Терминален центар: Запознајте го PGT Гери

Обезбедување работни места во транспортот и логистиката во регионот на Чикаго

PGT Trucking работи надвор од Средниот Запад со децении, отворајќи го нашиот прв официјален терминал во Гери, Индијана, во 2007 година. PGT Gary е на само 20 милји од центарот на Чикаго, обезбедувајќи регионална база за повеќе од 50 возачи.

Гери беше основан во 1906 година од страна на US Steel кога тие го отворија Gary Works, најголемиот комплекс на челичарници во Северна Америка, и именуван по Елберт Гери, основачот на US Steel. Градот напредуваше со производството на челик и продолжува да биде под влијание на неговите индустриски корени денес. Лоциран на јужниот брег на езерото Мичиген, Гери е дел од Националниот парк Индијана Дини, нудејќи уникатно искуство полно со различни природни ресурси за локалното население и за туристите. Најзначајно, Гери е домот на детството на Мајкл Џексон и семејството Џексон.

Нашите горди професионалци секогаш можат да застанат кај PGT Gary, кој нуди изобилен паркинг за камиони, салон за возачи и модерни тоалети. Со лесен пристап до I-90 и блиските бензински пумпи, нашите возачи на камиони со рамно лежиште можат брзо да се вратат на патот, упатувајќи се во која било насока за да го испорачаат товарот на нашите клиенти.

Погодно лоциран за основни клиенти на PGT

Покрај US Steel's Gary Works, PGT Gary сервисира и други големи челичарници и процесори во областа, вклучувајќи го и Кливленд Клифс Индијана Харбор. Со директно присуство во областа, PGT може да обезбеди квалитетна услуга за клиентите, поддржувајќи ја челичната индустрија преку сигурен транспорт со рамно лежиште.

Нашите силни односи со клиенти ги обезбедуваат нашите возачи на камиони со рамно лежиште со многу опции за товар. Возачите на камиони PGT можат да се упатат на исток кон Кливленд, ОХ, и Питсбург, Пенсилванија, или сите точки на југ, вклучувајќи ги Кентаки, Алабама и Ларедо, Тексас.

PGT Gary нуди разновидни товари, со вообичаени производи како челични калеми, шипки и лимови, цевки, цевки, ѕидни даски и супер вреќи.

Специјализирани услуги на флота

PGT Gary е дом и на нашата посветена флота за Esmark Steel, транспортирање челични производи низ целата област на Чикаго и нашата флота Tri 9, користејќи приколки со три оски Conestoga за транспорт на товари од челик со висока GVW низ Индијана, Охајо и Кентаки. Овие специјализирани флоти им нудат на возачите на камиони PGT напредни можности за кариера , стекнување квалитетно искуство за да станат експерти во полето со рамно лежиште.

Southern Pines Trucking , подружница на PGT Trucking , одржува оперативен персонал во PGT Gary, надгледувајќи повеќе од 15 камиони со специјализирана опрема за транспорт на преголеми товари со прекумерна тежина. На возачите на Southern Pines им се верува дека обезбедуваат сложени, тешки транспортни услуги, движејќи се низ пониските 48 држави и во Канада и Мексико (преку Ларедо, Тексас). Нашиот персонал и возачите се добро упатени со прописите за дозволи во повеќе држави, долго координирајќи 

влечење се движи со специјализирани приколки како што се управувани кукли, приколки со периметарска рамка и приколки со повеќе оски со капацитет до 300.000 фунти! Достапна е и повремена работа меѓу мелница и 120 тони канџи, изработка Southern Pines Trucking витален дел од операциите на PGT Gary.

Одржување Одржувано од Penske Truck Leasing

Гордите професионалци на PGT можат да сметаат на сигурни услуги за одржување преку Penske Truck Leasing . PGT Gary располага со целосна сервисна продавница за одржување, обезбедувајќи лесен пристап на возачот за состаноци за превентивно одржување (PM), резервни делови и гуми, служба за итни случаи и многу повеќе. Нашите возачи на камиони со рамно лежиште можат да ги посетат со PGT Operations и да се дружат во салонот за возачи додека чекаат одржување пред да се вратат на пат.

Придружете се на PGT во Гери, ВО!

PGT Gary ја прикажува богатата индустриска историја на PGT, опслужувајќи ги нашите клиенти за челик на Средниот запад и обезбедувајќи регионален центар за нашите горди професионални возачи на камиони. Како дел од метрополитенската област Чикаго, нашиот локален персонал и возачите имаат изобилство на атракции и удобности во близина. Ако сте заинтересирани за транспортна работа во ваша близина, размислете за PGT Gary.

PGT нуди конкурентни бенефиции, опции 401(k), здравствена заштита, плата за одмор и годишен одмор и многу повеќе. Имаме на располагање различни канцелариски и возачки позиции на камиони. Искористете ја оваа суштинска индустрија и започнете ја вашата транспортна и логистичка кариера денес!

PGT Trucking , Најдобрите флоти за возење за ® Топ 20 компанија од 2023 година , има достапни позиции за возач на компанијата, оператор за набавка на закуп и позиции на сопственик-оператор. Аплицирај сега !

За список на нашите канцелариски позиции, посетете ги нашите корпоративни кариери .

Направете обиколка на PGT Гери