Дали знаеше? Дедо Мраз вози камион со рамен кревет

„Тоа беше неделата пред Божиќ, кога низ дворот,

Ниту еден возач не се мешаше, ниту чувар.

Калемите беа обесени на рамните кревети со грижа,

Со надеж дека Свети Никола наскоро ќе биде таму.

 

Возачите беа паркирани, сите прилепени во креветите,

Соништата за испорака танцуваат во нивните глави.

Целата опрема беше складирана, безбедно сместена во кабината,

Да го чуваат подалеку од арамии и крадци за да го грабнат.

 

Кога надвор во дворот се крена таков тропот,

Нашите возачи скокнаа да видат што е работата.

Излегувајќи од камионот, тие користеа три допирни точки,

Безбедно слетување на тврд и компактен терен.

 

Месечевата светлина блескаше на беспрекорниот бел лак,

Сигурно не би можело да има трактори со пофин изглед.

Кога, што треба да изгледа на очите на нашите возачи,

Но камион и приколка влечени од осум ирваси.

 

Возачот се спушти, толку жив и брз,

Гордите професионалци знаеја дека тоа мора да е Свети Ник.

Тој ја натовари својата приколка со џиновска црвена вреќа,

Безбедно потпирање на граѓа и три лавици за намотки.

 

Тој беше облечен во висока визија, од главата до стапалата,

Изгледаше толку професионално, без пепел или саѓи.

Пакет ремени што ги фрли над главата,

Подготвен да го обезбеди своето натоварено рамно лежиште.

 

Прво дојдоа заштитниците на рабовите, потоа неговите ремени и синџирите,

Беа тешки, но тој никогаш не се пожали.

О, како го затегна секој уред за обезбедување,

Одвојувајќи време да не се лизне на снегот и мразот.

 

Неговите врзива, тој ги затегнуваше,

Обезбедување на својот товар, исто како што треба.

Плус еден за семејството, тој го направи тоа вклучи,

Погрижете се да го одобри Head Elf of Safety.

 

Неговиот товар безбеден и сигурен, ги провери ирвасите,

Увид пред патување и тогаш тој беше јасен.

Тој се качи во камионот, сè подготвен да оди,

Со поглед кон нашите возачи, кои стојат долу.

 

Тој се наведна низ прозорецот, повикувајќи ги во близина,

Насмевка на неговото лице, насмеана од уво до уво,

„Вашата безбедност и сигурност секогаш импресионираат,

Затоа PGT драјверите се најдобри“.

 

И со таа брза нота, Свети Ник избрка,

Да се вршат испораки без дополнително одлагање.

Нашите возачи, слушнаа, додека тој возеше надвор од видното поле,

„Среќен Божиќ на сите и на сите добра ноќ!

PGT Trucking На нашите горди професионалци им посакува среќна празнична сезона!

PGT ја разбира важноста од поминување време со семејството, особено за време на празниците. Нашиот тим за операции ќе се погрижи да сте дома кога треба - викенди, празници и во секое време помеѓу нив. 

Дали сте заинтересирани за работа со камиони со рамен кревет во ваша близина? Контактирајте не денес за да дознаете за нашите регионални, преку-патни и посветени можности.