испраќачите се фокусирани на обезбедување еднократна зделка за веднаш да го преместат својот товар по најниска цена. Без поддршка на квалитетни деловни односи, превозниците се оставени да преговараат само за цената. Победникот на спот-пазарот е обично понудувачот со најниска стапка, што не секогаш го прави најсигурна, најсигурна опција. Кога цените се високи, успешните возачи на камиони можат да ги искористат предностите на системот за тарифи на самото место, резервирање на товар во исто време со моментална корист од повисока профитна маржа. Бидејќи овие стапки неизбежно опаѓаат со текот на времето, превозниците и нивните возачи на камиони треба да обезбедат силна база на клиенти со договорни стапки за да преовладуваат на надолниот пазар.

PGT одржува широка мрежа на директен товарен товар на клиентите, давајќи им можности на нашите возачи на камиони со рамно лежиште да успеат без разлика на тоа како се движи пазарот. Повеќе од 40 години, нашиот фокус беше да изградиме силни, лични односи со нашите возачи и нашите клиенти, и преку овие односи, поставуваме поволни договорни стапки за да им користиме на нашите горди професионални возачи на камиони.

Пет придобивки од договорните стапки за возачи на камиони со рамно лежиште

  1. Сигурна, стабилна работа – Бидејќи 99% од товарот на PGT доаѓа директно од нашите клиенти, ние не зависиме од промената на цените на самото место и брокерските одбори. PGT има постојан проток на договорен товар во текот на целата година, давајќи им на нашите возачи на камиони со рамно лежиште постојани ленти за движење секоја недела. Со нашиот транспарентен процентуален систем за плаќање , возачите на PGT ги знаат приходите од транспортот на линија во моментот на испраќање, што придонесува за нивната финансиска сигурност.
  2. Помалку време за задржување – Благодарение на силните односи што PGT ги гради со нашите клиенти, можеме да го ограничиме времето на задржување на возачот во капацитетите за испорака и примање. Секој искусен возач на камион знае дека ако тркалата не се вртат, не заработуваат пари, а PGT разбира дека секоја минута е важна. Нашиот тим за операции ќе работи со нашите клиенти за да ги известиме за планираното време на пристигнување на возачот, одржувајќи ја линијата во движење за да се вратат на патот што е можно побрзо и побезбедно.
  3. Помалку мртви милји – Во PGT, имаме посветен Оддел за развој на бизнисот посветен на изнаоѓање различни опции за товар за нашите возачи на камиони по поволни цени. Кога PGT прифаќа нова лента по договорена стапка, нашите менаџери за развој на бизнисот веќе работат на идентификување дополнителни клиенти на патот, осигурувајќи дека нашите возачи на камиони со рамно лежиште имаат товар да се движат во двете насоки со помалку мртви милји.
  4. Зголемен обем на товар - Кога испраќачите однапред ги знаат цените, тие можат да се обврзат да обезбедат повеќе товари, а како што се развива односот превозник-клиент, испраќачите ќе понудат повеќе товари, сметајќи на нивните врвни превозници да се справат со секое зголемување на обемот или приоритетни пратки. Клиентите на PGT имаат доверба во нашата безбедна и сигурна услуга, давајќи им на нашите возачи на камиони со рамно лежиште многу товар за движење.
  5. Потенцијал за раст - Кога стапките се намалени, возачите на камиони ја прошируваат својата рутинска област за возење, истражувајќи нови ленти и различни стоки за да продолжат да генерираат ист износ на приходи. Со самото место, може да биде тешко да се влезе во нова територија - како возачите ќе знаат дали поставуваат конкурентна пазарна цена? Менаџерите за развој на бизнис на PGT работат зад сцената секој ден за да идентификуваат нови можности за товар и да обезбедат поволни договорни стапки, осигурувајќи се дека нашите возачи на камиони со рамно лежиште го имаат потенцијалниот раст на приходите што им треба.

Направете најмногу со PGT Trucking

Придружете се на PGT и искористете ги нашите различни опции за товар преку договорени цени. Ние сме во бизнисот повеќе од 41 година, успешно работиме низ бројни пазарни врвови и падови. Со процентуалниот модел на плаќање на PGT, нашите возачи на камиони со рамно лежиште имаат можност да заработат повеќе кога стапките се високи, додека сè уште имаат корист од стабилноста на договорните стапки со врвните клиенти на PGT.

Дали сте заинтересирани за работа со камиони со рамен кревет во ваша близина? Контактирајте со PGT денес за да разговарате за вашите очекувања за приходи. Аплицирајте сега за да започнете.