Камиони со доцни модели достапни за возачите на камиони со рамно лежиште на компанијата

Професионален возач на камион со рамно лежиште поминува 11 часа дневно возење во својот камион, во согласност со прописите за Часови на услуга , што не ги вклучува часовите што ги поминува надвор од должност, спиење или подготвување за следниот ден. Со толку многу време поминато на еден простор, важно е возачите на камиони со рамно лежиште да ја имаат најдобрата опрема со најновите функции за подобрување на нивната удобност на патот. Затоа PGT Trucking рутински ги надградува нашите единици, со повеќе од 160 нови трактори Peterbilt и International кои доаѓаат во 2023 година. Проверете ги камионите од доцниот модел што ги имаме на располагање за возачите на камиони со рамно лежиште!

Петербилт модел 579

Peterbilt Model 579 е најелитниот трактор за камионџии преку пат, кој користи напредна технологија, аеродинамичен дизајн и безбедносни карактеристики за да ги подобри перформансите. Сосема новиот дигитален дисплеј со цртички им олеснува на возачите на камиони да пристапат до критичните информации на прв поглед, а приспособливите карактеристики на крстарење и контрола на стабилност овозможуваат непречено возење. Удобноста на возачот е во првите редови на дизајнот, со осум стапки простор за глава и 70 кубни метри простор за складирање во креветот. Peterbilt Model 579 ги има сите ѕвона и свирежи што секој возач на камион може да ги побара, поддржани од неговите моќни перформанси.

 • Мотор Cummins® X15
 • Систем за ублажување на судири Bendix® Wingman® Fusion TM
 • Адаптивна контрола на патувањето со контрола на стабилноста
 • Систем за автоматски менувач со 12 брзини Eaton Endurant TM
 • Инвертер за моќност од 1500 W
 • Три приклучоци од 12V
 • Функции за автоматско стартување и контрола на климата
 • Целосен дигитален дисплеј од 15 инчи

Меѓународна LT серија

Меѓународната серија LT продолжува да поставува стандарди за трактори насочени кон возачот. Ергономскиот дизајн им овозможува на возачите на камионот зголемен простор за лактите, колковите и нозете за да се чувствуваат удобно во седиштето во текот на целиот ден, со лесни достапни контроли за да бидете фокусирани на задачата. Стратешкото поставување на ретровизорот ги елиминира типичните слепи точки и ја подобрува видливоста, а оптимизираната аеродинамика и дизајн го подобруваат намалувањето на бучавата. Во комбинација со подобрено управување и карактеристики на перформансите, серијата International LT обезбедува најквалитетно искуство за возачот.

 • Меѓународен мотор A26 или Cummins® X15
 • Систем за ублажување на судири Bendix® Wingman® Fusion TM
 • Адаптивна контрола на патувањето со контрола на стабилноста
 • Систем за автоматски менувач со 12 брзини Eaton Endurant TM
 • Инвертер за моќност од 1500 W
 • Функции за автоматско стартување и контрола на климата

Придобивки од опремата за доцни модели

Помалку дефект. Просечната старост на камион од класа 8 на пат денес е 4,4 години . Имајќи предвид дека камионџиите на долги релации возат околу 100.000 милји годишно , повеќето единици веќе имаат над 400.000 милји, на половина пат од просечниот животен век на тежок камион. Благодарение на новите камиони на PGT од моделот 2023 и 2024 година, нашите возачи на компанијата знаат дека имаат квалитетна опрема за да ги задржат на пат, заработувајќи постојан приход за да ги издржуваат своите семејства дома.

Подобрени карактеристики . Камионите од доцните модели можат да се пофалат со најновите и најголемите карактеристики за удобност и безбедност на возачот на камионот. Адаптивната контрола на патувањето и 12-брзинскиот автоматски менувач Eaton Endurant TM ја зголемуваат удобноста на возачот на камионот зад воланот. Инверторите за напојување, дополнителните приклучоци и функциите за автоматско стартување и контрола на климата им даваат на возачите флексибилност да направат нивните кабини да се чувствуваат како дома. Пред сè, PGT им помага на нашите возачи на камиони да бидат безбедни преку напредни системи за ублажување на судири.

Раст на компанијата . По две години рекордни нарачки на камиони, пазарот се стабилизира бидејќи транспортните компании го забавуваат растот на нивната флота. Не PGT! PGT продолжува да ја зголемува нашата флота со нова опрема од доцниот модел, додавајќи повеќе од 160 нови единици во 2023 година. Нашиот циклус на опрема е помал од 3 години, во споредба со просекот во индустријата од 4,4 години. PGT е поддржан преку нашиот директен товарен товар , обезбедувајќи изобилство на товар за нашите возачи на камиони со рамно лежиште.

Driver Pride . Тракторите International и Peterbilt на PGT имаат елегантен, модерен дизајн со сјаен бел лак и јасни PGT црвени акценти, што ги прави овие камиони вистински презентер на патот! Нашите возачи на камиони со рамно лежиште се гордеат со својата опрема, знаејќи дека возат за компанија која инвестира во нивната удобност и безбедност. Ништо не е подобро од сјаен нов камион!

Повратните информации од возачот се важни

PGT ги слуша нашите возачи на камиони со рамно лежиште, осигурувајќи се дека нашите камиони се дизајнирани имајќи го предвид возачот. Одржуваме тримесечни состаноци на Советодавниот одбор за возачи за да разговараме за новите спецификации на возилото и конфигурациите за седишта/спиење. PGT има долгогодишна врска со Hill International Trucks, произведувајќи повеќе од 2.000 квалитетни камиони за време на ова партнерство. Во 2022 година, PGT почна да додава трактори Peterbilt во нашата флота, директно врз основа на повратните информации од возачот. PGT работи со нашите продавачи, градејќи ги точните спецификации за да ги одржува среќни возачите на нашата компанија зад воланот. Во PGT, вашето мислење е важно!

Нова опрема денес, почиста утре

PGT е посветена на унапредување на транспортот преку иднината на Flatbed®, намалувајќи ги емисиите на јаглерод за да ги исполниме нашите еколошки цели . Со секоја нова спецификација на возилото, гарантираме дека нашите камиони нудат подобрена економичност на горивото, подобрена аеродинамика и други зелени ефикасни за одржлив транспорт на товар низ САД. Со PGT, нашите возачи на камиони со рамно лежиште се дел од иднината, што го води патот кон нова ера во транспортот.

Имаме место за вас

PGT расте, а ние сакаме да се придружите на нашата флота! Придобивките за возачот на нашата компанија вклучуваат процентуална плата ; медицинско, дентално и осигурување на видот; плата за одмор и годишен одмор; 401 (к) планови; и повеќе! Процесот на аплицирање е лесен и можеме да ве имаме на обука и ориентација во рок од една недела. Приклучи се PGT Trucking и седнете во сосема нов Peterbilt или International денес!

PGT Trucking беше прогласен за Најдобри флоти за возење за 2023 година , со што се препознаваат напорите на PGT да обезбеди извонредна работна средина за возачите на камиони со рамно лежиште.

Аплицирај сега !