Аликипа, ПА

За Аликипа

PGT Trucking Корпоративното седиште на се наоѓа во рамките на Деловниот и индустрискиот парк Хопевел во Аликипа, Пенсилванија, само 30 минути надвор од Питсбург. Со корени засадени во округот Бивер од основањето на компанијата во 1981 година, локацијата на главната канцеларија на PGT е дом на повеќе од 100 вработени за корпоративна поддршка.
PGT Aliquippa е стратешки лоциран во близина на главните автопати, како I-376, и примарните клиенти на PGT во индустријата за челик и градежни материјали. Овој терминал поддржува над 150 возачи на камиони со рамно лежиште, обезбедувајќи силна оперативна база во Западна Пенсилванија.
PGT Aliquippa, PA, терминална канцеларија

Заеднички стоки

 • Челични калеми
 • Гипс картон
 • Цевка
 • Цевки
 • Винил
 • Челични лимови

Примарни ленти

Исток
 • Харисбург, ПА
 • Филаделфија, ПА
 • Трентон, Њу Џерси
 • Балтимор, MD
Запад
 • Кливленд, ОХ
 • Гери, ИН
 • Чикаго, Ил
Север
 • Бафало, Њујорк
Југ
 • Линчбург, Вирџинија
 • Чатануга, ТН

Главните автопати

 • I-70
 • I-79
 • I-80
 • I-376
 • PA Turnpike (I-76)

Можности за возачот

 • Посветен
 • Регионални
 • Локално
 • Преку патот

Контактирајте со PGT Aliquippa

4200 Industrial Boulevard
Аликипа, PA 15001
 
Последни вести