PGT TRUCKING ОТВОРИ НОВИ ОБЈЕКТИ ВО КИ И СЦ ЗА ДА ГО ПРОШИРИ ОПЕРАТИВНИОТ ДОСТАП

Аликипа, ПА, 10 јуни 2024 година - PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги што нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани решенија, го најави лансирањето на два нови капацитети во Гент, Кентаки и Спартанбург, Јужна Каролина, проширувајќи го оперативниот досег на компанијата на југоисток.

“ PGT Trucking е возбуден да отвори два нови терминали, обезбедувајќи зголемени можности за услуги за нашите клиенти и возачи на југоисток“, изјави Чад Марсилио. PGT Trucking Главен оперативен директор. „Преку PGT Ghent и PGT Spartanburg, нашите клиенти можат да очекуваат безбедни, сигурни и квалитетни транспортни решенија за преместување на нивниот товар. Гордите професионални возачи на PGT исто така ќе имаат корист од овие централизирани центри“.

PGT Ghent, лоциран на автопатот 3738 US 42 West, може да се пофали со пет хектари, вклучувајќи изобилен паркинг за камиони и сосема нова зграда со оперативен центар, салон за возачи и удобности за туширање. Објектот е исто така во близина на неколку истакнати клиенти за челик и градежни производи, кои може да очекуваат зголемување на оперативната способност на PGT во регионот. PGT Ghent е управуван од PKM Transportation Services, LLC.

PGT Spartanburg, лоциран на 615 Simuel Road, располага со канцелариски простор, салон за возачи, паркинг на лице место и објект за одржување. Преку овој терминал, PGT може да обезбеди подобрени услуги за испорака на пристаништето, обезбедувајќи безбеден и навремен транспорт на товар во странство, истовремено поддржувајќи ја силната флота на професионални возачи на компанијата во Југоисточниот дел.

“ PGT Trucking продолжува да го зголемува нашето работење низ Соединетите Американски Држави, зацврстувајќи ја нашата компанија како врвен лидер во транспортните решенија за рамно лежиште“, рече Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „PGT останува посветена на нашите клиенти, обезбедувајќи иновативни услуги преку иднината на Flatbed® и на нашите возачи, обезбедувајќи ја нивната финансиска иднина со постојан товар. ПГТ Гент и ПГТ Спартанбург ќе ни помогнат да ги исполниме тие ветувања“.

 

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc. е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно лежиште, посветени, меѓународни и специјализирани решенија. PGT е лидер во иновативниот товарен транспорт, градејќи ја иднината на Flatbed® . PGT беше препознаен како најдобра флота за возење за 2023-2024 година. Во PGT, „Безбедноста е работа на секого - цело време“. www.pgttrucking.com