ПРОСЛАВА НА МИЛИОН МИЛИЈА PGT И БЕЗБЕДНА ВОЗАЧКА 2024 ГОДИНА

Аликипа, ПА, 23 мај 2024 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, призна 46 милиони милји возачи, 104 безбедни возачи и 24 врвни професионалци на нивниот годишен настан за награди, одржан на стадионот Акрисар во Питсбург, Пенсилванија, на 18 мај. , 2024. Овие горди професионални возачи се одличен пример за извонредност во PGT Trucking и низ транспортната индустрија.

„Секоја година им оддаваме чест на бројните горди професионални милиони милји и безбедни возачи кои играат значајна улога во севкупниот успех на PGT“, рече Пет Галагер. PGT Trucking Главен извршен директор. „Без разлика на околностите, овие возачи остануваат посветени на испорака на секој товар на безбедно и навремено. Нивната напорна работа и посветеност е она што ѝ дава на ПГТ репутацијата што ја имаме денес“.

Возачите на милион милји на PGT го постигнаа овој беспрекорен статус со возење на милион милји или повеќе без безбедносен инцидент. Safe Drivers возеа за компанијата повеќе од пет години, но помалку од еден милион милји, без безбедносен инцидент. Premier Professionals на PGT се најбезбедните и најсигурните возачи во возниот парк на компанијата, постојано одржувајќи супериорни нивоа на перформанси.

Повеќе од 20 години, PGT ги препознава своите милиони милји и безбедни возачи, а прославата на милион милји и безбеден возач е врвен настан за возачите на PGT, канцеларискиот персонал и нивните гости.

Најдобрите добитници на награди за вечерта го вклучуваат Боб Каварт, менаџер на терминал на годината; Сем Томпсон-Грејвс, добитник на наградата Бил Рајт за тимски играч на годината; Дејвид Лежандре и Кол Велхам, PGT MVP на годината; Пол Варго, добитник на претседателската награда; Анџело Вилависенсио, професионалец за безбедност на годината; Рос Тиндал, добитник на наградата Дејвид Левин за компаниски возач на годината; Богдан Јакимив, добитник на наградата Хари „Бастер“ Барнс за независен изведувач на годината; Џош Мајерс, дебитант возач на годината; Дастин шоу, сертифициран PRO тренер на годината; и Стив Корфи, добитник на наградата Тери „Куз“ Кусниар за најдобар професионален возач на годината.

PGT, исто така, воведе три нови возачи на милион милји, вклучувајќи ги Кит Акерман, Рејмундо Барбоза и Кен Мекини. Возачот на милион милји Вилијам Рединг ја освои главната награда: сосема нов Ford F-150.

„Нашите милиони милји и безбедни возачи покажуваат непоколеблива посветеност на безбедноста, поставувајќи ги стандардите за извонредност во флотата на PGT“, рече Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „Овие горди професионалци стојат над останатите во PGT, и јас сум неизмерно горд на нивните достигнувања“.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт, фокусиран на иднината на Flatbed®. PGT беше препознаен како Најдобра флота за возење за 2024 година. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. www.pgttrucking.com .