PGT Trucking Го проширува оперативниот досег со интегрираниот партнер за флота, Klapec Express

Аликипа, ПА, 1 ноември 2023 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, го објави својот најнов партнер за интегрирана флота, Klapec Express, Inc., со седиште во Oil City, PA.

Ова партнерство се одразува PGT Trucking посветеноста на јакнење на својата позиција во транспортната индустрија и обезбедување на клиентите со поширок опсег на услуги. Интегрираната програма за флота на PGT им овозможува на транспортните компании пристап до нивните обемни програми и ресурси за поддршка, позиционирајќи ги овие флоти за дополнителни можности за стратешки раст.

„Возбудени сме што можеме да го пречекаме Klapec Express како интегриран партнер во флотата“, рече Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „Оваа соработка е усогласена со нашата мисија да обезбедиме извонредни транспортни услуги за нашите клиенти и да го прошириме нашето присуство во клучните региони. Со посветеноста на Klapec за безбедност и задоволство на клиентите, уверени сме дека ова партнерство ќе донесе значителни придобивки за нашите клиенти“.

Семејство во сопственост и управувано од 2005 година, Klapec Express е основана на ТИМСКА РАБОТА од браќата Ник и Крис Клапец. Со вкупно 18 возачи и 31 приколка, Klapec обезбедува транспортни услуги со рамен кревет низ САД и Канада. Нивниот терминал во Оил Сити вработува двајца диспечери со полно работно време, еден канцелариски асистент со полно работно време и двајца механичари со полно работно време. Нивната локација, исто така, нуди изобилен паркинг за возачи и продавница за одржување.

Klapec станува седми интегриран партнер на PGT во Северна Америка.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт, фокусиран на иднината на Flatbed®. PGT беше препознаен како Најдобри флоти за возење за 2023 година. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“.