Ларедо, Тексас

За Ларедо

PGT Trucking Терминалот Ларедо, Тексас, првпат беше отворен во 1995 година, проширувајќи ги нашите услуги за да вклучи меѓународен товарен транспорт до и од Мексико. Повеќе од 28 години, PGT успешно работи на југозапад, пренесувајќи повеќе од 4.000 прекугранични товари годишно. PGT Laredo се наоѓа на само три милји од границата меѓу САД и Мексико и неколку минути од автопатот I-35, обезбедувајќи безбедни и сигурни меѓународни пратки без претовар.

Повеќе од 70 горди професионални возачи го нарекуваат PGT Laredo дома, превезувајќи различни стоки, вклучувајќи челични намотки и лимови, градежни конструкции, цевки и други градежни материјали. Од PGT Laredo, возачите можат да патуваат низ средниот запад, југоисточниот и североисточниот дел, дури и да одат до Њујорк.

PGT Laredo ја слави културно разновидна локална заедница, а ние сме целосно двојазична компанија, која обезбедува поддршка на англиски и шпански јазик за нашите возачи.

Новиот PGT Laredo терминал доаѓа наскоро!

Заеднички стоки

 • Челични калеми
 • Челични лимови
 • Градежни конструкции
 • Графитни електроди
 • Цевководи и цевки
 • Бетонски плочи
 • Огноотпорен материјал
 • Единици за наизменична струја
 • Чилери
 • Алуминиумски екструзии
 • Алуминиумски калеми
 • Оградување

Примарни ленти

Средниот запад
 • Чикаго, Ил
 • Кеноша, WI
 • Канзас Сити, MO
 • Детроит, МИ
 • Перисбург, ОХ
Југоисточна
 • Бирмингем, Ал
 • Џексонвил, Флорида
 • Гент, КЈ
 • Шривпорт, Лос Анџелес
 • Мајами, Флорида
 • Шарлот, NC
Североисточно
 • Питсбург, ПА
 • Балтимор, MD
 • Олбани, Њујорк
 • Њуарк, ДЕ
 • Њутн, КТ
 • Њујорк

Главните автопати

 • I-35
 • I-10

Можности за возачот

 • Возачи на Б1
 • Регионални
 • Преку патот

Контактирајте со PGT Laredo

12491 Рудник патот
Ларедо, TX 78045
Последни вести