Моќта на партнерството со PGT: Во центарот на вниманието на Navarro Trucking 

Во сè поповрзаната глобална економија, соработката и различноста се клучни двигатели на иновациите, растот и успехот. Транспортната индустрија, витална компонента на нашиот секојдневен живот и глобалната трговија, не е исклучок од овој тренд. Повеќе од четири децении, PGT Trucking има задржано конкурентска предност во однос на другите камионски компании со рамно лежиште поради нашите силни врски со разновидна група клиенти и продавачи, вклучувајќи го и нашето партнерство со Navarro Trucking.

Хиспаноамериканците сочинуваат околу 19% од населението на САД и се втората по големина етничка група во земјата. Во транспортот, Хиспанците сочинуваат 17,9% од возачите на камиони во САД. PGT ги препозна различните перспективи кои Хиспанците ги носат на маса , а нашите партнерства ни овозможија да влеземе во една од најбрзо растечките демографски групи во Соединетите Држави. 

Додека го славиме месецот на шпанското наследство (15 септември – 15 октомври), PGT би сакал да одвои време за да ги истакне интегралните односи што ги имаме со многу организации во сопственост на Хиспанците.

Navarro Trucking, Бристол, КТ

Околу 30 минути југозападно од Хартфорд, КТ, ќе најдете една од најбрзо растечките компании за транспорт со рамно лежиште во Нова Англија. Navarro Trucking е компанија за транспорт на рамно лежиште во шпанска сопственост , основана во 2004 година, која се занимава со транспорт на градежни производи, вклучувајќи челик, камен , граѓа и друго . Со повеќе од шеесет возачи и 100 партнери низ Средноатлантскиот регион , во последните две децении тимот на Наваро се разви , се разнови и донесе стратешки деловни одлуки, овозможувајќи им да успеат во индустрија каде што толку многу мали камионски компании пропаѓаат . 

Американскиот сон

Претприемачите често имаат уникатни културни позадини и животни искуства кои го обликуваат нивниот пристап кон бизнисот. За Диего Наваро ова не беше поинаку. Во 2000 година, тој дојде во САД од Аргентина со само неколку долари во џебот. Аргентинците се познати по нивната гордост, солидарност, истрајност, индивидуализам и чест. Живеејќи ги овие квалитети, тој брзо се адаптирал на американската култура работејќи различни работни места, вклучително и во магацин, каде што ја открил својата љубов кон камионите и камионите.

„Се започна со страста за транспорт со камиони“, рече Наваро. Со мисија да им обезбеди на вработените безбедна работна средина и можност за раст и проширување, како и на клиентите со безбедни, навремени испораки и одличен квалитет на транспортот, Navarro Trucking, LLC беше лансиран во 2004 година. 

Диего Адаро и Диего Наваро, сопственици на Navarro Trucking

Цврста основа

Со успехот на неговата новоформирана компанија за камиони со рамно лежиште, Диего Наваро му се обрати на близок пријател, Диего Адаро, за поддршка и помош. Адаро дојде во САД од Аргентина во 2001 година за да го следи Американскиот сон. Отиде на училиште за да стане камионџија и го започна својот нов живот. За само две години, Адаро стана косопственик на Navarro Trucking и двајцата пријатели тргнаа во мисија да го развијат својот бизнис. Наваро и Адаро трчаа товари со камиони дење и ноќе за да ја задоволат нивната зголемена листа за испорака. Нивната напорна работа им овозможи да го прошират својот возен парк на осум трактори и десет приколки. 

Градење на нивниот бизнис со камиони со рамно лежиште врз основните вредности на „Безбедноста на прво место – Безбедноста секогаш;“ служба за корисници од втор до никој; имплементирање на иновативна опрема и технологија; обезбедување на вработените со финансиска сигурност; и ангажирајќи возачи од највисоките нивоа, Наваро и Адаро можеа да купат шест нови трактори Freightliner за 2015 година, како и дваесет нови приколки. 

Со растечката флота, континуираните барања на клиентите и проширувањето на сервисната област, компанијата требаше да се зголеми во големина, опсег и поддршка. Тоа го направи со додавање на нови одделенија во администрација, испраќање, логистика, одржување на камиони и безбедност. 

Долгорочен успех

Со цел постојано да ги унапредува своите понуди за услуги со рамно лежиште, Navarro Trucking влезе во стратешко партнерство со PGT Trucking во 2022 година. Како интегриран партнер во флота, Наваро споделува многу основни вредности и деловни цели на PGT. 

PGT ја дизајнираше својата Програма за интегрирано партнерство во флота за да им помогне на малите транспортни бизниси да постигнат долгорочен успех. Партнерите на интегрираната флота имаат пристап до персоналот на PGT, програмите за одржување на флотата и обуката на возачите, помагајќи им да ги намалат оперативните трошоци додека сè уште имаат работна сила потребна за поддршка на нивниот бизнис. 

„Ова проширување се усогласува со нашата стратегија за изградба на водечка транспортна компанија на североисток“, рече Наваро. „Како PGT интегрирана флота, можеме да се фокусираме на обезбедување силни услуги за нашите клиенти, истовремено обезбедувајќи одлични можности за нашите вработени. 

Соработка + иновации

Хиспанските компании често имаат силни врски со нивните земји на потекло и со меѓународните пазари. Ова може да биде значајна предност за бизнисите кои сакаат да го прошират својот глобален досег. Партнерството со компании во сопственост на Хиспано може да обезбеди пристап до вредни мрежи, увид на пазарот и културна експертиза во земјите низ Латинска Америка и пошироко. Во последната година, партнерството помеѓу PGT и Navarro им го обезбеди следново на клиентите: 

  • Сеопфатни транспортни решенија: Клиентите со рамно лежиште сега имаат пристап до поширок опсег на транспортни услуги, овозможувајќи им да ги поедностават нивните логистички процеси и да работат со единствен доверлив провајдер за различни потреби за испорака. 
  • Ефикасност и заштеда на трошоци: Интеграцијата на технологијата и рационализираните операции резултираат со поголема ефикасност, што може да доведе до заштеди на трошоците за клиентите. Намаленото време на транзит и подобрената видливост значат подобра контрола врз пратките. 
  • Доверливост и конзистентност : И PGT и Navarro Trucking имаат воспоставено репутација за доверливост и доследност. Клиентите можат да продолжат да сметаат на навремени испораки и исклучителна услуга. 

Партнерството помеѓу PGT и Navarro Trucking е доказ за потенцијалот за соработка и иновации во камионската индустрија. Додека бизнисите продолжуваат да бараат иновативни начини да напредуваат во брзо менување на светот, создавањето партнерства со шпанско компании е пат што води до раст, издржливост и успех. 

Придружете се на PGT и Navarro Trucking

Месецот на шпанското наследство не е само време за славење, туку служи и како потсетник за огромната вредност што различноста и вклученоста и ја носат на американската индустрија за камиони. Тоа е доказ за силата и издржливоста на шпанските камионџии и претприемачи кои помогнаа во обликувањето на секторот. Работејќи заедно и прифаќајќи го нашето заедничко наследство, можеме да го отвориме патот за посветла и поинклузивна иднина во светот на транспортот и логистиката. 

PGT верува дека различноста ги поттикнува иновациите и ние сме горди на нашите возачи и вработени од сите средини. Дали сте заинтересирани да се приклучите на нашиот тим? Нудиме јазична поддршка, водечки придобивки во индустријата, вклучувајќи здравствена заштита и план 401(k) и повеќе! Дојдете да возите за друштвото што слави кој сте вие!