Проект за управување со карго

БЕЗБЕДНОСТА И ПЕРФОРМАНСИТЕ ВАЖНИ

Без разлика дали имате голем обем на пратки, стоки со висока вредност или испораки на работното место, одделот за управување со карго на проекти на PGT ќе го транспортира вашиот товар безбедно. Ние нудиме приспособени решенија за да ги задоволиме вашите специфични потреби за испорака, а нашето знаење, искуство и безбедносни стандарди ќе го одржат вашиот проект непречено да се движи. Можеме да се справиме со кој било специјализиран проект во Северна Америка.

ДОСТАПНИ РЕСУРСИ

  • Управување на лице место за безбедност, оперативно и преглед на сметката

  • Дополнителна обука на возачот за специфичните безбедносни и безбедносни потреби на вашиот товар

  • Координација за подигање, испораки, приоритети и соодветно секвенционирање

  • Оптимизирани логистички услуги, вклучувајќи понуди, планови за оптоварување и деловни прегледи

Товари испорачани од
PGT без инцидент
12,000+
Уникатна испорака
ленти
248
Домашни ленти
низ 30 држави
223
Меѓународни ленти
(Мексико и Канада)
25
Правна рамна постела
товари
9,000+
Специјализирани товари
до 300.000 фунти.
3,000+

ПРОЕКТНО ТОВАРНО ИСКУСТВО

Фабрика за етиленски крекери во Југозападна ПС

~br~Менаџери за безбедност на самото место на места за испорака со голем обем~br~ ~list-start~Обезбедете соодветна сигурност на товарот~Зајакнете ги правилата и очекувањата за безбедноста на локацијата~list-end~ ~br~Операции на лице место на локацијата на проектот~br ~ ~list-start~Координирајте ги дојдовните пратки~Координирајте ги товарите од местата за одмор до локацијата на проектот~list-end~

СРЕДСТВА

~list-start~Доцни модели на трактори (3 и 4 оски)~Приколки способни да влечат до 300.000 lbs. (опрема со повеќе оски, периметарски рамки, приколки со можност за продолжување и повеќе)~100% опрема за сателитски следење~Базени за приколки и дворови за пуштање~список-крај~

Контактирајте не

Ве молиме контактирајте не за повеќе информации.
Бил Херши
Директор, проектен менаџмент на карго

Друго PGT Trucking Транспортни решенија

Услуги со рамен кревет

Нашата посветеност на квалитетот и иновативноста ја издвојува PGT како водечки во индустријата превозник со рамно лежиште.

Хазмат и криогенски танкер

Преку нашата подружница, Southern Pines Trucking , PGT обезбедува квалитетни HAZMAT и криогени транспортни услуги.

Специјализирани

Преку нашата подружница, Southern Pines Trucking , PGT може да се справи со вашите специјализирани, преголеми и преголеми потреби за транспорт.