Кога да се префрли на сопственик-оператор

Размислувате за кариера како сопственик-оператор/независен изведувач? Со постојано зголемување на побарувачката за возачи на камиони, никогаш немало подобро време да започнете сопствен бизнис како независен изведувач.

Дали сакаш:

 • Да поседувате сопствен камион

 • Флексибилност и слобода

 • Зголемен потенцијал за заработка

Како независен изведувач, ќе го поседувате и ќе го водите вашиот бизнис, па затоа е важно да се здружите со компанија која ќе ви помогне да успеете.

Главните работи што треба да се земат предвид при преминот од возач на компанија во независен изведувач возач на камион

 • Водење бизнис - Како независен изведувач, ќе се соочите со сосема нов сет на задачи со кои претходно работеше вашиот работодавец, како што се управување со готовинскиот тек, водење даночна евиденција и дозволи за поднесување документи. Вие исто така ќе бидете одговорни за трошоците за одржување, нова опрема и други деловни трошоци. Со партнерство со голем оператор како PGT, сопствениците-оператори може да ја добијат потребната поддршка за да помогнат во водење на нивниот бизнис, а истовремено да ја задржат својата независност.

 • Почетни фондови – Кога се прави транзиција кон независен изведувач, едно од најчестите прашања е „Како да се префрлам од возач на компанија до сопственик-оператор без да се скршам со купување на сопствен камион? Размислете за работа со компанија која има докажана програма за купување закуп .

 • Цели во кариерата – Дали сакате да поседувате сопствен камион? Дали сонувате да поседувате сопствен возен парк или дури да започнете терминал за агенција? Работата со главен превозник може да ви помогне да ги исполните целите во кариерата.

 • Поддршка - Сопствениците-оператори треба да го најдат својот товар, да ги обезбедат своите товари и безбедно да возат стотици милји, сето тоа додека се обидуваат да го развијат својот бизнис. Тие можат да ја најдат потребната деловна поддршка преку друга компанија за транспорт на камиони, но важно е да се здружите со превозник кој ја поддржува вашата независност и сака да ви помогне да ги исполните вашите цели.

Главните придобивки од партнерството со PGT како независен изведувач

 • Одржувајте ја вашата слобода – PGT разбира дека сакате да го водите вашиот бизнис, така што нашата програма Сопственик-Оператор се фокусира на да ви ја даде потребната поддршка и помош, додека сè уште ја почитува вашата слобода како независен изведувач.

 • Зголемен потенцијал за заработка – Независните изведувачи заработуваат повеќе пари по товар преку моделот на процентуална плата . Во PGT, нашите сопственици-оператори заработуваат 75% од приходот на Line Haul. Партнерството со PGT исто така ви дава пристап до нашата силна товарна мрежа, разновидна база на клиенти и посветен тим за поддршка.

 • Поддршка – PGT работи со секој поединечен возач за да развие приспособена програма за да го обезбеди нивниот успех. Имаме застапник на сопственикот-оператор кој ќе се фокусира на корпоративната страна на бизнисот, така што нашите независни изведувачи можат да останат на патот за правење пари. Независните изведувачи имаат и 24/7 пристап до нивните менаџери на флота и безбедносни тимови за постојана поддршка.

 • Домашно време – PGT разбира дека сакате да го максимизирате вашиот потенцијал за заработка додека сè уште се враќате дома за фудбалскиот натпревар за викенд. Ќе работиме со вашиот распоред за да можете да бидете дома за вашето семејство.

 • Купување под закуп - PGT има опрема од доцниот модел достапна за нашата програма за купување под закуп, а нашите камиони никогаш не се купуваат од аукција. Нашите сопствени опции за финансирање ќе ви помогнат на патот кон сопственост на камион без да се скршите.

 • Поддршка за одржување – Преку огромната мрежа на PGT, независните изведувачи можат да ја искористат нашата највисока поддршка за одржување за да го ограничат времето на застој. Брзо ќе ве вратиме на пат за да продолжите да заработувате пари.

 • Семејство – PGT е семејно ориентиран бизнис, а нашиот тим од професионални возачи го третираме како наше најценето богатство. PGT развива лични односи со нашиот тим што гради доверба и доверба, поставувајќи двигатели за долгорочен успех.

  „PGT е многу ориентирана кон семејството и тие навистина многу се грижат за своите возачи. Сакаат да ги видат нивните возачи како успеваат и прават добро. Сите ние сме на пат поради една причина – се обидуваме да ги обезбедиме нашите семејства и да им го дадеме најдобриот можен живот“.
  – Џастин Шеа, независен изведувач и менаџер на терминал на агенцијата со PGT
 • Предности – PGT нуди пристап до програми за здравствена заштита заедно со попусти на делови, гуми и гориво.

 • Програми за поттикнување - Изведувачите се квалификуваат за различни програми за поттикнување, вклучувајќи бонуси за упатување, признавање на години на услуга и награди за безбедност.

  „Програмите за компензација и поттик на PGT се едни од најдобрите во индустријата. Кога разговараме со новите независни изведувачи, тоа е една од ставките што нè издвојува од другите транспортни компании“.
  – Кејси Одом, PGT Сениор регрутер-независен развој на изведувачи

Дали сте подготвени да станете независен камионџија?

Во PGT, ние нудиме приспособени програми за нашите независни изведувачи кои ќе ви помогнат да го достигнете вашиот целосен потенцијал. PGT ја почитува вашата независност и ги поддржува вашите цели во кариерата. Ќе ги обезбедиме ресурсите што ви се потребни за да бидете успешен Сопственик-Оператор. Дозволете ни да се справиме со кревањето тешки товари за да можете да се фокусирате на развојот на вашиот бизнис. Партнер со PGT денес!

Возете за PGT Trucking