Потпретседател, Одржување

Марк има повеќе од 23 години искуство со управување со одржување и деловна стратегија во камионската индустрија, ефикасно имплементирајќи програми дизајнирани да ги намалат трошоците, да ја зголемат оперативната ефикасност и да го насочат целокупното управување со средства. Пред да се приклучи на PGT, Марк работеше како потпретседател на одржување за превозник на камиони над 10.000, фокусиран на развивање политики за поттикнување на деловниот раст, зајакнување на односите со продавачите и стандардизирање на операциите. Марк исто така помина повеќе од 13 години управувајќи со голема работна сила преку повеќе продавници низ седум држави, покажувајќи ја својата способност да допре до публиката низ широка географска област.

Во неговата сегашна улога во PGT, Марк тесно соработува со нашиот партнер, Penske Truck Leasing и други продавачи додека ги надгледува нашите операции за одржување и средствата на компанијата. Со водство на Марк, ние продолжуваме да ги подобруваме нашите понуди за возачи, осигурувајќи дека нашите горди професионалци имаат квалитетна опрема, минимален прекин и сигурна услуга.

Марк има диплома за вонреден бизнис на Универзитетот во Феникс и е член на Советот за технологија и одржување на Американските асоцијации за камиони.