PGT Trucking Стекнува Sunbird Transport и ги поздравува услугите за транспорт на King како интегриран партнер во флотата

Аликипа, ПА, 20 октомври 2023 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, објави дека неодамна склучиле стратешки партнерства со два превозници со рамно лежиште, проширувајќи ги нивните услуги низ Северна Америка.
PGT Trucking го купи Sunbird Transport, со седиште во Норвуд, МА, и го поздравува King Transportation Services, со седиште во Ричленд, MS, како нивен најнов партнер за интегрирана флота.
„Повеќе од 40 години, PGT Trucking остана посветена на нашите основни вредности за обезбедување квалитетна услуга за клиентите, развивање долготрајни односи и поврзување со истомисленици за да обезбеди прогресивни транспортни решенија“, рече Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „Овие две транспортни компании споделуваат многу од нашите основни вредности и деловни цели, што ги прави идеални партнери за PGT“.
Зголемувајќи ја видливоста на PGT на североисток, аквизицијата на Sunbird додава 20 Сопственици-Оператори и 50 приколки во возниот парк, со регионални можности за товарен товар за возачите. Пред купувањето, Sunbird беше во бизнис повеќе од 40 години, во сопственост на браќата Чарлс и Тим Мекарти.
Семејството во сопственост и управувано од Томас и ЛаТреса Роб од 2017 година, „Кинг транспортен сервисс“ испраќа товар од Тексас до источниот дел на Соединетите држави. Со шест возачи и 10 приколки, тие обезбедуваат повеќекратни услуги за транспорт на челик, градежни материјали, производи од дрво, цевки и алуминиум. Во 2021 година, KTS изгради нов терминал надвор од Џексон, MS, и се желни да го развијат својот бизнис како дел од Програмата за интегрирана флота на PGT.
„Како што организацијата се подготвува за 2024 година, PGT е посветена на поттикнување на растот, продолжување на проширувањето и одржување на својата посветеност на извонредност, и преку органски средства и стратешки спојувања и превземања“, додаде Тројан.
За PGT Trucking :
PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт, фокусиран на Future of Flatbed . PGT беше препознаен како Најдобра флота за возење за 2023 година . На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. www.pgttrucking.com