Perspektiva vozača- vozača: Četiri ključa za uspeh kupovine u zakupu

Da li ste ikada sanjali da posedujete svoj kamionet? Zar niste sigurni odakle da počnete? Za vozače zainteresovane za vlasništvo nad kamionima, partnerstvo sa velikim prevoznikom koji nudi kvalitetan program kupovine zakupa, kao što je PGT Trucking, može biti odličan način za početak. Pitali smo naše vozače za kupovinu zakupa za njihove savete, dajući vam perspektivu vozača o tome šta treba da znate pre ulaska u ugovor o zakupu.

Dešontae Bean je ušao u PGT-ovaj Program kupovine zakupa u oktobru 2021. godine, i brzo je postao jedan od naših najvećih prihoda. Dešontae zasluge za svoj uspeh pripisuje partnerstvu sa pravom kamionskom kompanijom i disciplinovanju kao vlasnik malog biznisa. Njegov cilj je da radi na tome da poseduje malu flotu, šireći prisustvo PGT-a na jugoistoku zemlje.

Stiv Douler je sa PGT-om od aprila 2015. godine, više puta je koristio naš Program kupovine zakupa kako bi pomogao u rastu sopstvene flote. Stiv već poseduje sedam kamiona sa svojim poslovnim partnerom, a nadaju se da će početi da dovode i sopstvene mušterije, da bi na kraju postao integrisani partner flote sa PGT-om.

ZAPAMTI, TO JE POSAO

Dok većina vozača kamiona sanja da bude sam svoj gazda, nije svima pogodno da vode posao. Kao vlasnik-operater, odgovorni ste za troškove održavanja, troškove goriva, putarinu, osiguranje, poreze i još mnogo toga. Da biste bili uspešni kao nezavisni vozač, potrebno je da ostanete fokusirani i održite poslovni način razmišljanja. Dešontae veruje u to da će u petak pokupiti dodatni teret kako bi na najbolji način povećao svoj nedeljni prihod.

"Morate da se postavite za isporuku ponedeljkom", kaže Dešontae. "Ti nedeljni odbici se sabju, tako da svaki deo prihoda pomaže da se nadoknade vaši vlasnički troškovi."

Partnerstvom sa velikim prevoznikom kao što je PGT, imaćete našu punu podršku i mnoštvo resursa koji će vam pomoći da uspešno pređete na vlasništvo kamiona. Naš Menadžer za kupovinu zakupa će vas voditi kroz vaše plaćanje kamiona i mesečne troškove, pomažući vam da finansijski ostanete na pravom putu tokom celog zakupa. Takođe nudimo popuste na gorivo, delove i gume, u vaše ime arhiviramo državni put i poreze na gorivo i obezbeđujemo fleksibilne opcije finansiranja bez plaćanja balonima. PGT-ovaj Program kupovine zakupa je osmišljen tako da vam pomogne da uspete, a kada vam se kamion isplati, i dalje ćemo biti tu da vas podržimo kao vlasnika-operatera.

Stiv takođe preporučuje da vozači za kupovinu zakupa angažuju kvalifikovane profesionalce za svoje finansijske potrebe, uključujući poresku pripremu, upravljanje računima i investiciono planiranje.

"Ne pokušavajte sve sami da uradite", savetuje Stiv. "Rad sa profesionalcem će vam zapravo pomoći da brže ispunite svoje finansijske ciljeve i osigurate da se vaši zakonski zahtevi rešavaju na odgovarajući način." 

ISKUSTVO JE KLJUČNO

I Stiv i Dešontae naglašavaju važnost sticanja iskustva kao vozač kamiona kompanije pre nego što uđu u ugovor o kupovini u zakup.

Dešontae poredi kamiondžiju sa svojom službom u marincima Sjedinjenih Država. Novi regruti imaju zadatak samo da nauče standardne operacije vojske, i ne dobijaju priliku da napreduju dok prvo ne savladaju osnovne procese. Isti pristup može da se primeni i na karijeru vožnje kamiona.

"Kandidati za kupovinu zakupa trebalo bi da se fokusiraju na osnove kamiona i prvo nauče kako da budu uspešan vozač kamiona", kaže Dešontae. "Jednom kada imaju taj čvrst temelj, mogu da počnu da uče poslovne aspekte vlasništva kamiona."

Stiv smatra da potencijalni vozači kupovine zakupa takođe mogu imati koristi od rada kao vozač kompanije, stičući iz prve ruke pogled na to kako kompanija posluje pre nego što uđe u dugoročni ugovor.

"Kada uđete u ugovor o kupovini u zakup, poslovna strana će vam biti potpuno nova", navodi Stiv. "Ako ste već upoznati sa kompanijom, biće vam lakše da uspete u njihovom programu kupovine na lizing."

Kao i Stiv i Dešontae, PGT zna da postoji mnogo toga što bi potencijalni operateri kupovine zakupa mogli da nauče, zbog čega zahtevamo najmanje godinu dana vozačkog iskustva za naš Program kupovine u zakupu. Nema iskustva? Nema problema! Počnite od PGT-a kao vozača kompanije, a mi ćemo podržati rast vaše karijere kroz naš Program kupovine zakupa kada budete spremni. 

EFIKASNE KOMUNIKACIONE STVARI

Iza svakog uspešnog vozača kamiona stoji odličan menadžer flote/dispečer. U PGT-u znamo snagu kvalitetnog odnosa Driver-Fleet Managera, i cilj nam je da naš odnos vozača i menadžera ostane nizak, oko 25-1. Naši menadžeri flote su odgovorni za više od dispečera. Za PGT Drivers, Fleet Manager je njihov primarni zagovornik u kompaniji, ne samo da rade na tome da im pronađu najbolje trake i teret koji su na raspolaganju, već i da oslušnu njihove potrebe, izgrade lične odnose i treniraju ih ka uspehu.

Kao operater kupovine u zakupu, usput ćete iskusiti neke izazove, ali ako imate pozitivan odnos sa vašim menadžerom flote, možete ostati fokusirani i brzo se vratiti na put. Dešontae zna važnost efikasne komunikacije u snažnom Programu kupovine u zakupu.

"Ne možete se plašiti da izrazite svoje mišljenje", navodi Dešontae. "Ako vam nešto treba, pitajte. Vaš menadžer flote će raditi sa vama kako bi osigurao da dostignete svoj puni potencijal."

KORIŠĆENJE RESURSA

Vlasništvo nad kamionima može biti zastrašujuće, ali sa pravom kompanijom, kao što je PGT, imaćete resurse i podršku koja vam je potrebna za ostvarenje vaših poslovnih ciljeva. Pored menadžera flote i menadžera za kupovinu zakupa, imate pun pristup stručnjacima kompanije za pitanja o platama, tehničku podršku, nedoumice u vezi sa usaglašenosti i još mnogo toga. Odeljenja za operacije, bezbednost, rizik i obuku PGT-a dostupna su vam non-stop, obezbeđujući da imate non-stop podršku bez obzira na to gde se predstavljate.

Za nove operatere kupovine u zakupu, efikasno upravljanje troškovima i popravkama opreme može biti izazovno, ali uz PGT, vodićemo vas kroz proces kako bismo vas vratili na put i brzo ponovo zadali prihode. PGT nudi sveobuhvatna rešenja za održavanje koja napaja Penske Trucking Leasing, uključujući 24/7 pomoć pored puta i pristup preko 850 prodavnica širom SAD.

Stiv zna da da bi bio uspešan u kupovini zakupa, moraš da koristiš svoje resurse.

"Pozovite menadžera flote, pozovite odeljenja u PGT-u, razgovarajte sa drugim vozačima, šta god treba da uradite", kaže Stiv. "Ne možete to sami da uradite, ali ako iskoristite ove prilike, postaćete vlasnik kamiona." 

ZAINTERESOVANI STE DA SAZNATE VIŠE? 

PGT je ponosan na naš Program kupovine zakupa, pomažući vozačima kamiona da ostvare svoju nezavisnost i uzgajaju svoje poslovanje. Bilo da sanjate da posedujete punu flotu ili samo svoj kamion, PGT će podržati vaše ciljeve. Na raspolaganju nam je oprema za kasne modele, a prve četiri nedelje odloženo je plaćanje traktora i uključeno je besplatno iznajmljivanje prikolica koje će vam pomoći da počnete. Operateri kupovine u zakupu zarađuju 75 odsto prihoda od prevoza linija i 100 odsto doplate goriva. Prijavite se danas