Градење односи преку патот: Возачите на камиони со рамно лежиште имаат корист од корпоративен свештеник

Возачите на камиони во Америка излегуваат на пат секој ден, превезувајќи ја стоката и материјалите што ги полнат нашите продавници за храна, ги градат нашите автомобили и ги складираат нашите болници. Овие мажи и жени патуваат низ земјата, безбедно пловејќи низ пренатрупани автопати, зафатени постојки за камиони и преполни места за испорака. Тие работат напорно за да ги обезбедат своите семејства дома, држејќи ги сметките платени, фрижидерот полн и светлата вклучени. Возачите на камиони се од суштинско значење за да ја одржуваме нашата земја во функција, но оваа работа не е за секого. Возењето со камиони е начин на живот, а возачите треба да имаат силен систем за поддршка за да бидат успешни. PGT Trucking ја знае важноста на тие лични односи, поради што обезбедуваме дополнителни услуги преку нашиот корпоративен свештеник, помагајќи им на нашите возачи на камиони со рамен кревет и канцелариски персонал да истраат во секоја ситуација.

Корпоративниот свештеник е советник заснован на верата на работното место, обезбедувајќи утешен излез за возачите на камиони да управуваат со чувствата на стрес, тага, криза, анксиозност и многу повеќе. Нашите лични животи не запираат откако ќе почне работниот часовник, а корпоративниот свештеник може да ни помогне да нè води низ предизвиците со кои се соочуваме во текот на денот. Според Американскиот институт за стрес, 83% од работниците во САД страдаат од стрес поврзан со работата . Транспортната индустрија е бизнис 24/7 и може да биде тешко за возачите на камиони да продолжат да работат на врвни нивоа на перформанси, особено кога се соочуваат со лични проблеми дома.

„Како капелан на ПГТ, мојата улога е да ја подигнам свеста за нашето ментално и духовно здравје, охрабрувајќи ги поединците да ги подобрат своите односи“, рече Сид Брем. PGT Trucking Корпоративен капелан. „ПГТ се чувствува како семејство затоа што навистина се грижиме за благосостојбата на едни со други. Започнува со предизвикот да се стане подобра личност, подобар сопружник и подобар родител“.

Подобар ти води до силни врски

Сид верува дека кога работите да станете подобра личност, почнувате да ги зајакнувате односите со оние околу вас. За возачите на камиони кои ги поминуваат деновите на пат во камионска кабина, тие можат да се чувствуваат изолирани од своите најблиски дома и од нивниот оперативен персонал во канцеларијата. Преку искуството на Сид како професионален бејзбол играч, тој може да се поврзе со борбите што може да ги предизвика далечината и да им помогне на возачите да создадат посилни врски во нивниот личен и професионален живот.

„За време на мојата безбол кариера, поминав многу време на пат далеку од мојата сопруга и семејството“, изјави Сид. „Разбирам колку е тешко да се одржуваат тие односи кога не си дома, затоа се обидувам да нудам водство и да ја пренесам Божјата мудрост, помагајќи им на нашите возачи да ги надминат своите проблеми. Можеби ќе треба да работите двојно повеќе, но можете да го направите тоа“.

Возачите на камиони PGT првенствено го контактираат Сид за да разговараат за загриженоста во врска со нивните односи, без разлика дали се дома или во канцеларија, но тие исто така можат да допрат за време на потенцијално тешки моменти, како што е загубата на некој близок или сериозна медицинска дијагноза. Корпоративниот свештеник на PGT е тука за да им помогне на нашите возачи и канцелариски персонал колку и да им треба, дури и ако тоа изгледа мало.

„Некои луѓе само сакаат да ја раскажат својата приказна и да бидат слушнати“, рече Сид. „Активно слушам, дозволувајќи им да го тргнат од градите. Ако се чувствувате како повеќе од тоа, ќе понудам некои насоки, но секогаш започнува само со слушање“. 

Придобивки од корпоративното свештеник

Корпоративното свештеник традиционално се користи од организации како што се болниците, спортските тимови и американската војска, но услугата се зголеми во текот на изминатата деценија, при што повеќе јавни и приватни компании ги проширија придобивките од своите вработени за да вклучат пристап до свештеник. PGT одржува служба за свештеник од 2009 година, додавајќи го Сид како наш внатрешен корпоративен свештеник во 2014 година.

„Корпорациите почнуваат да сфаќаат дека луѓето се повредуваат и им треба одредено водство, па затоа поставуваат капелани за да помогнат“, истакна Сид.

Проценките веруваат дека користењето на вработените на свештениците на работното место е над 50%, а според Corporate Chaplains of America , компаниите можат да имаат корист од „помал обрт на вработените, поголемо пријавено задоволство од работата, поголема продуктивност на вработените и помали стапки на отсуство од работа“. Во PGT, услугата ги помогна нашите напори за регрутирање, зацврстувајќи го нашиот основачки принцип на градење лични односи.

„Постојано добивам повратни информации од нашите возачи за тоа колку ја ценат нашата служба за капелан“, изјави Мајкл Опачиќ. PGT Trucking Регрутер на возачи. „Сид секоја недела се среќава со новата класа на возачи на камиони и тоа има позитивно влијание врз нашите возачи со вера“.

Сеопфатен систем за поддршка

Корпоративниот свештеник на PGT ја посетува нашата обука и ориентација на возачи во Блерсвил, ПС , секоја недела за да се сретне со нашите кандидати за возачи на камион. За време на состанокот, Сид ја споделува својата приказна со одделението, мотивирајќи ги нашите возачи да се фокусираат на нивните семејства, нивните односи и нивните цели. Секој возач ги добива информациите за контакт на Сид и тие се охрабрени да му се обратат секогаш кога имаат потреба.

Сид, исто така, го посетува штабот на PGT во Аликипа, ПС , одржувајќи блиски врски со персоналот на PGT Operations и високото раководство. Секогаш кога има потреба од горд професионалец, нашиот корпоративен свештеник може да работи со нашиот персонал за да најде ефективно решение, создавајќи кохезивна единица за поддршка за возачот.

„Нашите односи се најважната работа во нашите животи“, рече Сид. „Без разлика дали лично или професионално, треба да имаме силни врски едни со други за да успееме. Преку Неговите пораки и мудрост, верувам дека можеме да ја подобриме нашата благосостојба“.

Ресурси кои ќе ви помогнат да успеете

PGT верува во обезбедувањето на нашите возачи на камиони со рамно лежиште со ресурсите што им се потребни за да бидат успешни на патот. Ние ја поддржуваме личната и професионалната благосостојба на нашите возачи, давајќи им непосреден пристап до нивниот менаџер на возниот парк, менаџерот за безбедност, персоналот за обука и корпоративниот свештеник. PGT им помага на нашите горди професионалци да се грижат за секој предизвик со кој може да се соочат.

Заинтересиран за работа со камиони со рамен кревет во PGT Trucking ? Аплицирај денес !