PGT Trucking Именуван во најдобрите флоти за возење во 2024 година за® Топ 20

Аликипа, ПА, 1 февруари 2024 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, го доби признанието за 2024 Best Fleets to Drive For® Top 20 од CarriersEdge. PGT беше именуван и на листата на најдобри флоти за возење за® Топ 20 во 2023 година.

Лансирана во 2008 година, Best Fleets to Drive For® е единствената годишна програма посветена на откривање на најдобрите работни места во северноамериканската камионска индустрија. Оваа престижна награда им оддава признание на врвните камионски компании за изнајмување кои обезбедуваат извонредни работни средини за нивните професионални возачи на камиони. Вкупните победници во категориите големи и мали флоти ќе бидат именувани на Конференцијата за образование и награди за најдобра флота за 2024 година во април.

“ PGT Trucking е основана во 1981 година на принципите на обезбедување квалитетна услуга и градење лични односи“, рече PGT Trucking Главен оперативен директор Чад Марсилио . „По повеќе од 40 години, овие принципи остануваат вистинити и денес. Луѓето се највредното богатство на PGT и ние активно инвестираме во нашите вработени, поддржувајќи го нивниот личен и професионален раст. Ги цениме платформите како Best Fleets to Drive For® кои ни даваат можност постојано да ги оценуваме и подобруваме нашите придобивки за нашите горди професионални возачи“.

За да бидат земени предвид за програмата „Најдобри флоти“, компаниите требаше да бидат номинирани од еден од нивните професионални возачи и да поминат низ процес на темелна евалуација што се состои од детален прашалник, интервјуа со лидерите и анкети на возачите. Возните флоти беа оценувани по неколку категории, вклучувајќи го целокупниот надоместок, здравствените придобивки, безбедносните програми, управувањето со перформансите, професионалниот развој, можностите за кариера и многу повеќе.

„Добивањето на оваа награда втора година по ред ја потврдува посветеноста на PGT кон нашите горди професионални возачи“, додаде Марсилио. „Преку иднината на Flatbed®, ние ќе продолжиме да го водиме напредокот на нашата индустрија, обезбедувајќи разновидни решенија за испорака за нашите клиенти, динамични можности за кариера за аспиранти професионалци и безбеден и наградувачки начин на живот за нашите возачи“.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc. е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт, фокусиран на иднината на Flatbed®. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“.