PGT Trucking Nabavke Nikola Tre Battery-Electric Semi-kamion

Aliquippa, PA, 5. januara 2023. – PGT Trucking Inc., multi-servisna transportna firma koja nudi paušalne, posvećene, međunarodne i specijalizovane usluge, najavljuje kupovinu njihovog prvog Nikola Tre akumulatorsko-električno vozilo (BEV) polu-kamion, postavši prvi paušalni kamiondžija kompanija da aktivno uzgaja svoju flotu sa opremom za nultu emisiju. PGT će odmah koristiti Nikola Tre BEV na odabranom korisničkom računu, prvenstveno radi na lokalnim, namenskim rutama.

"Naši kupci su izrazili potrebu za održivim brodskim rešenjima i radimo na usklađivanju sa njihovim obavezama vezanim za zelenu energiju. Kupovinom Nikola Tre BEV, PGT je spreman da ispuni te zahteve", izjavio je Greg Trojan, PGT Trucking Predsednik. "PGT će nastaviti da revolucionarizuje industriju kroz Budučnost u Flatbed® , korišćenje inovativne tehnologije i opreme sa nultom emisijom kako bi se pružile progresivne transportne usluge za naše korisnike, poboljšane prednosti načina života za naše vozače i održivi načini isporuke za životnu sredinu."

Novo odeljenje za istraživanje i razvoj PGT-a, na čelu sa Lorensom Koksom, potpredsednikom, održivošću, zaduženo je za analizu i primenu kompanijarešenja zelene flote, identifikujući dodatne kratke upotrebe za bateriju-električnu kamion i istraživanje novih inicijativa za podršku njenom radu na više platformi.

Prethodno je PGT potpisao pismo o namerama za zakup 100 Nikola Kamioni električnih vozila Tre fuel cell (FCEV) i R&D odeljenja PGT-a pomoći će u pripremi za potpunu integraciju ovih jedinica u flotu PGT-a, za koju se predviđa da će stići kasnije ove godine. Sa dodatkom nove opreme za nultu emisiju, PGT je na putu da dostigne svoj cilj održivosti, smanjujući emisiju ugljenika iz kompanija-flota u vlasništvu za 35% do 2025.

"Ovo je opipljiv primer kako PGT oblikuje Budučnost u Flatbed u sektoru transporta, učvršćujući našu posvećenost ciljevima održivosti naših klijenata", naveo je Koks. "Uzbuđeni smo što ćemo staviti naše Nikola Tre BEV za rad, dalje doterujući primenu ove napredne opreme preko našeg R&D odeljenja."

PGT-ove Budučnost u Flatbed Flota, koja se sastoji od kompanijanajelitniji vozači, biće prvi koji će voziti Nikola Tre BEV, u saradnji sa PGT-ovim R&D odeljenjem, posvećenim partnerima i predstavnicima kupaca za prevoz paušalnih opterećenja u scenarijima stvarnog sveta. Vozači su izabrani tokom opsežnog procesa prijave i pripremljeni za svoje uloge tako što su dobili naprednu obuku o opremi, prisustvovali sastancima za razvoj proizvoda i učestvovali u pilot programima.

"Odluka PGT-a da Nikola Tre BEV odmah u pogon govori o njihovoj posvećenosti da danas pokreću svoje ambiciozne inicijative korporativne održivosti", rekao je on. Nikola Korporacija, predsednik i izvršni direktor, Majkl Lohšeler. "Izuzetno smo ponosni na partnerstvo sa još jednim dobro cenjenim liderom industrije pružanjem progresivnih rešenja za transport nulte emisije koja su namenjena poboljšanju bezbednosti, smanjenju troškova i emisiji CO2 i poboljšanju ukupnih troškova vlasništva."

O PGT Trucking:

PGT Trucking, Inc. je višestruko uslužna transportna firma koja nudi paušalne, posvećene, međunarodne i specijalizovane usluge. PGT je lider u progresivnom prevozu tereta i evoluciji voznog parka, prevazišavši očekivanja kupaca sa snažnim fokusom na Budučnost u Flatbed®. U PGT Trucking, "Bezbednost je svačiji posao – sve vreme." Posetite www.pgttrucking.com.