Перспектива од возач до возач: Четири клучеви за успех на купувањето под закуп

Дали некогаш сте сонувале да го поседувате вашиот камион? Не сте сигурни од каде да започнете? За возачите заинтересирани за сопственост на камиони, партнерство со голем превозник кој нуди квалитетна програма за купување под закуп, како PGT Trucking , може да биде одличен начин за почеток . Ги прашавме нашите сопствени возачи за купување закуп за нивниот совет, давајќи ви перспектива од возач до возач за тоа што треба да знаете пред да склучите договор за закуп.

Дешонтае Бин влезе во Програмата за купување закуп на PGT во октомври 2021 година, и тој брзо стана еден од нашите најголеми приходници. Дешонтае го припишува својот успех на партнерството со вистинската компанија за транспорт и дисциплинирањето како сопственик на мал бизнис. Неговата цел е да работи на поседување мала флота, проширување на присуството на PGT на југоисток.

Стив Даулер е во PGT од април 2015 година, користејќи ја нашата Програма за купување закуп повеќе пати за да помогне во развојот на сопствената флота. Стив веќе поседува седум камиони со неговиот деловен партнер, и тие се надеваат дека ќе почнат да носат и свои клиенти, и на крајот ќе станат интегриран партнер во флотата со PGT.

ЗАПАМЕТЕТЕ, ТОА Е БИЗНИС

Додека повеќето возачи на камиони сонуваат да бидат свој шеф, не секој е погоден за водење бизнис. Како Сопственик-Оператор, вие сте одговорни за трошоците за одржување, трошоците за гориво, патарините, осигурувањето, даноците и друго. За да бидете успешни како независен возач, треба да останете фокусирани и да одржувате бизнис начин на размислување. Дешонтае верува во подигање на дополнителниот товар во петок за да го извлече максимумот од неговиот неделен приход.

„Треба да се подготвите за испорака во понеделник“, вели Дешонтае. „Овие неделни одбитоци се собираат, така што секој дел од приходот помага да ги надоместите вашите трошоци за сопственост“.

Со партнерство со голем превозник како PGT, ќе ја имате нашата целосна поддршка и разновидни ресурси кои ќе ви помогнат успешно да преминете во сопственост на камион. Нашиот Менаџер за купување на лизинг ќе ве води низ вашите плаќања за камиони и месечни трошоци, помагајќи ви да останете на вистинскиот пат финансиски за време на целиот ваш закуп. Ние исто така нудиме попусти на гориво, делови и гуми, поднесуваме даноци за државни патишта и гориво во ваше име и обезбедуваме флексибилни опции за финансирање без плаќања со балон. Програмата за купување под закуп на PGT е дизајнирана да ви помогне да успеете, а штом вашиот камион ќе се исплати, ние сè уште ќе бидеме тука да ве поддржуваме како Сопственик-Оператор.

Стив, исто така, препорачува возачите за купување закуп да ангажираат квалификувани професионалци за нивните финансиски потреби, вклучително и даночна подготовка, управување со сметки и планирање на инвестиции.

„Не обидувај се да правиш сè сам“, советува Стив. „Работата со професионалец всушност ќе ви помогне побрзо да ги исполните вашите финансиски цели и да се осигурате дека вашите законски барања се постапуваат правилно“. 

ИСКУСТВОТО Е КЛУЧНО

И Стив и Дешонта ја нагласуваат важноста од стекнување искуство како возач на камион во компанијата пред да склучат договор за купување на лизинг.

Дешонтае ја споредува камионската индустрија со неговата служба во Маринскиот корпус на Соединетите Држави. Новите регрути имаат задача само да ги научат стандардните операции на војската и не им се дава можност да напредуваат додека прво не ги совладаат основните процеси. Истиот пристап може да се примени и за кариерата за возење камион.

„Кандидатите за купување закуп треба да се фокусираат на основите на транспортот и да научат како прво да бидат успешен возач на камион“, вели Дешонта. „Откако ќе ја имаат таа цврста основа, можат да почнат да ги учат деловните аспекти на сопственоста на камиони“.

Стив верува дека потенцијалните возачи кои купуваат закуп исто така можат да имаат корист од работата како возач на компанијата, добивајќи поглед од прва рака за тоа како работи компанијата пред да склучат долгорочен договор.

„Кога ќе склучите купопродажен договор за закуп, деловната страна ќе биде сосема нова за вас“, вели Стив. „Ако веќе сте запознаени со компанијата, ќе биде полесно да успеете во нивната програма за купување под закуп“.

Како и Стив и Дешонта, PGT знае дека има многу што да научат потенцијалните оператори за купување на лизинг, па затоа ни треба најмалку една година искуство во возењето за нашата Програма за купување закуп. Нема искуство? Нема проблем! Започнете со PGT како двигател на компанијата и ние ќе го поддржиме вашиот раст на кариерата преку нашата Програма за купување закуп кога ќе бидете подготвени. 

ЕФЕКТИВНА КОМУНИКАЦИЈА РАБОТИ

Зад секој успешен возач на камион стои одличен менаџер/диспечер во флота. Во PGT, ја знаеме моќта на квалитетниот однос возач-менаџер на флота и имаме за цел да го одржиме нашиот сооднос возач-менаџер низок, околу 25-1. Нашите менаџери на флота се одговорни за повеќе од само испраќање. За возачите на PGT, менаџерот на флота е нивниот примарен застапник во компанијата, не само што работи да им ги најде најдобрите ленти и товари достапни, туку и да ги слуша нивните потреби, да изгради лични односи и да ги подучи кон успех.

Како оператор за набавка на лизинг, ќе искусите некои предизвици на патот, но ако имате позитивен однос со вашиот менаџер на флота, можете да останете фокусирани и брзо да се вратите на патот. Дешонтае ја знае важноста на ефективната комуникација во силната програма за купување закуп.

„Не можете да се плашите да го изразите своето мислење“, вели Дешонтае. „Ако ви треба нешто, прашајте. Вашиот менаџер на флота ќе работи со вас за да се осигура дека ќе го достигнете вашиот целосен потенцијал“.

КОРИСТЕТЕ ГИ ВАШИТЕ РЕСУРСИ

Сопственоста на камион може да биде застрашувачка, но со вистинската компанија, како PGT, ќе ги имате потребните ресурси и поддршка за да ги постигнете вашите деловни цели. Покрај вашиот Fleet Manager и Lease Purchase Manager, имате целосен пристап до специјалистите на компанијата за прашањата за вашите плати, техничка поддршка, грижи за усогласеност и многу повеќе. Одделите за операции, безбедност, ризик и обука на PGT ви се достапни 24/7, со што ќе се осигурате дека имате деноноќна поддршка без разлика каде се наоѓате.

За новите оператори за набавка на лизинг, ефикасното управување со трошоците и поправките на опремата може да биде предизвик, но со PGT, ние ќе ве водиме низ процесот за да ве вратиме на патот и брзо повторно да заработувате приходи. PGT нуди сеопфатни решенија за одржување напојувани со Penske Trucking Leasing , вклучувајќи помош на патот 24/7 и пристап до над 850 продавници низ САД

Стив знае дека за да бидете успешни во купувањето за закуп, треба да ги искористите вашите ресурси.

„Повикајте го вашиот менаџер на флота, контактирајте со одделенијата во PGT, разговарајте со други возачи, што и да треба да направите“, вели Стив. „Не можете да го направите ова сами, но ако ги искористите овие можности, ќе станете сопственик на камион“. 

ИНТЕРЕСИРАНИ СЕ ДА УЧИТЕ ПОВЕЌЕ? 

PGT се гордее со нашата Програма за купување закуп , помагајќи им на возачите на камиони да ја постигнат својата независност и да го развијат својот бизнис. Без разлика дали сонувате да поседувате целосна флота или само вашиот камион, PGT ќе ги поддржи вашите цели. Имаме достапна опрема за доцни модели, а за првите четири недели, плаќањата за трактор се одложуваат и е вклучено бесплатно изнајмување приколки за да ви помогне да започнете. Операторите за набавка на лизинг заработуваат 75% од приходот од линиски транспорт и 100% од доплатите за гориво. Аплицирај денес