PGT Trucking Ја спроведува првата посветена рута во индустријата користејќи опрема од класа 8 со нулта емисија за динамика на челик

Питсбург, ПА, 2 август 2023 година - PGT Trucking , Inc., лидер во транспортот со рамно лежиште, со возбуда објави дека тие се први во индустријата за рамно лежиште што обезбедуваат наменски транспортни услуги користејќи камион од класа 8 со нулта емисија на Steel Dynamics, еден од најголемите домашни производители на челик и рециклатори на метали во Северна Америка.

Првичното трчање се одржа на 1 август 2023 година, како PGT Trucking премести материјал помеѓу поцинкуваните локации на Steel Dynamics во Питсбург. Оваа дневна шатл-служба означува значаен чекор напред PGT Trucking посветеноста на одржливи и ефикасни транспортни решенија.

“ PGT Trucking е исклучително горда што успешно го лансираше нашиот прв наменски серијал за користење на Steel Dynamics Nikola електричното возило со батерии од класа 8“, рече Грег Тројан, PGT Trucking претседател. „Ние сме посветени да им обезбедиме на нашите клиенти иновативни и одржливи транспортни решенија, а оваа понуда на услуги ќе доведе до позелена иднина и за камионската и за челичната индустрија.

Одржливоста на животната средина е клучен фокус за двете компании и ова партнерство дозволува PGT Trucking за ефикасно транспортирање на производите на Steel Dynamics додека минимизирање на влијанието врз животната средина. Се проценува дека испораката на кратки дестинации направена со користење на овој камион ќе ги елиминира емисиите на јаглерод од PGT за повеќе од 105.000 фунти годишно. За да го поддржи ова партнерство, Steel Dynamics инсталираше станица за полнење на нивната локација MetalTech за електричен камион со батерии.

„Нашите претприемачки, иновативни тимови ги поддржуваат нашите напори за декарбонизација преку идентификување и спроведување на проекти за намалување на емисиите низ нашата организација“, изјави Џеф Хансен, потпретседател за одржливост на животната средина на Steel Dynamics. „Работејќи како тим, ќе ги постигнеме нашите цели за декарбонизација“.

PGT Trucking се стреми да го минимизира еколошкиот отпечаток на транспортната индустрија, придонесувајќи за почиста иднина со усвојување возила што штедат гориво, истражување на алтернативни извори на енергија и имплементирање одржливи најдобри практики низ организацијата за да достигне 35% намалување на емисиите на опремата во сопственост на компанијата до година. 2025 година.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., основана во 1981 година, е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. Со седиште во Aliquippa, PA, PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата. PGT оперира со над 1.000 енергетски единици и 1.500 приколки, надминувајќи ги очекувањата на клиентите, фокусирани на иднината на Flatbed® . PGT беше препознаен како Најдобри флоти за возење за 2023 година. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. Посетете www.pgttrucking.com .

За Steel Dynamics, Inc.

Steel Dynamics е еден од најголемите домашни производители на челик и рециклатори на метали во Северна Америка, врз основа на проценетата годишна способност за производство на челик и метали, со капацитети лоцирани низ САД и во Мексико. Steel Dynamics произведува челични производи, вклучувајќи топла ролна, ладна ролна и обложен челичен лим, структурни челични греди и форми, шини, дизајниран челик со специјален квалитет на шипки, ладно завршен челик, производи од трговска шипка, специјални челични делови и челични греди и палуба . Покрај тоа, компанијата произведува течно свинско железо и преработува и продава железен и обоен отпад.