PGT Trucking Поставено е да отвори два нови терминали во 2024 година, да ги прошири понудите на транспортните услуги

Аликипа, ПА, 11 јануари 2024 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, ќе отвори два нови оперативни капацитети до Q2 2024 година.

Пробивајќи го теренот во објектите во Ларедо, Тексас и Гент, КЈ, во 2023 година, PGT ја зацврсти својата посветеност за поттикнување на растот, продолжување на проширувањето и одржување на супериорна услуга за клиентите. Сега, двата објекти треба да бидат отворени до летото 2024 година, а PGT се подготвува да ги поддржи своите возачи и клиенти со дополнителни ресурси и подобрени транспортни решенија во овие региони.

Ларедо

Најсовремениот логистички центар на PGT од 7,73 хектари во Ларедо, Тексас, е во развој со Park Avenue Construction во рамките на Pinnacle Industry Center и има очекуван датум на завршување во средината на Q2.

„Нашите изведувачи завршија приближно 75% од поплочувањето на дворот, а надворешните бетонски ѕидни панели со помош на системот „Hi-Tech Tilt“ се истурени и ќе бидат поставени наскоро“, рече Лоренс Кокс. PGT Trucking 's потпретседател за одржливост. „Очекуваме да ја поставиме целата челична надградба пред крајот на месецот и зградата целосно под покрив до првата недела во февруари“.

Прилагодениот објект Ларедо ќе вклучува оперативен центар со целосна услуга, модерни удобности за возачите и продавница за одржување камиони, обезбедувајќи регионална база за над 70 локални возачи.

Гент

Новиот имот на PGT од 10,6 хектари Гент, КЈ, е стратешки лоциран во радиус од десет милји од некои од нејзините најголеми клиенти. Првичните 4-акри се во развој со ATECK, Inc.

„Местото е израмнето, а програмерите поставија варовнички и чакалски основи, инсталирајќи атмосферски канали и разни електрични водови на имотот“, додаде Кокс. „Се очекува работата на локацијата да биде завршена до крајот на јануари. За проектот е нарачана монтажна зграда која се очекува да биде испорачана до крајот на февруари. На пат сме да бидеме во функција пред крајот на март“.

Новата операција во Гент ќе донесе дополнителни работни места во областа, вклучувајќи можности за помошен персонал и комерцијални возачи на камиони.

„Додека ги отвораме овие дополнителни терминали и канцелариски локации, не само што додаваме точки на картата; создаваме центри на иновации, соработка и неспоредлива услуга за клиентите“, рече Кокс. „Оваа стратешка експанзија е повеќе од физичко присуство; тоа е посветеност на поттикнување посилни врски, обезбедување на ефикасност и предвидување на потребите на нашите клиенти“.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт, фокусиран на иднината на Flatbed®. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. www.pgttrucking.com