PGT Trucking , Inc. Избира Penske Truck Leasing за сеопфатни решенија за одржување на флота

Аликипа, Па., 21 септември 2022 година - PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги, која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, објави дека го избрала Penske Truck Leasing како свој провајдер на избор за сеопфатни решенија за одржување на возниот парк . Овој стратешки потег му овозможува на PGT да ги рационализира своите ресурси за возење иновативни и одржливи решенија во транспортната индустрија.

Работејќи со Penske за опсежни решенија за одржување, PGT ќе обезбеди напредни опции за поправка, ќе ја поедностави услугата покрај патот и ќе го намали времето на одржување за своите возачи. Подобрената аналитика ќе обезбеди податоци за попрецизно превентивно одржување. Клиентите на PGT исто така ќе имаат корист од зголемената доверливост, зголемениот капацитет и подобрената ефикасност на компанијата како резултат на новото партнерство.

„Како дел од нашата Future of Flatbed SM програмата, PGT е посветена на имплементација на стратешки партнерства, како нашата нова врска со Penske, кои ќе ги прошират нашите услуги и ќе ги презамислат транспортните решенија“, изјави Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „Уверени сме дека додавањето на програмата за одржување на возниот парк на Penske ќе придонесе за целта на PGT да обезбеди подобрено искуство за возачот.

Penske Truck Leasing ќе обезбеди одржување на лице место на пет локации во сопственост на PGT, помош на пат 24/7 на национално ниво, мобилни услуги за одржување покрај патишта и пристап до експанзивната мрежа на Penske од повеќе од 880 локации за одржување низ Северна Америка. PGT и неговите двигатели, исто така, ќе ги користат алатките за дигитално искуство со клиентите на Penske , кои вклучуваат мобилни апликации и портал за да ги насочат внатрешните процеси и управувањето со флотата.

„Многу сме задоволни што ја започнуваме оваа нова врска PGT Trucking “, рече Арт Вали, претседател на Penske Truck Leasing. „PGT има силна репутација на пазарот за квалитет, перформанси и услуги за клиентите. Со нетрпение очекуваме да ги поддржиме возачите и возниот парк на PGT со најновата достапна опрема, одржување и технологии“.

Penske Truck Leasing е водечки снабдувач на решенија за одржување на возниот парк. Работната сила на компанијата за одржување камиони опфаќа повеќе од 9.700 соработници на компанијата. Со оглед на растечката деловна побарувачка, достапни се дополнителни позиции за одржување на возниот парк. Посетете ја страницата за кариера на Пенске: https://technician.penske.jobs/ за да дознаете повеќе за кариерите на техничарот.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., основана во 1981 година, е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. Со седиште во Aliquippa, PA, PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата. PGT работи повеќе од 1.000 енергетски единици и преку 1.500 приколки, надминувајќи ги очекувањата на клиентите со силен фокус на Future of Flatbed СМ . На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. За повеќе информации посетете ја www.pgttrucking.com .

Автор