PGT Trucking Го проширува извршниот тим на Југозапад со нов потпретседател

Ларедо, Тексас, 11 октомври 2023 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, го назначува Омар Давила за потпретседател за прекугранични операции, со седиште во Ларедо, Тексас, за да го поддржи југозападниот раст.

„Во оваа нова позиција, Омар ќе ги подигне нашите меѓународни операции и ќе ги прошири нашите услуги, усогласувајќи ги можностите на PGT со брзиот раст на мексиканското производство и воспоставувањето на PGT како водечки транспортен превозник за меѓународни товари“, рече Грег Тројан. PGT Trucking претседател.

Давила дипломирал на меѓународниот универзитет Тексас А&М и се приклучува PGT Trucking со повеќе од 16 години искуство во транспортната индустрија фокусирана на меѓународни операции. Тој има широко познавање на меѓународната логистика и управување со синџирот на снабдување, вклучувајќи силна позадина во развој на бизнисот.

Во Мај, PGT Trucking гордо го најави проширувањето на своите операции Ларедо, пробивајќи го новиот, најсовремен објект. Со проценето завршување предвидено за Q2 2024 година, овој терминал ќе биде сместен оперативен центар со целосна услуга, модерни удобности за возачите, продавница за одржување на камиони и залив за обука/обезбедување товар.

„Со нашиот нов, приспособен капацитет и силен лидерски тим во Ларедо, PGT е добро подготвен да ги поддржи потребите за меѓународни превози на нашите клиенти во годините што доаѓаат“, додаде Тројан.

PGT Trucking успешно работи во Југозападниот регион повеќе од 25 години. Компанијата преместува повеќе од 4.000 прекугранични товари годишно.