PGT Trucking Додава извршни состаноци

Аликипа, ПА, 24 јуни 2024 година - PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани решенија, најавува додавање на двајца нови извршни членови, Марк Магери, потпретседател, одржување и Том Кук, потпретседател, регрутирање, поддржувајќи го развојот на компанијата и фокусирајте се на растот на возачот.

Mageary, со повеќе од 23 години искуство во камионската индустрија, ефикасно имплементира програми за одржување дизајнирани да ги намалат трошоците, да ја зголемат оперативната ефикасност и да го насочат целокупното управување со средства. Пред да се приклучи на PGT, Mageary работеше како потпретседател на одржување за 10.000+ превозник на камиони, фокусиран на развивање политики за поттикнување на растот на бизнисот, зајакнување на односите со продавачите и стандардизирање на операциите.

Mageary има диплома за вонреден бизнис на Универзитетот во Феникс и е член на Советот за технологија и одржување на Американските асоцијации за камиони.

„Марк тесно ќе соработува со партнерот на PGT, Penske Truck Leasing, бидејќи ги надгледува операциите за одржување на PGT и средствата на компанијата“, изјави Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „Со водство на Марк, ќе продолжиме да ги подобруваме понудите на возачите на PGT, осигурувајќи дека нашите горди професионалци имаат квалитетна опрема, минимален прекин и сигурна услуга“.

Кук има повеќе од 33 години искуство во регрутирање возачи и управување во транспортот. Во текот на неговата кариера, Кук постојано придонесуваше за целите за вработување на секоја компанија, водејќи ги неговите тимови за регрутирање да објавуваат рекордни бројки од година во година. Кук разви партнерства со рекламни фирми, училишта CDL и други програми за обука на возачи на камиони, користејќи ги овие ресурси за да ја зголеми ефикасноста и да ги прошири флотите на компанијата. Тој е роден во Охајо и има диплома за управување со продажба/деловна администрација од Бизнис Универзитетот Колумбус.

„Том ќе го води Одделот за регрутирање на PGT да ангажира и задржи безбедни, професионални возачи на камиони, помагајќи ѝ на PGT да ги постигне нашите цели за раст на возачите“, додаде Тројан. „Со неговото докажано искуство во главните авиопревозници, уверен сум дека Том ќе биде ценет ресурс и мотивирачки лидер во PGT“.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc. е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани решенија. PGT е лидер во иновативниот товарен транспорт, градејќи ја иднината на Flatbed® . PGT беше препознаен како најдобра флота за возење за 2023-2024 година. Во PGT, „Безбедноста е работа на секого – цело време“. www.pgttrucking.com