Прослава на PGT милион милји и безбеден возач 2023 година

Аликипа, ПА, 22 мај 2023 година - PGT Trucking , Inc., лидер во транспортната индустрија, призна 50 милиони милји возачи, 100 безбедни возачи и 25 врвни професионалци на нивниот годишен настан за доделување награди што се одржа на стадионот Acrisure во Питсбург, PA на 20 мај 2023 година. Овие горди професионални возачи го поставија стандардот за извонредност во PGT Trucking и низ целата индустрија.

„Годишно, овој настан ги препознава најгордите од гордите професионалци, нашите милиони километри и безбедни возачи“, рече Пат Галагер. PGT Trucking ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР. „Со постигнување на критериумите неопходни за да се квалификува за овие престижни награди, тие се признати како самиот врв на она што е потребно за да се направи оваа компанија успешна. Без нивните напори и внимание на деталите во врска со безбедноста, PGT Trucking никогаш не би постигнал 42 години во бизнисот“.

Безбедносните возачи на PGT возеле за компанијата повеќе од пет години, но помалку од еден милион милји, без безбедносен инцидент, а возачите на милиони милји го постигнале овој беспрекорен статус возејќи милион милји или повеќе без безбедносен инцидент. Premier Professionals на PGT се најбезбедните и најсигурните возачи во возниот парк на компанијата и одржуваат супериорни нивоа на перформанси во секое време.

PGT ги препознава своите милиони милји и безбедни возачи повеќе од 20 години, а прославата на милион милји и безбеден возач е водечки настан за возачите на PGT, канцеларискиот персонал и нивните гости.

Најдобрите добитници на награди за вечерта ја вклучуваат Линдзи Браун, менаџер на терминал на годината; Мајк Роули, добитник на наградата Хоберт Хил за агент на годината; Кејтлин Светахор, добитник на наградата Бил Рајт за тимски играч на годината; Шарин Стјуарт, PGT MVP на годината; Кети Хап, добитник на претседателската награда; Вилијам „Б.Џеј“ Брет, професионалец за безбедност на годината; Џереми Рајтмајер, добитник на наградата Дејвид Левин за компаниски возач на годината; Мајкл Барнс, добитник на наградата Хари „Бастер“ Барнс за независен изведувач на годината; Џек Блистон, дебитант возач на годината; Ричи Шорт, сертифициран ПРО тренер на годината; и Крег Марпл, добитник на наградата Тери „Куз“ Кусниар за најдобар професионален возач на годината.

PGT, исто така, воведе 10 нови возачи на милиони милји, вклучувајќи ги Сузан Бејлинг, Марк Бар, Стивен Корфи, Барон Гоченур, Џејмс Хар Џуниор, Тим Херн, Рики Луис, Вилијам Рединг, Мајкл Силвис и Мајкл Стал.

„Посветеноста, посветеноста и професионализмот на нашите милиони милји и безбедни возачи се неспоредливи во флотата на PGT“, рече Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „Овие горди професионалци навистина го заслужуваат ова признание и јас ја поздравувам нивната извонредна работа“.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., основана во 1981 година, е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. Со седиште во Aliquippa, PA, PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата. PGT оперира со над 1.000 енергетски единици и 1.500 приколки, надминувајќи ги очекувањата на клиентите, фокусирани на иднината на Flatbed® . PGT беше препознаен како Најдобри флоти за возење за 2023 година. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. Посетете www.pgttrucking.com .