Блерсвил, ПА

За Блерсвил

Оперативниот терминал на PGT во Блерсвил првпат беше отворен во 2017 година и првично го вклучуваше Центарот за обука и ориентација на PGT. PGT Blairsville е целосно асфалтиран и нуди доволно паркинг за камиони за нашите горди професионалци. Оваа целосно опремена локација има оперативен центар, салон за возачи и капацитет за одржување напојуван од Penske Truck Leasing. PGT е возбуден да објави дека нашиот оперативен терминал во Блерсвил ќе биде подложен на целосно реновирање за подобро да им служи на нашите возачи на камиони со рамно лежиште и канцелариски персонал.

PGT Blairsville е еден час источно од Питсбург, PA, со директен пристап од US Route 22, што го прави идеална локација за возачи со седиште во Централна Пенсилванија. Со силните индустриски корени во регионот, нашите возачи можат да превезуваат различни производи од челични намотки и лимови до гипс картон, цевки и многу повеќе, благодарение на директниот товар на клиентите на PGT.

Заеднички стоки

 • Челични калеми
 • Гипс картон
 • Цевка
 • Цевки
 • Винил
 • Челични лимови

Примарни ленти

Исток
 • Харисбург, ПА
 • Филаделфија, ПА
 • Трентон, Њу Џерси
 • Балтимор, MD
Запад
 • Кливленд, ОХ
 • Гери, ИН
 • Чикаго, Ил
Север
 • Бафало, Њујорк
Југ
 • Линчбург, Вирџинија
 • Чатануга, ТН

Главните автопати

 • САД 22
 • I-70
 • 79
 • I-80
 • I-376
 • PA Turnpike (I-76)

Можности за возачот

 • Посветен
 • Регионални
 • Локално
 • Преку патот

Контактирајте со PGT Blairsville

186 Перфети Лејн
Блерсвил, PA 15717
Последни вести