Надомест за возач на камион со рамен кревет: колку процентуалната плата ја надминува километражата

Секој искусен возач на камион знае дека има една важна придобивка што се издвојува од останатите - нивната плата. Повеќето камионски компании нудат плата за километражата, компензирање на возачите со одредена стапка за нивните вкупно поминати милји. Тековниот просек за соло возачи на камиони е 40-64 долари по милја . Други компании, како PGT Trucking , користете процентуален модел на плаќање, кој ги компензира возачите користејќи процент од вкупниот приход од товарот. Секоја структура на плати има свои добрите и лошите страни, но најчесто, процентуалната плата ја надминува километражата.

Високите изведувачи заработуваат повеќе

Возачите на камиони со рамно лежиште работат напорно и тие треба да бидат прилично компензирани за нивните напори. Со километражата, возачите на камиони се платени само за милјите што ги возат. Не го вклучува времето поминато на чекање за товарање и истовар, заглавување во сообраќајот или обезбедување и закопчување на стоката. Со процентуална плата, возачите на камиони со рамно лежиште заработуваат пари врз основа на вредноста на товарот. Тие се мотивирани да ги подобрат своите перформанси со ефикасно планирање на нивната рута, минимизирање на времето на застој и навремени испораки. Повисоките перформанси значат повеќе оптоварувања, а повеќе оптоварувања значи повеќе пари со процентуално плаќање.

Зголемете ја заработката со побезбедно возење

Трошоците за гориво се значаен дел од трошоците на камионската компанија, особено со зголемените цени на дизелот . Возачите на камиони со рамно лежиште помагаат во управувањето со овие трошоци, а со процентуалниот систем на плаќање, тие се охрабрени да усвојат навики за поекономична потрошувачка на гориво. Со одржување на постојани брзини, намалување на времето на мирување и избегнување на нагли маневри, возачите на камиони со рамно лежиште можат да ја подобрат својата економичност на горивото и да станат побезбедни возачи. Кога возачите на камиони со рамно лежиште се платени од товарот, а не од милјата, тие можат самоуверено да ги приспособат своите навики за возење и да ги ограничат овие трошоци. Со дополнителните безбедносни стимулации на PGT, возачите на камиони со рамно лежиште ќе ја зголемат и сопствената заработка.

Правична плата за кратки растојанија

Плаќањето за километражата не секогаш ги компензира возачите на камиони за кратки растојанија или пренатрупани рути. Поголемиот дел од времето, превозниците засновани на километража плаќаат само врз основа на растојанието помеѓу поштенските шифри на испраќачот и примачот. Ова не се совпаѓа со реалниот број на поминати милји, а возачите на камиони може да ги пропуштат можностите за плаќање ако треба да заобиколат или претпочитаат да одат по друг пат. Со процентуална плата, возачите на камиони со рамно лежиште заработуваат соодветен надомест без разлика на растојанието што го возат. Процентуалната плата ја надминува километражата без разлика на должината на патувањето.

Помало влијание од надворешни фактори

Сообраќајниот метеж, затворањето на патиштата и лошите временски услови може негативно да влијаат на возачите на камиони на системот за плаќање на километражата. Сите овие работи се надвор од контрола на возачот на камионот и може да биде стресно да се справат со овие одложувања - секој возач на камион знае дека не добива плата кога тркалата не се вртат. Благодарение на процентуалната плата, овие фактори не ја менуваат платата на возачот на камион со рамно лежиште бидејќи тие се платени за вредноста на товарот, а не за тоа колку милји поминале во еден ден. Ова ја намалува  

Слобода за избор на маршрута

Со плаќање на километражата, возачите на камиони често мора да патуваат по испратената рута, која обично е најниската километража. Некои камионски компании засновани на километражата можеби нема ни да земат предвид никакви заобиколувања направени поради изградбата на патишта или сообраќајниот метеж. Во камионската индустрија, времето е пари, а возачите на камиони треба да имаат слобода да ја изберат рутата што најмногу одговара на нивните потреби. Возачите на камиони со рамно лежиште што користат процентуален систем за плаќање може да постават сопствен план за патување, земајќи ги предвид нивните часови на услуга, претпочитаните маршрути и постојки на камиони, времето од денот, местата за паркирање и многу повеќе. Кога возачот на камион со рамно лежиште е платен од вредноста на товарот, тој може да ја избере рутата по која сака да оди.

Заедничка инвестиција

Кога возачите на камиони се платени по километар, тие не секогаш добиваат дел од профитот на компанијата. Со процентуална плата, камионските компании и нивните возачи на камиони имаат взаемно вложување во профитот на компанијата. Возачите на камиони со рамно лежиште заработуваат процент од приходот, а кога компанијата заработува повеќе, тоа го прави и возачот. Двете страни се посветени да и помогнат на другата да успее, и благодарение на PGT's  

Стапка на транспарентност

Со процентуален систем за плаќање , возачите на камиони со рамно лежиште знаат колку ќе заработат пред да бидат испратени. Вредноста на товарот е веќе поставена, а со примена на нивниот процент, возачите на камиони го знаат очекуваниот приход од самиот почеток. Под платата за километражата, повеќето возачи на камиони мора да го прифатат товарот пред да знаат точно колку милји треба да поминат, а тоа не значи никакви промени во рутата на патот.

Престанете да броите милји и добијте го вашиот фер дел од товарот!

Возачите на камиони со рамно лежиште работат напорно и заслужуваат да бидат платени за своето време зад воланот И надвор од кабината. Со процентуалната структура на платите на PGT, нашите горди професионалци добиваат прилично компензација за секој товар што го носат, без оглед на милјите што ги возат. Повеќе од четири децении, ние сме посветени на успехот и безбедноста на нашите возачи на камиони со рамно лежиште.

Дали сте заинтересирани да се приклучите на нашиот тим? Дознајте што прави PGT Trucking Најдобрите флоти за 2023 година за® Топ 20 компанија и аплицирајте денес ! Имаме позиции за возачи на компании, оператори за набавки на лизинг, независни изведувачи и сопственици-оператори. Јавете се во нашиот Оддел за регрутирање денес на 800.837.7748 за да дознаете повеќе за лентите во вашата област.