Претворете го вашето стажирање во работа: Најдобрите пет совети за успех на PGT

Практикантството е одличен начин студентите на колеџ да стекнат искуство и да научат критични вештини за идно вработување. За младите професионалци без многу работна историја, стажирањето може да ја зголеми нивната биографија и да им помогне да се издвојат од конкуренцијата. Приближно 60% од работодавците претпочитаат да вработуваат поединци со искуство за стажирање, што ги прави овие програми витален дел од образованието на студентот. Успешното стажирање може дури и да резултира со работа - 70,4% од практикантите добиваат понуда за вработување по завршената програма. Следете ги овие пет совети кои ќе ви помогнат да го претворите вашето стажирање во понуда за работа и да дознаете повеќе за кариерата PGT Trucking .

Транспортната индустрија е суштинска компонента на синџирот на снабдување во Америка, осигурувајќи дека потрошувачите имаат пристап до производите и материјалите што ги користат секој ден. Додека нашите ценети возачи на камиони се на пат, безбедно доставуваат товар на клиентите, во канцеларијата има посветен персонал за поддршка, кој помага да се координираат пратките, да се обработат плаќањата и да се одржуваат нашите операции непречено. Камионот е растечка индустрија, која постојано се развива за да обезбеди побезбедни, почисти транспортни услуги за иднината, а ние ја бараме следната генерација иноватори кои ќе продолжат да ги поддржуваат нашите горди професионалци на патот. PGT со гордост обезбедува можности за образование за студентите преку Програмата за стажирање PGT Pathway , и има бројни можности за кариера достапни во сите полиња на студии.

# 1 - Направете го вашето истражување

Се проценува дека има околу 300.000 луѓе кои стажираат секоја година во САД Важно е да ја изберете програмата за практикантска работа која ќе обезбеди најдобра можност за вас и вашите цели во кариерата. Дали сакате да истражувате нов град? Дали барате да бидете предизвикани? Дали треба да работите околу распоредот на часовите? Дали сакате да видите како вашата диплома може да се примени во различни кариери и индустрии? Определете што сакате да добиете од вашето стажирање, а потоа пронајдете ја програмата што ќе ви помогне да ги постигнете вашите цели. Секое стажирање ќе ви обезбеди одредено работно искуство, но ако го направите вашето истражување, можете да најдете стажирање со цел што ќе помогне да ја изградите вашата кариера.

Не заборавајте да ја истражувате и компанијата. Дознајте ги нивните основни вредности, изјава за мисијата, понудите на производи и услуги и врвни директори. Ова ќе осигури дека вашите цели се усогласени со нивните деловни изјави и ќе ви помогне да се подготвите за вашиот прв ден.

#2 – Користете правилен деловен бонтон

Практикантството им овозможува на студентите можност да учат во вистинска работна средина, а вие треба да го искористите ова време за да научите правилен деловен бонтон за вашата избрана професија. Можеби изгледа едноставно, но ако можете учтиво да одговорите на телефонот, навремено да одговарате на е-пошта и да ги почитувате заедничките работни простори, ќе оставите позитивен впечаток кај вашиот потенцијален работодавец. Облечете се соодветно, бидете на време и следете ги обврските. Ова покажува дека сте професионални, одговорни и што е најважно, може да се вработите!

Можете да дознаете за очекуваните практики на бизнисот со прегледување на прирачникот за вработените, прашувајќи го претставникот за човечки ресурси или набљудувајќи го општото однесување на канцеларијата, особено со извршното раководство. Работодавците сакаат да ангажираат работници кои се вклопуваат во нивната корпоративна култура за да изградат попозитивна работна средина, а со прикажување на соодветни манири, ќе докажете дека совршено одговарате.

# 3 - Бидете флексибилни

За време на вашето стажирање, може да биде побарано да преземете дополнителни проекти, да се префрлите во нов оддел или да го прилагодите вашиот распоред за работа. Дури и ако не се вклопува во почетните параметри на вашето стажирање, треба да ги земете предвид овие дополнителни можности. Со тоа што сте флексибилни, ја покажувате вашата подготвеност да придонесете за успехот на компанијата, а можеби дури и ќе научите нови работи што никогаш не сте ги очекувале. Стажирањето е можност да растете надвор од вашата комфорна зона, па нека се случи!

Работодавците ќе изгледаат попозитивно на практикантите кои ја покажуваат својата приспособливост и излегуваат надвор од нивната специфична улога за да го поддржат бизнисот, но сепак е важно да ги знаете вашите граници. Не кажувајте само да на сè. Исто така, треба да се фокусирате на перформансите на вашата работа, а ако знаете дека нема да можете добро да ја завршите работата, треба да му кажете на вашиот претпоставен за вашите грижи.

# 4 - Научете сè што можете

Практикантите се искуства за учење, дизајнирани да им помогнат на младите професионалци да ги развијат вештините што им се потребни за да ги изведат на работното место. Искористете ги можностите што ви се претставени за да изградите посеопфатно портфолио и мрежа со професионалци од индустријата. Поставувајте прашања, обрнете внимание и формирајте силни работни односи. Дури и ако тоа е надвор од вашиот непосреден фокус, дознајте за другите аспекти на бизнисот, покажувајќи им на потенцијалните работодавци дека сте инвестирани во целото нивно работење.

Компаниите го ценат новиот увид во нивните стандардни процеси, па дури може да откриете проблем или да размислите за решение што никој друг го нема. Преземајќи иницијатива да дознаете повеќе, ќе се истакнете меѓу другите практиканти кои ги извршуваат само своите основни работни обврски.

# 5 – Однесувајте се кон тоа како работа

Ако сакате работа, третирајте ја како работа. Појавете се на време, работете напорно и постапете како да е важно. Компаниите сакаат да ја видат вашата посветеност и да се решите. Ако се однесувате професионално, ќе му покажете на вашиот потенцијален работодавец дека сте подготвени да се справите со работата со полно работно време.

Не претпоставувајте дека директно ќе ви се обратат со понуда. Известете ја компанијата дека сте заинтересирани за дополнителни опции за вработување по завршувањето на вашата пракса и прашајте како треба да аплицирате.

Програма за патека за стажирање PGT

PGT Trucking е горд поддржувач на развојот на вработените и можностите за кариера, вклучувајќи ја и нашата програма за практикантска работа за студенти и млади професионалци. Со Патеките за практикантска работа на PGT, потенцијалните вработувања ќе изградат широк спектар на вештини за да успеат на која било позиција. Нашите платени стажирање се дизајнирани да ви дадат цел, да ви помогнат да растете и да ве предизвикуваат да го достигнете вашиот неискористен потенцијал. Преку нашата програма за стажирање, ќе извршите непосредно влијание во транспортната индустрија и ќе станете суштински дел од синџирот на снабдување во Америка.

Истражете ги нашите патеки за практикантска работа за да дознаете како можете да направите разлика со PGT!

Применета технологија

Поддржете го Одделот за применета технологија на PGT, користејќи иновативни технологии за подобрување на нашата деловна ефикасност. Вашата основна патека вклучува: 

 • Анализа на податоци
 • Развој на софтвер
 • Интеграција на софтвер
 • Оптимизација на деловните процеси

Финансии и бизнис

Поддржете ги секторите за финансии и бизнис на PGT, обезбедувајќи доследно и точно управување со финансиските сметки на PGT. Вашата основна патека вклучува: 

 • Сметководство
 • Наплата
 • Колекции
 • Платен список

Информациска технологија

Поддржете го Одделот за информатичка технологија на PGT, поврзувајќи ги персоналот и возачите на PGT преку напредна технологија и мрежни системи. Вашата основна патека вклучува: 

 • Вмрежување
 • Корисничка поддршка
 • Управување со уредот
 • Сајбер безбедност

Маркетинг

Поддржете го Одделот за комуникација и медиуми на PGT, произведувајќи креативни маркетинг материјали за активно промовирање на PGT. Вашата основна патека вклучува: 

 • Корпоративна комуникација
 • Стратегија за брендирање
 • Употреба на мултимедија
 • Управување со дигитална содржина

Операции

Поддржете ги одделенијата за операции и развој на бизнисот на PGT, координирајќи го безбедниот транспорт на товарот на нашите клиенти. Вашата основна патека вклучува: 

 • Планирање на оптоварување
 • Управување со возачите
 • Услуги на клиентите
 • Движење на товар
 • Обезбедување на товар

Безбедност

Поддржете ги одделенијата за безбедност , усогласеност и ризик на PGT, надгледувајќи ги безбедните практики за нашите возачи, средства и товар. Вашата основна патека вклучува: 

 • Обезбедување на товар
 • Регулаторната усогласеност
 • Обука на возачи
 • Проценка на ризик
 • Безбедни операции

Заинтересирани? Придружете се на нашиот тим денес!

PGT е посветена на развивање на следната генерација на горди професионалци. Со Програмата за стажирање PGT Pathway, ќе научите за синџирот на снабдување, транспортната индустрија и Future of Flatbed ® . Преку употреба на иновативна технологија и опрема со нулта емисија, PGT ќе го пренесува товарот на ефикасен и еколошки чист начин. Како практикант на PGT, ќе играте активна улога во обликувањето на иднината на транспортот и има повеќе можности за кариера по вашата завршена програма за патека .

Ќе имаш ЦЕЛ. ЌЕ РАСТЕТЕ. Ќе бидете ПРЕДИЗВИК.

Аплицирај денес !