PGT Trucking Ажурирање на клиентите - Балтимор операции

Балтиморската заедница продолжува да се справува со разорните ефекти од уривањето на мостот Френсис Скот Ки претходно оваа недела. Напорите за опоравување се во тек, а ние сочувствуваме со семејствата на шесте изгубени работници. Градот останува во вонредна состојба, а целосното влијание на оваа трагедија врз локалната економија и националниот синџир на снабдување допрва ќе се знае.

PGT Trucking Терминалот во Балтимор останува целосно оперативен, поддржувајќи го нашиот персонал, клиентите и професионалните возачи во областа. На сите возачи на PGT им се дадени информации за алтернативна маршрута за навигација низ градот и сметка за веројатните доцнења во сообраќајот. PGT е добро опремен за да обезбеди транспортни услуги до и од кое било пристаниште на источниот брег.

Без разлика на вашите потреби за товар, PGT може да обезбеди приспособени решенија за испорака, брзо прилагодувајќи се на вашите променливи околности. Ќе помогнеме да се минимизираат потенцијалните негативни влијанија и доцнења што тоа може да ги предизвика. Преку PGT Holdings, имаме способност и искуство да транспортираме која било стока со нашиот пристап со повеќе услуги, вклучително и рамно лежиште, тешки товари, криогенски танкер, регионален NYC, комбе, транспорт и брокерски транспорт.

Повеќе од 42 години, PGT е посветен на обезбедување квалитетна услуга и градење на лични односи, а овие принципи остануваат вистинити и денес. Подготвени сме да опслужуваме, нудејќи безбедни и сигурни транспортни решенија.

За да разговарате за промените на вашите потреби за испорака, ве молиме контактирајте:

Бил Херши
Потпретседател, управувани проекти
724.987.1715
bhershey@pgttrucking.com

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., основана во 1981 година, е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. Со седиште во Aliquippa, PA, PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата. PGT работи со над 1.000 енергетски единици и 1.500 приколки, надминувајќи ги очекувањата на клиентите, фокусирани на Future of Flatbed Flatbed® . PGT беше препознаен како Најдобра флота за возење за 2024 година . Во PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“.