PGT Trucking Отвора канцеларија во Монтереј Нуево Леон, Мексико

Монтереј, Мексико, 6 декември 2023 година – PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, најави отворање на нова канцеларија во Монтереј Нуево Леон, Мексико.

“ PGT Trucking стратешки го развива Југозападниот регион за да се усогласи со брзиот раст на мексиканското производство“, рече Омар Давила, потпретседател на PGT, прекугранични операции. „Нашиот тим од Монтереј ќе биде од суштинско значење во поддршката на растечките потреби на нашите клиенти во и надвор од Мексико.

Монтереј е дом на глобални производители од секоја голема индустрија, вклучително и воздушната и одбраната, електрониката, медицинските уреди, автомобилската индустрија и многу повеќе, од кои многу се вклопуваат во деловната книга на PGT. Канцеларискиот простор, сместен во зградата Торе Гиа на деловните центри на ИЗА, овозможува соодветен раст и може да прими состаноци со тековните клиенти и потенцијални клиенти.

Претходно оваа година, PGT се проби на логистички центар од 7,73 хектари во Ларедо, Тексас во рамките на Индустрискиот центар Pinnacle, и е поставен за завршување во Q2 2024 година.

„Додавањето на нашата канцеларија во Мексико и очекуваното свечено отворање на нашиот објект во Ларедо се позиционирани PGT Trucking како водечки рамноправен превозник на прекуграничен товар“, додаде Давила. „Очекуваме континуиран раст и можности во 2024 година“.

PGT Trucking успешно работи во Југозападниот регион повеќе од 25 години, пренесувајќи преку 5.300 прекугранични товари годишно.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт, фокусиран на иднината на Flatbed®. PGT беше препознаен како Најдобри флоти за возење за 2023 година. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. www.pgttrucking.com