Алатки за паркирање камиони на PGT: им помагаат на нашите возачи да останат безбедни на патот

Речиси една деценија, недостатокот на достапен паркинг за камиони се рангираше како топ 5 проблематика во индустријата од страна на Американскиот институт за истражување на транспортот. Секој возач на камион знае дека после долг ден на пат, последното нешто што сака да го направи е да се борат да најдат безбедно место за паркирање за ноќ. PGT Trucking ја разбира фрустрацијата на овие основни работници, обезбедувајќи им на нашите возачи на камиони со рамно лежиште алат за паркирање на камиони за да останат безбедни на патот.

Проценките приближно изедначуваат едно место за паркирање на камион на секои 11 возачи , врз основа на истражувањето за законот на Џејсон од Федералната администрација за автопатишта од 2019 година. Секој ден, возачите на камиони се принудени да престанат да работат рано за да обезбедат безбедно место за паркирање, оставајќи вредни часови возење на маса и одложување на времето на испорака. Недостатокот на паркинг за камиони претставува сериозен безбедносен проблем, при што голем број возачи на камиони прибегнуваат да паркираат покрај патот или да направат свое паркинг место во ризично подрачје. Некои возачи на камиони избраа да ја напуштат индустријата наместо да се занимаваат со секојдневната борба, а потенцијалните новодојденци може дури и да бидат обесхрабрени целосно да влезат во камионите.

Камионските компании, комерцијалните камионски постојки и државните и федералните влади треба да ги здружат силите за да имплементираат вистински решенија за нашите возачи на пат. И покрај неодамнешните двопартиски напори, паркирањето камиони останува главен проблем за возачите на камиони во Америка. PGT е посветена да преземе акција сега, обезбедувајќи итно олеснување за нашите возачи на камиони со рамно лежиште, додека продолжува да се залага за подобрувања во индустријата.

Планирање на патување

Ефективниот план за патување е најдобриот начин за возачот на камион да го подобри своето искористување, да го намали стресот и да генерира постојан приход. Со однапред мапирање на нивната рута и планирани застанувања, професионалните возачи на камиони можат да ја предвидат нивната точна локација на крајот на денот, помагајќи им да закажат испораки и да го лоцираат паркирањето. Добриот план за патување вклучува план А, план Б, план Ц и други непредвидени ситуации, со што се осигурува дека возачот на камионот е подготвен за се што може да се случи на патот. Тесните грла на товарот во САД се проценува дека ќе ја чинат камионската индустрија 1,2 милијарди часа продуктивност годишно. Успехот на возачот на камион се потпира на нивната способност да се движи во пренатрупани области, да управува со барањата за Часови на услуга и да пребарува низ ограничени паркинг места, сето тоа дел од ефективен план за патување.

Планирањето на патувањето им помага на возачите на камиони да го максимизираат времето на возење, што доведува до зголемување на искористеноста и приходите. Федералната управа за безбедност на моторни превозници (FMCSA) поставува регулативи за часови на услуга за комерцијални моторни возила, наведувајќи дека возачите на камиони можат да возат само најмногу 11 часа дневно во рок од 14 часа дежурен прозорец. Возачите на камиони, исто така, мора да направат 30-минутна пауза од возењето по 8 часа, и се разбира, мора да додадат време за да застанат за гориво, храна, тоалети и проверка на безбедноста, а да не зборуваме за можни доцнења од сообраќајниот метеж, градежните зони или заобиколувања. Со ефективен план за патување, возачите на камиони можат да ги идентификуваат нивните постојки, паузи и потреби за паркирање на нивната рута, помагајќи им да го извлечат максимумот од својот HOS часовник.

За време на обуката и ориентацијата на PGT, сите кандидати за возачи поминуваат низ повеќе сесии посветени на планирање на патувањето. Бидејќи нашите инструктори за обука се искусни носители на CDL, нашите возачи ќе учат од мажите и жените кои поминале низ сето тоа претходно, помагајќи им да го предвидат и планираат секое можно сценарио. Новите возачи, исто така, добиваат обемна обука од нивните ментори и сертифицирани PRO обучувачи, продолжувајќи да ја градат оваа суштинска вештина во апликациите во реалниот свет. По обуката, нашите менаџери на флота и менаџери за безбедни операции се достапни 24/7/365 за дополнителна поддршка, секогаш подготвени да ви помогнат да го искористите најдоброто од вашето време на пат.

Помош при паркирање со PGT Trucking

Планирањето на патувањата е вештина развиена со текот на времето, па по обуката, на новите возачи можеби ќе им треба помош при закажувањето на својата недела, па дури и искусни возачи на камиони со рамно лежиште може да наидат на непредвиден проблем на патот. Затоа PGT нуди услуга за помош при паркирање на нашите горди професионалци. Имаме посветен персонал од персоналот за да им помогнеме на нашите возачи на камиони да лоцираат безбедни места за паркирање како дел од нивното нормално планирање на патувањето. Користејќи ги најновите алатки и технологија, нашиот персонал може брзо да пребарува област за да лоцира безбедни, доверливи места за паркирање на главните постојки за камиони и PGT терминали, пренесувајќи ги овие опции до нашите возачи на камиони со рамно лежиште на патот.

Благодарение на директниот товарен товар на PGT, нашите возачи на камиони постојано патуваат во истите области, помагајќи им да се запознаат со лентата и да ги научат најдобрите точки за застанување на патот. Ние, исто така, тесно соработуваме со нашите клиенти за да обезбедиме ресурси за паркирање за нашите возачи на камиони кога можеби нема соодветни капацитети во близина. Преку овие силни лични односи, можеме да обезбедиме дополнителни ресурси за да им помогнеме на нашите возачи на камиони со рамно лежиште.

Без разлика кои се нивните потреби за паркирање, PGT е тука за да се погрижи да има безбедно место за одмор.

Технологија

Денешните возачи на камиони можат да имаат корист од напредокот во технологијата, користејќи мобилни апликации за да гледаат ажурирања за паркирање во реално време, да резервираат места и да најдат алтернативни локации. PGT препорачува одобрени апликации од Pilot/Flying J и Trucker Path како дополнителни ресурси за нашите горди професионалци. Запомнете, не следете ГПС слепо! Овие алатки се наменети за дополнување на планот за патување на возачот и помош при паркирање.

Застапување за промени

Се проценува дека недостигот на паркинг на камиони ги чини возачите на камиони повеќе од 56 минути возење секој ден, што е загуба од речиси 5.500 долари годишна компензација, според Американското здружение за камиони и асоцијација на независни возачи на сопственици-оператори. PGT разбира дека треба да се преземе итна акција за да се зачуваат безбедни возачите на камиони во Америка и ние активно се залагаме за подобрувања во транспортната индустрија. Високото раководство на PGT рутински учествува во истражувачки студии, државни и федерални конгресни сослушувања, конференции во повеќе индустрии и други платформи, борејќи се за потребите на нашите горди професионалци. Нашите возачи се срцето на нашата компанија, а ние остануваме посветени на подобрување на искуството на возачот.

Дали сте заглавени на страната на патот, барајќи безбедно паркирање на камиони? Јавете се на PGT!

Многу често, возачите на камиони се принудени рано да ја затворат работата со надеж дека ќе обезбедат место за паркирање, или уште полошо, паркирање на небезбедни места покрај автопатот. Во PGT, нашите возачи на камиони имаат посветено ресурси за да ги надминат овие предизвици. Ние секогаш ќе бидеме тука за да им помогнеме на нашите горди професионалци, помагајќи им да ги планираат своите маршрути, да ги максимизираат своите часови и да останат безбедни на патот.

„Беше одлично што имав некој во PGT како дополнителен ресурс за да ми помогне да најдам безбедно место за паркирање“, вели Кен Финлејсон. PGT Trucking Возач на компанијата. „Таков вид поддршка ми значи многу“.

Дојдете придружете се на PGT и искусете го животот со компанија која е посветена на вашата безбедност и успех!

Нудиме конкурентни бенефиции, врвна процентуална плата и опрема за доцнење на моделот, вклучително и сосема нови трактори International и Peterbilt. Дознајте зошто PGT е најдобрата флота за 2023 година за ® Топ 20 член!

Аплицирај сега !