Работа за транспорт на рамно лежиште - Водич за камионџии

Со националниот недостиг на возачи на камиони , побарувачката за возачи на камиони е на високо ниво. Американското здружение за камиони процени дека во 2021 година, недостигот достигна историски максимум од над 80.000 возачи . Има повеќе можности за работа од кога било досега, а една од најпрофитабилните кариери во транспортната индустрија е онаа на возач на камион со рамен кревет.

Камионот со рамно лежиште има повисока просечна плата од транспортот на суво комби поради дополнителните физички барања и експертиза потребни за правилно обезбедување на натоварената стока. Возач на камион со рамно лежиште не го вози камионот само од точката А до точката Б - тие се на приколката и го прицврстуваат и го забрануваат својот товар за да се осигураат дека тој не се движи во транзитот, а потоа влегуваат во кабината за да возат до нивната дестинација .

На PGT Trucking , го користиме моделот на процентуална плата за да им плаќаме на нашите возачи, што нуди уште повеќе бенефиции во однос на типичната скала за плаќање на суво комбе по милја. Поголемиот дел од флотата на компанијата на PGT во просек изнесува 27% од приходот од транспортот на линијата, што значи дека нашите возачи се повеќе платени за нивните напори.

Како е работата за возачот на камион со рамен кревет?

Камионите со рамно лежиште имаат отворена приколка, така што возачите можат да превезуваат поголем и потежок товар од суво или комбе во фрижидер. Возачите на камиони со рамно лежиште ќе превезуваат предмети како што се челични намотки, градежни материјали, граѓа, ќерамиди, цевки и друго.

Некои клучни аспекти на транспортот со рамно лежиште се: 

  • Обезбедување на товарот : Бидејќи стоките се транспортираат на отворена приколка, тие мора да бидат соодветно обезбедени за да не се движат при транзит. Обезбедувањето на товарот го спречува движењето на товарот и ги чува возачот, стоката и другите возачи безбедни. Во PGT, ќе имате темелна обука и постојана поддршка за да бидете сигурни дека ќе успеете во обезбедувањето на товарот.

  • Каседување : Приколките со рамно лежиште немаат ѕидови или покрив. Тешките церади се користат за заштита на стоката од елементи и остатоци. Штом товарот е прицврстен, се додаваат и се прицврстуваат церади за да се заштити товарот и да останат на место за време на транзитот.

  • Опрема : Возачите на камиони со рамно лежиште користат различни видови опрема за да ги обезбедат своите товари. PGT им обезбедува на возачите на нашата компанија стандардна опрема како што се ремени, синџири, врзива, церада, багажници и лавици за намотки, а вие ќе научите како правилно да користите сè за време на вашата ориентација и обука.

Кои се главните предности на кариерата во транспорт со рамно лежиште?

  • Повисока просечна плата : Возењето камиони со рамно лежиште е финансиски наградувачка кариера, а во 2021 година, просечната плата на PGT за возачите од прва година беше речиси 73.000 американски долари, во споредба со просечната плата од 59.000 долари во индустријата за сите возачи на камиони.

  • Можности за специјални товари : Возењето во индустријата со рамно лежиште им дава можности на камионџиите да превезуваат уникатен товар, а има и можности да превезуваат уште поспецијализирани товари, како стоки со голема големина/прекумерна тежина или HAZMAT/течни гасови.

  • Наградна кариера: Камионот со рамно лежиште е предизвикувачка, но ментално задоволувачка работа која ќе ви обезбеди наградувачка кариера. Возачите редовно ги применуваат своите вештини и знаења на различни задачи и нема два исти оптоварувања. Преку транспортот со рамно лежиште, ќе бидете активно ангажирани на дневна основа и ќе ги завршите вашите денови чувствувајќи се дека сте исполнети.

Што ви е потребно за да започнете во индустријата за камиони со рамен кревет?

За да возите камион со рамно лежиште, треба да добиете CDL од класа А. PGT ги поздравува возачите од сите нивоа на искуство, па без разлика дали сте вистински ветеран или чист студент, ние ќе ве подготвиме за успех.

Што треба да барате на работа во компанија за транспорт со рамно лежиште?

Фокус на семејството

Во PGT, ја знаеме важноста на времето дома со вашето семејство. Приближно 95% од возачите на PGT се дома на неделна основа. PGT оди чекор понатаму и ве третира како член на нашето семејство - вие не сте само возач на камион со број. Се фокусираме на одржување на односите со возачот, така што секогаш се чувствувате како дома со PGT.

Солидни придобивки

Сите возачи на PGT, канцеларискиот персонал, па дури и нашиот извршен директор, Пет Галагер, се на истиот здравствен план. Кога велиме дека го третираме нашиот тим како семејство, го мислиме и ги покриваме сите со најдобрите достапни бенефиции, од врвни директори до вработени кои не се ослободени.

Најдобра плата

Возниот парк на нашата компанија во просек изнесува 27% од приходот од транспортот. Процентуалната плата на PGT ја надминува платата за километражата, поради што сме лидер во индустријата во компензацијата на возачите. Возачите платени по процент лесно можат да направат 50% повеќе од истите работни места со моделот за плаќање километража.

Поддршка и обука

Без оглед на нивото на вашето искуство, PGT има програма за обука за вас! За студенти-возачи, се погрижуваме да ве однесеме зад воланот со еден од нашите сертифицирани PRO обучувачи за да можете веднаш да започнете да возите додека имате поддршка од колеги возач. Ние веруваме дека учите од најдобрите, така што сите наши инструктори се вешти возачи на CDL со над 100 години комбинирано искуство во возењето. 

Вашата поддршка не престанува после тренинг! Возачите на PGT имаат 24/7/365 пристап до нивните менаџери на флота, тим за безбедност/ризик и Оддел за обука.

Прочитајте повеќе: Топ 5 работи што треба да ги земете предвид кога барате нова работа за возач на компанија со рамен кревет.

Возете со нас

PGT ги поддржува нашите возачи давајќи им обука, опрема и ресурси што им се потребни за да бидат успешни возачи на камиони со рамно лежиште. Без разлика дали имате долгогодишно искуство со рамно лежиште или штотуку го добивте вашиот CDL-A, ние ќе ја прилагодиме нашата програма за обука за да ги задоволиме вашите индивидуални потреби. Посветени сме да бидеме еден од најбезбедните и најсигурните носачи со рамно лежиште во индустријата.

Кога возите за PGT, вие сте дел од семејството на PGT. Се грижиме за нашите возачи: нудиме процентуален пакет за плаќање водечка индустрија, големи бенефиции вклучувајќи медицинско, стоматолошки и видно осигурување и многу повеќе. Ако барате работа CDL-A, дојдете придружете се на нашиот тим денес!

Аплицирајте веднаш: Работа за транспорт со рамно лежиште во близина на мене