Одржлив транспорт

PGT Trucking е Future of Flatbed ® програмата има за цел да ја револуционизира индустријата со рамно лежиште преку интегрирање на иновативни технологии и одржливи практики додека негува млади таленти. Преку овој пристап, PGT се обидува да го поттикне унапредувањето на транспортот, истовремено обезбедувајќи можности за младите професионалци да придонесат и растат во оваа динамична област.

Додека истражуваме и имплементираме нови технологии во транспортот со рамно лежиште, како што се автоматизација, вештачка интелигенција и предвидлива аналитика, ќе ги оптимизираме логистичките процеси, ќе ги подобриме безбедносните мерки и ќе ја подобриме севкупната оперативна ефикасност.

PGT се стреми да го минимизира еколошкиот отпечаток на индустријата, придонесувајќи за позелена иднина преку усвојување возила со економична потрошувачка на гориво, истражување на алтернативни извори на енергија, намалување на емисиите и имплементирање одржливи најдобри практики низ организацијата.

Препознавајќи ја важноста на свежи перспективи и иновации, на Future of Flatbed програмата е посветена на привлекување, негување и развој на млади таленти во индустријата со рамно лежиште, обезбедувајќи можности за аспиранти професионалци да стекнат практично искуство, да стекнат вештини специфични за индустријата и да придонесат за раст и еволуција на транспортот.

PGT замислува иднина каде транспортот со рамно лежиште ќе се револуционизира преку технологија, одржливост и активно вклучување на млади таленти. PGT е #FutureOfFlatbed.

Цели за намалување на емисијата на јаглерод

PGT ги оптимизираше своите камионски спецификации со резултат дека економичноста на горивото на нејзините најнови камиони е за 9,6% подобра од камионите што ги заменуваат, што директно произведува 9,6% помалку јаглерод диоксид и други емисии
PGT купи и распореди два електрични камиони со батерии со нулта емисија, класа 8 за да ги сервисира нашите челични клиенти

Контактирајте не

Ве молиме контактирајте не за повеќе информации.
Лоренс Кокс
Заменик за одржливост
724.987.1787

Друго PGT Trucking Транспортни решенија

Проект за управување со карго

Одделот за управување со карго на проекти на PGT има знаење, искуство и опрема за да се справи со потребите за транспорт на карго на вашиот проект.

Услуги со рамен кревет

Нашата посветеност на квалитетот и иновативноста ја издвојува PGT како водечки во индустријата превозник со рамно лежиште.

Хазмат и криогенски танкер

Преку нашата подружница, Southern Pines Trucking , PGT обезбедува квалитетни HAZMAT и криогени транспортни услуги.