Одржлив синџир на снабдување во акција: PGT Trucking , Нукор и Nikola Партнерство

Во мај 2023 г. PGT Trucking ја испорача нашата прва пратка на челик со ниски гасови во стаклена градина преку Nikola електрично возило со батерии од класа 8 од Нукор Бранденбург до блискиот производител. Пратката беше пример на програмата за одржливи решенија за испорака на PGT, нудејќи транспортни услуги со нулта емисија со користење на Nikola Камион Tre BEV . Nucor, лидер во индустријата за одржлив челик и производи од челик, беше домаќин на комеморативен настан за да ја прослави пратката во нивната нова фабрика во Бранденбург, Кентаки, која е специјализирана за производство на челик со низок интензитет на стакленички гасови. Членовите на тимот на компанијата, медиумите и локалните функционери уживаа во погледот зад сцената на одржливата опрема и стоки кои ја трансформираат челичната и транспортната индустрија.

Според студијата на Северноамериканскиот совет за ефикасност на товарот (NACFE), доколку 50% од тешките регионални трактори се заменат со електрични камиони со батерии, индустријата би можела да заштеди околу 29,4 милиони метрички тони еквивалент на јаглерод диоксид годишно.

Преку Future of Flatbed ® , PGT е посветена на иновативни и одржливи иницијативи кои обезбедуваат ефикасни, безбедни и еколошки решенија за транспорт на нашите клиенти, помагајќи ни да ја постигнеме нашата цел за намалување на емисиите на јаглерод . Се проценува дека испораките направени со електричен камион со батерии ќе ги намалат емисиите на јаглерод за 40% и ќе создадат заштеда од 20% во трошоците за енергија по патување.

Дали сте заинтересирани да се приклучите на нашиот тим?

PGT ја носи камионската индустрија на следното ниво преку Future of Flatbed . Придружете се на компанијата што го револуционизира транспортот со иновативна технологија и одржлива опрема. PGT е посветен на подобрување на нашата ефикасност, намалување на емисиите на CO2 и подобрување на рамнотежата работа/живот за нашите возачи на камиони со рамно лежиште.

Имаме позиции за компаниски возачи на камиони со рамно лежиште, оператори за купување под закуп и сопственици-оператори. PGT беше прогласен за најдобра флота за 2023 година за ® Топ 20 компанија. Аплицирај денес !

Погледнете ја листата на отворени корпоративни позиции овде .