Балтимор, MD

За Балтимор

Терминалот PGT Балтимор е основан во 2015 година и се наоѓа во радиус од 10 милји, два од најголемите клиенти на PGT со лесен пристап од 1-95 и 895.
Возачите во оваа област имаат можност да се движат товар во која било насока - северно до Нова Англија, западно од Питсбург до Илиноис, до југ до Алабама и на југоисток од Каролина до Џорџија. Терминалот во Балтимор е исто така одговорен за управување со клиенти и возачи од Каролина до Џорџија.
Терминалот има многу паркинг со два големи дворови за капка над четири хектари. Имаме тоалети на терминалот и механичари за приколки на лице место од понеделник до петок. Ние обезбедуваме 24/7 поддршка за нашите возачи и клиенти.

Стоки што редовно се транспортираат во оваа област:

Во просек, терминалот испраќа 150 товари дневно, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на:
 • Wallboard
 • Граѓа
 • Херпес зостер
 • Арматура
 • Греда и Декинг
 • Боја торби
 • Цевка
 • Супер вреќи
 • Калеми
 • Лизгани калеми
 • Челични лимови

Контактирајте со PGT Балтимор

4616 Њугејт авенија
Балтимор, MD 21224
Последни вести