PGT Trucking Ги проширува понудите на услуги во Ларедо, Тексас со нов оперативен капацитет

Аликипа, ПА, 16 септември 2022 година – PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, ги проширува своите операции во Ларедо, Тексас, со купување на земјиште за изградба на најсовремен логистички центар. Прилагодениот објект ќе вклучува оперативен центар со целосна услуга, модерни удобности за возачите и продавница за одржување камиони, обезбедувајќи регионална база за над 70 локални возачи. Завршувањето на новиот објект е предвидено за декември 2023 година.
PGT гордо го поддржува континуираниот развој на градот Ларедо и неговите локални заедници. Ларедо е централен центар за меѓународни испораки, а централно лоцираниот објект на PGT ќе им помогне на нивниот оперативен досег, кој веќе вклучува повеќе од 4.000 прекугранични товари годишно. Имотот од 7,73 хектари, педесет проценти поголем од сегашниот терминал на PGT, се наоѓа во Pinnacle Industry Center, на само неколку минути од главниот автопат I-35 и меѓународните мостови за комерцијален сообраќај.
„Ова е возбудлив потег за ПГТ“, изјави Серхио Виљареал. PGT Trucking Менаџер за југозападни регионални операции. „Со нетрпение очекуваме да ги зголемиме нашите односи и да ги зајакнеме партнерствата на југ за да ги поддржиме меѓународните потреби за испорака на нашите клиенти. Нашиот нов објект во Ларедо ќе ги подигне услугите на PGT за нашите возачи, клиенти и локалната заедница“.
PGT го отвори својот прв објект во Ларедо во 1995 година, и тие успешно работат во регионот повеќе од 25 години.
За PGT Trucking :
PGT Trucking , Inc., е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата, надминувајќи ги очекувањата на клиентите со силен фокус на Future of Flatbed СМ . На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. Посетете го pgttrucking.com .
Автор