Pretvorite stažiranje u posao: PGT-ovih pet najboljih saveta za uspeh

Stažiranje je odličan način da studenti steknu iskustvo i nauče kritičke veštine za buduće zaposlenje. Za mlade profesionalce bez mnogo radne istorije stažiranje može da pojača njihovu biografiju i pomogne im da se izdomide iz takmičenja. Približno 60 odsto poslodavaca radije zapošljava pojedince sa iskustvom staža, što ove programe čini vitalnim delom obrazovanja učenika. Uspešan staž može čak rezultirati poslom – 70,4 odsto stažista dobija ponudu za zaposlenje nakon završenog programa. Sledite ovih 5 saveta koji će vam pomoći da pretvorite staž u ponudu za posao i saznate više o karijeri sa PGT Trucking.

Transportna industrija je suštinska komponenta američkog lanca snabdevanja, obezbeđujući da potrošači imaju pristup proizvodima i materijalima koje svakodnevno koriste. Dok je naša cenjena kamion vozači su na putu, bezbedno isporučuju kupca kargo, u kancelariji postoji posvećeno osoblje za podršku, koje pomaže u koordinaciji pošiljki, obradi plaćanja i nesmetano odvija naše poslovanje. Kamiondžija je industrija koja raste, stalno se razvija kako bi pružila bezbednije, čistije transportne usluge za budućnost, a mi tražimo sledeću generaciju inovatora koja će nastaviti da pruža podršku našim Ponosnim profesionalcima na putu. PGT sa ponosom pruža edukativne mogućnosti učenicima kroz PGT Internship Pathway program, a na raspolaganju su i brojne mogućnosti za karijeru u svim oblastima studiranja.

#1 – Uradite svoja istraživanja

Procenjuje se da u SAD svake godine stažira oko 300.000 ljudi. Važno je da izaberete program stažiranja koji će pružiti najbolju priliku vama i vašim ciljevima u karijeri. Želite li da istražite novi grad? Da li želite da budete izazvani? Da li je potrebno da zaobiđete raspored časova? Želite li da vidite kako se vaša diploma može primeniti na različite karijere i industrije? Odredite šta želite da dobijete od stažiranja, a zatim pronađite program koji će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Svaki staž će vam obezbediti neko radno iskustvo, ali ako se budete istraživali, možete naći staž sa svrhom koja će vam pomoći da izgradite karijeru.

Ne zaboravite da istražite kompanija takođe. Saznajte njihove osnovne vrednosti, izjavu o misiji, ponudu proizvoda i usluga i najviše rukovodioce. To će osigurati da vaši ciljevi budu usklađeni sa njihovim poslovnim izjavama i pomoći vam da se pripremite za prvi dan.

#2 – Koristite odgovarajući poslovni bonton

Stažiranje pruža studentima priliku da studiraju u stvarnom radnom okruženju, a vi bi ovo vreme trebalo da iskoristite da naučite pravilan poslovni bonton za svoju odabranu profesiju. Možda deluje jednostavno, ali ako možete ljubazno da se javite na telefon, blagovremeno odgovorite na mejlove i poštujete deljene radne prostore, ostavićete pozitivan utisak kod svog potencijalnog poslodavca. Obucite se prikladno, budite na vreme i ispratite svoje obaveze. Ovo pokazuje da ste profesionalni, odgovorni i što je najvažnije, zapošljavate se!

O očekivanim praksama preduzeća možete saznati tako što ćete pregledati priručnik za zaposlene, pitati predstavnika za ljudske resurse ili posmatrati ponašanje opšte kancelarije, posebno kod izvršnog rukovodstva. Poslodavci žele da angažuju radnike koji se uklapaju u njihovu korporativnu kulturu kako bi izgradili pozitivnije radno okruženje, a prikazivanjem odgovarajućih manira dokazaćete da se savršeno slažete.

#3 – Budite fleksibilni

Tokom stažiranja od vas može biti zatraženo da preuzmete dodatne projekte, prenesete se na novo odeljenje ili prilagodite svoj raspored rada. Čak i ako se ne uklapa u početne parametre staža, trebalo bi da razmotrite ove dodatne mogućnosti. Time što ste fleksibilni, pokazujete spremnost da doprinesete kompanijaUspeh, a možda i naučiš nove stvari koje nisi očekivao. Stažiranje je prilika da rastete van svoje zone komfora, pa neka se to desi!

Poslodavci će pozitivnije gledati na pripravnike koji pokazuju svoju prilagodljivost i iskorakuju izvan svoje specifične uloge kako bi podržali posao, ali je ipak važno znati svoje granice. Nemoj samo da pristaneљ na sve. Potrebno je da se usredsredite i na svoj posao, a ako znate da nećete moći dobro da obavite posao, trebalo bi da obavestite svog supervizora o svojim nedoumicama.

#4 – Naučite sve što možete

Stažiranje su iskustva učenja, osmišljena da pomognu mladim profesionalcima da razviju veštine koje su im potrebne za obavljanje na radnom mestu. Iskoristite mogućnosti koje su vam predstavljene za izgradnju sveobuhvatnog portfolija i mreže sa profesionalcima iz industrije. Postavljaj pitanja, Plata, pažnju i formiranje jakih radnih odnosa. Čak i ako je to van vašeg neposrednog fokusa, saznajte više o drugim aspektima poslovanja, pokazujući potencijalnim poslodavcima da ste uloženi u njihovo celokupno poslovanje.

Kompanije vrednuju novi uvid u svoje standardne procese, a možda čak otkrijete problem ili razmotrite rešenje koje niko drugi nema. Preuzimanjem inicijative da saznate više, izdvajaćete se među ostalim stažistima koji obavljaju samo svoje osnovne obaveze vezane za posao.

#5 – Tretirajte ga kao posao

Ako želite posao, tretirajte ga kao posao. Pojavite se na vreme, radite naporno i ponašaj se kao da je važno. Kompanije žele da vide vašu posvećenost i rešenost. Ako delujete profesionalno, pokazaćete potencijalnom poslodavcu da ste spremni da se nosite sa poslom puno radno vreme.

Nemojte pretpostavljati da će vam se direktno približiti ponuda. Neka kompanija znajte da ste zainteresovani za dodatne opcije zapošljavanja po završetku staža i raspitajte se kako bi trebalo da se prijavite.

PGT program putanje stažiranja

PGT Trucking je ponosni pristalica razvoja zaposlenih i mogućnosti karijere, uključujući i naš program stažiranja za studente i mlade profesionalce. Sa PGT-ovim stazama stažiranja, potencijalnim zapošljavanjima izgradiće se širok spektar veština kako bi se uspelo na bilo kojoj poziciji. Naš plaćeni staž je osmišljen tako da vam daje svrhu, pomaže vam da rastete i izaziva vas da dostignete svoj neiskorišćeni potencijal. Kroz naš program stažiranja, odmah ćete uticati na transportnu industriju i postati neizostavni deo američkog lanca snabdevanja.

Istražite naše Staze stažiranja da biste saznali kako možete da napravite razliku sa PGT-om!

Primenjena tehnologija

Podržite PGT-ovo Odeljenje za primenjenu tehnologiju, koristeći inovativne tehnologije za poboljšanje naše poslovne efikasnosti. Vaša osnovna putanja obuhvata: 

 • Analitika podataka
 • Razvoj softvera
 • Softverska integracija
 • Optimizacija poslovnih procesa

Finansije i posao

Podržite odeljenja za finansije i poslovanje PGT-a, obezbeđujući dosledno i precizno upravljanje finansijskim računima PGT-a. Vaša osnovna putanja obuhvata: 

 • Obračunski
 • Fakturisanja
 • Kolekcije
 • Platnom spisku

Informacione tehnologije

Podržite PGT-ovo odeljenje za informacione tehnologije , povezujući PGT osoblje i vozače putem napredne tehnologije i mrežnih sistema. Vaša osnovna putanja obuhvata: 

 • Umrežavanje
 • Korisnička podrška
 • Upravljanje uređajem
 • Sajber bezbednost

Marketing

Podržite PGT-ovo Odeljenje za komunikacije i medije, proizvodeći kreativne marketinške materijale za aktivno promovisanje PGT-a. Vaša osnovna putanja obuhvata: 

 • Korporativna komunikacija
 • Strategija brendiranja
 • Korišćenje multimedije
 • Upravljanje digitalnim sadržajem

Operacije

Podržite odeljenja za poslovanje i razvoj poslovanja PGT-a, koordinirajući bezbedan transport tereta naših korisnika. Vaša osnovna putanja obuhvata: 

 • Učitaj planiranje
 • Upravljanje upravljačkim programima
 • Korisnički servis
 • Kretanje tereta
 • kargo obezbeđivanje

Bezbednost

Podržite odeljenja za bezbednost, usaglašenost i rizik PGT-a, nadgledanje bezbednih praksi za naše vozače, imovinu i kargo. Vaša osnovna putanja obuhvata: 

 • kargo obezbeđivanje
 • Regulatorna usaglašenost
 • Obuka vozača
 • Procena rizika
 • Bezbedne operacije

Zainteresovan? Pridružite se našem timu danas!

PGT je posvećen razvoju sledeće generacije Proud Professionalsa. Pomoću PGT programa putanje stažiranja saznaćete o lancu snabdevanja, transportnoj industriji i Budučnost u Flatbed®. Korišćenjem inovativne tehnologije i opreme za nultu emisiju, PGT će prevoziti na efikasan i ekološki čist način. Kao PGT Pripravnik, igraćete aktivnu ulogu u oblikovanju budućnosti transporta, a postoji više mogućnosti za karijeru prateći vaš završeni Program putanje.

Imaćete SVRHU. Ti ćeš da rasteš. Bićeš izazvan.

Prijavite se danas!