Посветеност на безбедноста

БЕЗБЕДНОСТА Е СЕКОЈА РАБОТА - ЦЕЛО ВРЕМЕ

На PGT Trucking , безбедноста е основата на нашиот успех. Нашата длабоко вкоренета посветеност на безбедноста се однесува на сите во PGT, од извршното раководство до најновото ангажирање. Со тоа што сме безбеден и доверлив превозник, ние се погрижуваме нашите возачи, вработени и колеги возачи да станат дом на нивните семејства. Нашата основа фокусирана на безбедноста и корпоративната култура нè поттикнуваат да бидеме одговорен и свесен партнер на заедницата на патот. Преземаме проактивен пристап за да поттикнеме безбедни практики низ сите аспекти на нашата компанија преку прегледување на дневните безбедносни пораки, организирање на длабинска обука за безбедност за возачите и корпоративниот персонал и поставување на безбедносни знаци во клучните области со голем сообраќај. Во PGT, „Безбедноста е работа на секого – цело време“.

PGT TRUCKING ОБЕЗБЕДУВА НАЈДОБРА ОБУКА И ОРИЕНТАЦИЈА НА ВОЗАЧИТЕ

Без разлика дали возите две недели или дваесет години, PGT има приспособена програма за обука за вас. Од првиот ден на ориентација, ќе ви се даде шанса да седнете зад воланот и да поминете време на палубата за приколки. Нашиот тим на инструктори се состои од возачи ветерани CDL со повеќе од 100 години комбинирано искуство, а нашата еднонеделна ориентација ќе ви ја даде основата што ви е потребна за да бидете вистински горд професионалец во PGT.

Сертифицирани PRO обучувачи

По ориентацијата, возачите со мало или никакво искуство добиваат сертифициран PRO тренер за обука на работното место. Учете од најдобрите наставници во возниот парк на PGT и стекнете драгоцено знаење пред да возите самостојно. Искусните возачи ќе седат и ќе бидат пуштени да возат сами!

24/7 поддршка

Вашата поддршка не престанува после тренинг! На секој возач му е доделен наменски Менаџер за безбедност за да одговори на вашите прашања во врска со безбедноста на товарот, навиките за возење и безбедноста на возилото. Нашиот помошен персонал е достапен 24/7/365 за да ви помогне да успеете.

Истражете ги кариерите за PGT

Последни вести

Во огромниот пејзаж на работни места за транспорт со рамно лежиште, улогата на менаџер на флота стои на раскрсницата на ефикасноста и доверливоста.