Унапредете ја вашата кариера во транспортот со PGT Trucking

PGT Trucking разбира дека не постои единствена цел во кариерата за возачите на камиони. Секој возач на камион има различни потреби за приходи, време за дома и опрема, поради што PGT нуди повеќе опции за кариера, помагајќи им на возачите на камиони да ја најдат својата најдобра форма. Позицијата за возач на камион со рамно лежиште на компанијата е совршена за некој кој штотуку ја заработил својата CDL од класа А. Програмата за купување на лизинг на PGT е одличен начин за аспирантите сопственици-оператори да го добијат својот прв камион или дури да почнат да ја развиваат сопствената флота. Без разлика која е вашата цел во кариерата, PGT ќе ја најде вистинската работа за транспорт со рамно лежиште за вас. Ајде да истражиме како можете да ја унапредите својата кариера во камионите со PGT.

КОМПАНИСКИ ВОЗАЧ НА РАМЕН КРЕДИТ

Кои се придобивките од тоа да се биде возач со рамен кревет во компанијата?

Возачите на камиони на компанијата се директни вработени во камионската компанија, примајќи плата, бенефиции и опрема за користење. Компанијата е сопственик на камионот и приколката и го резервира товарот - вие само возете! Ова може да биде одлична опција за некој нов во индустријата или некој кој не сака дополнителна работа и трошоци да биде сопственик на мал бизнис. Возачите на компанијата не плаќаат гориво, одржување или опрема - компанијата ќе ги покрие овие трошоци.

Во PGT, нашите компаниски возачи на камиони со рамно лежиште добиваат до 28% од приходот од линиски дестинации и имаат бенефиции за вработените, вклучувајќи медицинско, стоматолошки и видно осигурување, плата за одмор и годишен одмор, план од 401(k) и повеќе. Ние користиме опрема од доцниот модел, неодамна додавајќи сосема нови трактори 2023 International и Peterbilt во нашата флота. Со повеќе од 30 терминални локации низ САД, PGT гарантира дека имаме договорен товар за да ги задржиме нашите возачи да заработуваат цела недела.

Може ли да се приклучам на PGT без искуство во возење камион?

PGT прифаќа кандидати без возачко искуство, се додека веќе го имате вашиот CDL од класа А. Нашата водечка програма за обука и ориентација кон безбедноста во индустријата ќе ве подготви за живот преку пат, а нашите сертифицирани PRO тренери ќе возат со вас првите неколку недели, давајќи ви реални сценарија за обука со искусен професионалец покрај вас. Откако ќе седнете во вашиот сопствен камион, преодниот пакет за плаќање на PGT ќе ви ја обезбеди финансиската стабилност што ви е потребна за да се фокусирате на безбедно возење во текот на првите осум недели самостојно.

Што ако немам искуство со камион со рамно лежиште?

Во PGT, ние ќе ви помогнеме да ја направите транзицијата кон кариера на камион со рамно лежиште. За време на обуката и безбедносната ориентација на PGT, ќе ги научите основите на рамно лежиште, градејќи цврста основа за обезбедување на товарот, прописите за DOT и многу повеќе. Искусните возачи може да седнат веднаш по обуката и безбедносната ориентација, што ви дава можност да заработите приход веднаш. Исто така, ќе имате на располагање 24/7 посветен Менаџер за безбедност кој ќе ви помогне со какви било прашања во врска со практиките за безбедно товарење, безбедноста на товарот, навиките за возење и многу повеќе.

Дали има опции за унапредување на мојата кариера како возач на рамно лежиште на компанијата?

PGT нуди неколку безбедносни стимулации за драјверите со рамно лежиште на компанијата, вклучувајќи ги и нашите бонуси за лансирање и задржување на лојалноста. Покрај тоа, компаниските возачи со рамно лежиште имаат право да се придружат на нашите напредни флоти, кои доаѓаат со многу поволности за да ги препознаат нивните достигнувања:
  • Милиони милји и безбедни возачи : Милион милји и безбедни возачи на PGT се најбезбедните возачи во нашата флота. Секоја година ги славиме огромните пресвртници на нашите безбедни возачи за милион милји со приватна церемонија за доделување награди.
  • Premier Professionals : Premier Professionals на PGT одржуваат неверојатни стандарди за безбедност и перформанси во секое време, што ги прави најелитните возачи во нашата флота.
  • Сертифицирани PRO обучувачи : Сертифицираните PRO обучувачи на PGT имаат задача да ги подготват нашите најнови возачи за кариера во возење камион, а овие посветени поединци се витална компонента во нашата програма за ориентација за обука и безбедност.
  • Future of Flatbed ® : PGT's Future of Flatbed Флота ќе ги вози нашите одржливи решенија за испорака, користејќи иновативна технологија и опрема за револуција во транспортната индустрија.

Сè уште барате соодветно вклопување?

За возачите заинтересирани за дополнителни можности, PGT нуди позиции во компанијата преку нашата подружница, Southern Pines Trucking . Со Southern Pines Heavy Haul Division , искусните возачи на камиони со рамно лежиште можат да ја подигнат својата кариера, користејќи специјализирана опрема за да ги пренесат најпреголемите и најдебелите товари што може да се замисли.

Дали сте заинтересирани да ја однесете вашата кариера во друга насока? Размислете за добивање на одобренија за HAZMAT и криогенски танкер за транспорт на течен азот, кислород, водород и многу повеќе. Southern Pines исто така нуди HAZMAT и Cryogenic позиции за возачи на компании, возачи за купување закуп и независни изведувачи.

Оператор за набавка на закуп

Што ако сакам да поседувам сопствен камион, но ми треба помош за да започнам?

Операторите за купување на лизинг се возачи кои ја изнајмуваат својата опрема од камионската компанија, плаќајќи за на крајот да го купат возилото целосно. Програмата за купување закуп е одлична опција за возачот на камионот кој секогаш сакал да го поседува својот камион, но не можел да си дозволи голема аванс за ново возило. Операторите за купување на лизинг заработуваат повисок процент на плата, но исто така се одговорни за сопствените оперативни трошоци, вклучувајќи гориво, одржување, осигурување, даноци и здравствена заштита. Користењето на програма за купување закуп може да им помогне на потенцијалните сопственици-оператори да започнат, олеснувајќи ги во деловната страна на транспортот со камиони.

Не се еднакви сите програми за купување закуп. Како да знам дека го добивам најдобриот договор?

Кога гледате програма за купување на лизинг, проверете дали ги разбирате целосните услови на закупот - дали е потребен аванс; како плаќањата треба да ги извршите; дали има голема исплата на крајот на закупот? Дали превозникот нуди дополнителни бенефиции или поддршка со административната и осигурителната работа? Дали тие обезбедуваат помош при резервации товари, осигурувајќи дека можете да генерирате доволно приходи за да ги извршите плаќањата?

Програмата за купување на лизинг на PGT нуди флексибилни можности за финансирање, не бара пари надолу и нема плаќање со балон на крајот на закупот. Нашиот менаџер за купување на лизинг ќе ве води кон успехот, ќе ве обучи за буџетирање, избор на товар и многу повеќе. Операторите за набавка на лизинг на PGT заработуваат 75% од приходот од транспортот на линијата и добиваат 100% од доплатите за гориво, а ние исто така ги одложуваме плаќањата на тракторот за првите четири недели, вклучително и бесплатно изнајмување приколка за тоа време.

Сопственик-Оператор

Јас веќе го поседувам мојот камион. Како можам да користам од партнерството со голем оператор?

За сопственици-оператори и независни изведувачи кои веќе ја поседуваат нивната опрема, може да биде корисно да се здружат со голем превозник . Превозот со камиони е циклична индустрија, а цените за испорака секогаш ќе варираат, создавајќи предизвици за сопствениците-оператори за време на падовите на пазарот. Според Американскиот институт за истражување на транспортот, 2021 година ја одбележа највисоката маргинална цена за оваа индустрија. Бидејќи оперативните трошоци продолжуваат да растат, важно е Сопствениците-Оператори да обезбедат силен договорен товар за да помогнат во надоместувањето на трошоците.

Во PGT, 99% од нашиот товар доаѓа директно од нашите клиенти, што обезбедува дополнителна стабилност за Сопствениците-Оператори на пазарот за само-стапки и брокерските одбори. Сопствениците-оператори , исто така, добиваат поддршка од посветен персонал за операции и безбедност на PGT, помагајќи ви да ги постигнете вашите приходи и цели за домашно време секоја недела. Сопствениците-оператори на PGT заработуваат 75% од приходот за транспорт на линија и добиваат 100% од доплатите за гориво, со попусти достапни за гориво, делови, гуми, PrePass и повеќе. Преку партнерството на PGT со Penske Truck Leasing , сопствениците-оператори исто така имаат пристап до повеќе од 850 локации на продавници во САД, зголемувајќи го вашиот потенцијал за време на работа.

Дали навистина можам да изберам сопствени товари ако работам со главен превозник?

Да! Во PGT го почитуваме вашиот мал бизнис и нема присилно испраќање. Сопствениците-оператори можат да ги искористат предностите на нашата разновидна товарна мрежа, избирајќи ги товарите што најдобро функционираат за вас. PGT е тука да ви помогне со какви било административни потреби, усогласеност, безбедност или други оперативни потреби, со што ќе им олесни на сопствениците-оператори да ги постигнат своите цели во кариерата. Сопственикот-оператор со најдолг мандат на PGT е со нашата компанија скоро 40 години, нагласувајќи го успехот на програмата Сопственик-оператор на PGT. 

Сопственост на флота

Што ако еден ден сакам да поседувам сопствен возен парк?

PGT ги поддржува нашите Сопственици-Оператори и Оператори за купување на лизинг, вклучувајќи ги и нивните цели да напредуваат кон сопственоста на флотата. Сопствениците на флота имаат целосен пристап до ресурсите на PGT, додека управуваат со сопствените возачи и клиенти. PGT ќе го поддржи вашиот бизнис, нудејќи приспособливи планови за да ги задоволат вашите точни потреби. Заедно ќе изградиме ефективно партнерство кое придонесува за раст на двете компании.

PGT ве поддржува

Без разлика која е вашата цел во кариерата за транспорт со рамно лежиште, PGT ќе ве поддржува на секој чекор од патот. Многу од нашите компаниски возачи со рамно лежиште ги унапредија своите позиции за да станат успешни сопственици-оператори, вклучително и неколку со сопствен возен парк! PGT е посветена на вашиот раст и развој и ги охрабруваме нашите возачи на камиони со рамно лежиште да ја искористат секоја можност за раст.

Примени на PGT Trucking и придружете се на нашиот тим на горди професионалци денес!

PGT Trucking се гордее што е прогласен за еден од најдобрите флоти за возење за 2023 година од страна на Здружението за превозници на камиони и CarriersEdge.