Најдобрите осум апликации за возачи на камиони

Овие денови, има апликација за сè! Повеќето луѓе се запознаени со апликациите за возење како Google Maps и Waze, но има многу други достапни ресурси кои можат да бидат корисни за возачот на камион со рамен кревет. Од планирање на патувањето и помош за гориво до совети за животниот стил и поени за награди, еве ја нашата листа од осум апликации кои ќе бидат најкорисни за нашите возачи. Имајте предвид дека овие апликации се наменети само да бидат дополнителни алатки за да ви помогнат. Тие не ги заменуваат знаењата и ресурсите што ви се достапни преку вашиот тим за ризик/безбедност и менаџер на флота. Мора правилно да го испланирате вашето патување и да останете во согласност со упатствата за PGT и прописите за ДОТ во секое време.
1 – Пилот Флајинг Ј ви помага да ја испланирате вашата рута и да извлечете максимум од вашите постојки за гориво, залихи и удобности. Прегледувајте ги и филтрирајте ги локациите според нивните достапни погодности, добијте пристап до дневни награди и ексклузивни понуди и заштедете време со регистрирање за мобилни резервации за гориво и туширање. Апликацијата исто така прикажува локации за паркирање во реално време и ви овозможува однапред да резервирате место за паркирање. PGT ги добива најдобрите попусти на локациите на Пилот!
мала кутија со алатки
2 – Контрола на WEX картичка ви овозможува да управувате со вашите средства преку пат. Добијте пристап до функциите на вашата EFS картичка, видете ги салдата во реално време, прегледајте ги неодамнешните трансакции и пронајдете локации за гориво.
мала кутија со алатки
3 – Патека за камионџии е апликација за планирање и мапирање патувања направена за камионџии, од камионџии. Со база на податоци од над 40.000 постојки за камиони во САД и Канада, можете да пристапите до прегледите од други возачи за да ги најдете најдобрите локации. Карактеристиките за планирање патувања вклучуваат повеќедневно планирање, достапност за паркирање во реално време и станици за мерење. Можете исто така да го приспособите вашето патување врз основа на типот на вашиот камион за да избегнете ниски надвозници. Запомнете, не слепо следете го вашиот GPS!
мала кутија со алатки
4 – PrePass е апликација за бајпас и патарина на станицата за мерење што може да се користи самостојно или со вашиот транспондер PrePass. Користењето на апликацијата и транспондерот ја проширува областа на покриеност, а со апликацијата може да добивате и предупредувања за приближување до мерни станици, претстојни опасности на патот (како бавен сообраќај или градба) и други безбедносни услови на патиштата.
мала кутија со алатки
5 – Измерете го мојот камион заштедува време на корисниците при мерење на вага CAT. Со користење на GPS во вашиот телефон, Weight My Truck автоматски ја лоцира вагата CAT што ја мерите и се синхронизира со вашата онлајн сметка. Можете да ги видите вашите минати тежини и копии по е-пошта од вашите билети за вага.
мала кутија со алатки
6 – Тркалање Силно е здравствена апликација направена за професионални возачи на камиони. Апликацијата ви дава пристап до велнес тренинг и рутини за вежбање за вашите денови на пат. Можете исто така да го користите за да ја внесете вашата вода, спиење и храна за да формирате и поттикнете здрави навики.
мала кутија со алатки
7 – Поврзување на љубовта нуди на возачите награди за гориво, тушеви и полнење пијалоци. Можете да ја користите апликацијата за да ги лоцирате објектите на Love's Connect, да резервирате време за туширање, да активирате комерцијални пумпи за гориво, да ги прегледате трошоците за гориво во реално време и многу повеќе.
мала кутија со алатки
8 – Мора да има: PGT Trucking Апликација за возачи. Секој возач треба да ја користи својата апликација за возачи PGT! Нашата апликација ќе ви помогне да ги платите прецизно и навреме, а со нашите интегрирани информации за оптоварување, можете лесно да ја скенирате и прикачите вашата документација. Карактеристиките вклучуваат:
  • Двонасочна размена на пораки со вашиот Fleet Manager
  • Известување и информации за ново оптоварување
  • Времето
  • Упатување на возачот
  • Повратни информации од возачот
мала кутија со алатки
БОНУС – Ворири. Апликацијата Driveri им овозможува на возачите веднаш да го видат својот резултат GreenZone и да ги подобрат своите навики за возење. Нашите тимови за ризик и безбедност сè уште ќе бидат достапни за прашања и обука, но апликацијата ќе им дава на нашите возачи прегледи во реално време за нивниот ден.

Возете со PGT

PGT Trucking е водечка во индустријата транспортна компанија со рамно лежиште. Ние ги опслужуваме индустријата за челик, градежни материјали, машини, нафта и гас, суровини, алуминиум и автомобилска индустрија. Нашата посветеност на безбедноста нè прави еден од најбезбедните и најсигурните носачи со рамно лежиште во индустријата. Нудиме позиции за возачи на компании, оператори за набавка на лизинг, независни изведувачи и специјализирани одделенија како танкер и тешки товари. PGT ги цени нашите возачи и имаме големи придобивки, најдобра опрема и водечки пакет на плати во индустријата заснован на процентуална плата. Дојдете да возите за компанијата што ве третира како семејство! Дали сте подготвени да станете возач за PGT? Работа за возење камиони во близина на мене