PGT Trucking најавува стратешки партнерства со два оператори со рамно лежиште, проширувајќи ги нивните услуги низ Северна Америка.

PGT Trucking го назначува Омар Давила за потпретседател за прекугранични операции, со седиште во Ларедо, Тексас, за да го поддржи југозападниот раст.