Гери, ИН

За Гери

Терминалот од 7300 квадратни стапки е изграден во 2010 година и е дом на нашиот персонал на PGT заедно со членовите на одделот Specialized Southern Pines. Терминалот Гери се наоѓа на 8 милји од петте големи челичарници во регионот и 20 милји од центарот на Чикаго.
Возачите во оваа област имаат можност да се движат товар во која било насока - кон источниот брег или Мексико, па дури и Алабама и Каролина - со многу точки меѓу нив. Терминалот беше целосно реконструиран во летото 2021 година! Канцеларијата има многу надградби и за возачите и за канцеларискиот персонал; вклучувајќи нов мебел, подови и технологија во салонот за возачи; нови и подобрени тоалети; и конференциска сала и нови работни станици за помошниот персонал.

Стоки што редовно се транспортираат во оваа област:

Во просек, терминалот испраќа 50-60 товари дневно, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на:
  • Калеми
  • Барови
  • Листови
  • Цевки
  • Цевка
  • Wallboard
  • Супер вреќи

Контактирајте не

3400 W 4-та авенија
Гери, ВО 46406 година
Последни вести