Терминален центар: Запознајте го PGT Балтимор

Обезбедување работни места во транспортот и логистиката долж источниот брег

Основана во 2015 година, PGT Baltimore е примарен центар за операциите на PGT Trucking E ast C oast, обезбедувајќи транспортни услуги со рамно лежиште до сите точки на север, југ и запад. Камионот ја движи економијата во Мериленд, со 1 на секои 16 работни места во транспортот , а пристаништето во Балтимор е на деветтото место по вкупната вредност на меѓународниот товар во долари . PGT Baltimore е стратешки лоциран во близина на неколку индустриски клиенти и пристаниште, поддржувајќи го градот и околината со посветеност на квалитетот и ефикасноста. Дојдете на диверзифицираниот транспорт и логистика во акција во PGT Балтимор.

Централизирана локација во Југоисточен Балтимор

Лоциран во Југоисточен Балтимор, терминалот на PGT се наоѓа во радиус од 10 милји од некои од најголемите клиенти со рамно лежиште на PGT. Оваа одлична локација обезбедува постојан проток на товар во текот на целата година, со над 150 товари кои се превезуваат во регионот дневно. PGT Baltimore ефективно го преместува товарот во сите правци - на север кон Нова Англија, на запад до Питсбург и Чикаго и на југ до Каролина и Атланта. 

Една од клучните предности на PGT Baltimore е неговата близина до пристаништето Балтимор, кое се наоѓа на само две милји подалеку. Оваа меѓународна база обезбедува постојан прилив на товар и приходи со рамно лежиште и за PGT и за неговите возачи. За ефективно да се движат низ обезбедените поморски објекти, возачите на камиони во областа мора да поседуваат идентификациона карта за транспортен работник (TWIC картичка) издадена од Управата за транспортна безбедност на САД. PGT им помага на нашите возачи да ги добијат своите акредитиви, отворајќи ги вратите за напредни можности за кариера во PGT. 

Со лесен пристап до главните автопати како I-95 и 895, PGT Baltimore игра клучна улога во поддршката на синџирот на снабдување во Америка. Терминалот е опкружен со бројни производители, овозможувајќи им на возачите на PGT да транспортираат различни стоки, вклучувајќи ѕидни плочи, граѓа, ќерамиди, арматура, цевки, супер вреќи, челични намотки и многу повеќе. 

Ставајќи ги возачите на прво место

Во 2023 година, PGT Baltimore се пресели во сосема нов објект, што ја одразува посветеноста на PGT за обезбедување на врвни удобности и карактеристики за своите возачи, персонал и посетители. Распространет на четири хектари, терминалот вклучува два дворови и изобилен паркинг на лице место. Во близина, возачите на камиони со рамно лежиште PGT имаат лесен пристап до неколку постојки за камиони и станици за гориво, што го олеснува брзото враќање на патот. Новиот објект, исто така , располага со посветен салон за возачи, каде што гордите професионалци на PGT можат да се релаксираат и да се вклучат со нивниот оперативен тим, вклучително и менаџерот на терминалот и менаџерите на возниот парк. 

Одржување Одржувано од Penske Truck Leasing

Техничарите на Penske управуваат со капацитетот за одржување на самото место, одржувајќи ја флотата на PGT во оптимална состојба. Со брзо време на одговор и способност за решавање на помали поправки на тракторите, овие техничари придонесуваат за севкупната ефикасност и доверливост на операциите на PGT во Балтимор. 

Со над 100 активни возачи и 165 приколки со рамно лежиште, PGT Baltimore продолжува да работи како главен центар за камиони во средно-атлантскиот регион. Терминалот ја покажува посветеноста на PGT за поддршка на своите клиенти, возачи и локалните заедници во кои работи. Флотата PGT се состои од трактори од доцниот модел , а достапни се регионални позиции, што го прави совршено време за возачите на камиони со рамно лежиште да им се придружат на Proud Professionals во PGT Baltimore. 

PGT Балтимор: Придружете се на Future of Flatbed ®

PGT Trucking ве поканува да застанете до неговиот терминал во Балтимор и да ги видите можностите и предностите што ги нуди на возачите на камиони со рамно лежиште и професионалците во транспортот. Придружете се на Future of Flatbed ® и искусете просперитетна кариера со компанија која ја цени извонредноста, ефикасноста и нејзиниот посветен тим на возачи на камиони со рамно лежиште. 

PGT нуди конкурентни бенефиции, опции 401(k), здравствена заштита, плата за одмор и годишен одмор и многу повеќе. Имаме на располагање различни канцелариски и возачки позиции на камиони. Искористете ја оваа суштинска индустрија и започнете ја вашата транспортна и логистичка кариера денес!

PGT Trucking , Најдобрите флоти за возење за ® Топ 20 компанија од 2023 година , има достапни позиции за возач на компанијата, оператор за набавка на закуп и позиции на сопственик-оператор. Аплицирај сега !

За список на нашите канцелариски позиции, посетете ги нашите корпоративни кариери .

Направете обиколка на PGT Балтимор