Национален недостиг на возачи на камион

Сега е одлично време да ја започнете вашата професионална кариера во возењето

Камионската индустрија по бројки (САД)

 • Има недостиг од околу 80.000 возачи на камиони. [1]
 • Бројот на непополнети работни места за транспорт на камиони се очекува да се удвои до 2030 година . [1]
 • Просечниот возач на комерцијален камион во САД има 48 години. [2]
 • Приближно 72,5% од целиот товар во САД се преместува преку камион. [3]

Причини за недостаток на возач на камион

 • Стареење на работната сила : Многу актуелни возачи се приближуваат до возраста за пензионирање, а компаниите не се во можност да ја надополнат својата работна сила доволно брзо.
 • Проблеми со синџирот на снабдување : Зголемената побарувачка за производи го надмина капацитетот на синџирот на снабдување и ја притисна транспортната индустрија да ги реши овие логистички прашања.
 • Стереотипи на возачот : Спротивно на популарното верување, возењето камион е елитна професија составена од мажи и жени кои се паметни, талентирани и посветени. Возачите рутински се тестираат за дрога/алкохол, ги следат строгите безбедносни прописи и ги исполнуваат физичките барања на работното место.

Зошто да размислите за возачка кариера на рамен кревет со PGT Trucking ?

 • Достапност на работни места : Со тековниот недостиг на возачи на камион, секогаш има отворени позиции за професионални возачи со рамно лежиште, камионски техничари и канцелариски персонал.
 • Високо платена кариера : Поради малиот капацитет, возачите заработуваат повеќе пари од кога било досега. Во 2021 година, возачите од првата година во просек имале неверојатни 73.000 долари . Најдобрите заработувачи донесоа над шест цифри!
 • Тоа е пазар на возачи : Кандидатите можат да најдат секаков вид на работа за да ги задоволат нивните потреби, без разлика дали тоа е локална, регионална, долги дестинации или специфичен товар.
 • Брз раст на кариерата : Кандидатите можат да започнат како возач на компанијата и брзо да го поминат својот пат низ нашата програма за купување закуп, на крајот да станат независен изведувач со сопствен возен парк.
Возењето камион е профитабилна кариера каде луѓето можат да се грижат за своите семејства и да ја задоволат желбата за авантура. Со барањата на индустријата повисоки од кога било досега, има многу можности за почеток. Отфрлете ја работата на бирото 9-5 и учествувајте во оваа суштинска индустрија!
Во PGT, знаеме дека возачите се нашето највредно богатство. Нашите возачи не се само бројка на камион - тие се луѓе со уникатни интереси, потреби и потекло. Времето во домот и семејството се важни, а ние нудиме повеќе можности и приспособени планови за секој возач да го најде она што најдобро функционира за него. Го ставаме семејството на прво место, бидејќи во ПГТ нашите возачи се нашето семејство. Нашите возачи имаат поддршка 24/7/365 преку посветен тим на професионалци, од кои многумина имаат свое искуство во возењето. Знаеме дека работата е предизвик, но може да биде наградна во вистинската компанија.
Обезбедуваме процентуална плата за нашите возачи, која може да плати 50% повеќе на истата работа отколку платата заснована на километражата. Процентуалното плаќање значи дека возачите се платени повеќе кога цените на товарот се зголемуваат, а во моментов цените на превозот се на највисоко ниво на сите времиња. Нашите возачи знаат колку ќе бидат платени пред да го подигнат товарот, што им помага на возачите и нивните семејства соодветно да буџетираат. Ние исто така нудиме водечки бенефиции во индустријата, вклучувајќи здравствена заштита (медицинска, визија и стоматолошка), 401(k) со 100% совпаѓање на компанијата (до 5% од бруто платата) и многу повеќе. Возењето камион не е само работа; тоа е кариера!
PGT верува дека транспарентноста е клучот за задржување на одличните возачи. Ние го практикуваме она што го проповедаме и ги третираме нашите возачи со почит што тие го заслужуваат. Посветениот тим од професионалци на PGT обезбедува постојана обука, поддршка и ресурси за нашите возачи за да ги задржат во движење и да заработат пари. Нашите возачи знаат дека можат да сметаат на PGT за да им ја даде опремата и поддршката што им е потребна за успешно да ги завршат своите работи, а нашите клиенти знаат дека нивните товари ќе бидат испорачани безбедно, на време и без оштетувања.
Со толку многу предизвици во камионската индустрија, PGT гледа кон иднината за нов пристап во решавањето на овие прашања. Соработувавме со Locomation и Nikola Корпорацијата да ги искористи новите технологии за да можеме да обезбедиме подобро искуство за нашите клиенти и нашите возачи. Автоматизацијата водена од луѓето и еколошките возила се само почеток. PGT е посветена на подобрување на транспортната индустрија и решавање на нашите проблеми со синџирот на снабдување, така што нашите клиенти, возачи и планетата ќе имаат корист од Future of Flatbed СМ .

Придружете се на нашиот тим денес

Дали имате ЦДЛ од класа А? Имаме отвори за возачи на компании, независни изведувачи и оператори за купување на лизинг, заедно со специјализирана поделба, која вклучува возила HAZMAT и цистерни. Нашата компанија не е ограничена само на возачи! Имаме и позиции за широк спектар на професионални, канцелариски и технички можности. Сите во PGT играат улога во нашиот успех да продолжиме да се движат материјалите низ целата земја.

Работа за транспорт на рамно лежиште во моја близина